Apple AI: Mit várhatunk az iPhone 16 sorozattól és az iOS 18-tól?

2024.05.04| Android Authority

Az Apple által végzett nagyszabású AI (mesterséges intelligencia) fejlesztésről szóló pletykák már hónapok óta keringtek a levegőben. Most végre betekintést nyerhetünk abba, hogy mire számíthatunk az Apple AI alkalmazásokban való felhasználását illetően.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Egy részletes szivárgásnak köszönhetően az Apple Insider kiszivárogtatta az Apple által tervezett AI-alapú frissítések kulcsfontosságú részleteit, melyek a Safari, a Spotlight Search, a Siri, a Mail és a Messages funkcióit érintik. Ezek a frissítések azt ígérik, hogy fokozzák a felhasználói élményt, miközben megőrzik a magánéletet - ami az Apple AI stratégiájának egyik kulcsfontosságú eleme.

A jelentés szerint az Apple AI fejlesztésének egyik fő jellemzője egy villámgyors, eszközönként történő teljes mondatos válaszok generálása. Az ‘Ajax’ LLM állítólag hihetetlen sebességgel elemzi a szöveges bemenetet, több potenciális választ kínálva pontosság és relevancia szerint rangsorolva.

A szöveg elemzés alapvető jellemző lesz, az integrált LLM azonosítja a kulcsszavakat és kifejezéseket, hogy tömör szöveges összefoglalókat készítsen mind a Safari, mind a Messages alkalmazásokban. Az Apple közelgő Safari 18 frissítése új 'Intelligens Keresés' funkciót vezethet be, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a weboldalak tömör összefoglalóinak létrehozását.

Apple AI: Mit várhatunk az iPhone 16 sorozattól és az iOS 18-tól?

Az Apple AI modellje jelentős integrációt mutat az eszközzel és alkalmazásaival, az üzenetekben említett kapcsolatok azonosítása és releváns információk kinyerése a Naptár alkalmazásból a helyzetnek megfelelő válaszok kidolgozása érdekében. A Siri valószínűleg hasznot húz majd ebből, mivel képes lesz elemző üzenet tartalmat és potenciálisan egyszerűsített összefoglalókat vagy válaszokat kínálni. Természetesen a kreatív szöveg generálás vagy az alapos szöveg elemzéshez hasonló összetettebb feladatok esetén továbbra is számíthatunk némi felhő alapú feldolgozásra, ami összhangban van az előző jelentésekkel, miszerint az Apple partnerkapcsolatokat keres az OpenAI és a Google cégekkel ezen területen.

Az Apple Insider továbbá arról számol be, hogy még a tesztelési környezetekben is egyértelmű a szoftver iránti elkötelezettség a felhasználói magánélet védelme érdekében. A cég arra törekszik, hogy minimalizálja a felhő alapú feldolgozást, biztosítva, hogy az érzékeny adatok védettek maradjanak.

Várható, hogy az Apple hivatalosan bemutatja ezeket az AI által hajtott funkciókat az idei év későbbi részében megrendezésre kerülő Világfejlesztők Konferenciáján (WWDC).

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei