Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31| Phone Arena

A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Más forrásokból értesültünk arról, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max ultraszéles kamerái is megújulnak, de nem tudtuk, milyen módon – szenzorméret, pixelméret vagy pixelszám. Nos, hála a mindig figyelmes Kuo úrnak és az ellátási lánc forrásainak, most már tudjuk, hogy az Apple igazi nagy dobással készül a Pro vonal rajongóinak.

Az Apple iPhone 14 Pro Max ultraszéles kamera specifikációi

A jelenlegi 12 MP-es ultraszéles kameraérzékelő, kisméretű, 1 mikronos pixelekkel ellátott, az Apple a 14 Pro modelleket egy 40%-kal nagyobb pixelekkel rendelkező érzékelővel látja el, így sokkal több fotont gyűjthet össze ugyanolyan rossz fényviszonyok mellett mint elődje, az iPhone 13 Pro és 13 Pro Max.

Az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max fő kamerák felbontásának négyszeresére, 48 MP-re való növelésével együtt, amely valószínűleg 8K-s videórögzítési képességeket is hoz, amelyek legalább 32 MP-es szenzorméretet igényelnek, az Apple jelentősen megkülönbözteti majd a Pro modelleket a kisebb verzióktól.

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Szó esett még a teleobjektív kamerák fejlesztéséről, ám mivel ezek nagy valószínűséggel csak 2023-ban jönnek, amikor az iPhone 15 Pro Max várhatóan 6-szoros periszkópos kamera-zoomobjektívvel és több mint 3-szoros nagyítással érkezik.

Azok számára, akik kíváncsiak rá, miért alkalmazza az Apple a fokozatos frissítési taktikát, ahelyett, hogy minden elképzelhető újdonságot egy kiadásban dobna el, ahogy az Android zászlóshajója megteszi, ez sosem volt az Apple stílusa.

A cupertinói cég szereti megvárni, amíg a drága technikák ára leesik, és más telefonokon is bizonyítanak. Az Apple az Egyesült Államok lakosságának a felét egyébként is vásárlóként könyvelheti el, így a fokozatos frissítések azóta működnek, hogy az első iPhone 2007-ben megjelent az AT&T szolgáltatónál.

A magas alkatrészköltségek szükségessé tették az iPhone 14 Pro áremelését

Ming-Chi Kuo még felsorolta azokat az alkatrész beszállítókat, amelyek megnyerték az Apple ultraszéles kamerafrissítési megrendelését – a Sony az érzékelőt, a Minebea és a Largan a voice coil monitort, az LG pedig a kameramodul tényleges csomagolását –, de figyelmeztetett, hogy idén sokkal többet fognak fizetni.

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

A drágább, 48 megapixeles fő kameraérzékelő mellett az Apple-nek 70%-kal többet kell fizetnie a Sony új ultraszéles kameraérzékelőjéért, 45%-kal többet a Largan és Minebea cégeknek, és 40%-kal többet az LG-nek, tehát a teljes kamera szett ára jelentősen megnőtt.

Az alkatrészárak drasztikus emelkedése az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max fényképezőgépek ellátási láncában magyarázatot adhat arra, hogy az Apple miért döntött úgy, hogy 100 dollárral többet számol fel az iPhone 14 Pro modellekért, így csökkentve a kiindulási árkülönbséget az olyan telefonokkal szemben, mint a Samsung Galaxy S22 Ultra.

Mindazonáltal rendelkeznek periszkópos zoomobjektívekkel, így nem tudni, hogy az iPhone rajongók hajlandóak lesznek-e magasabb árat fizetni az Apple legújabb és legjobb termékeiért, amikor az iPhone 14 Pro Max szállítása szeptember 16-án vagy annak környékén megkezdődik. Az Apple úgy gondolja, hogy igen és állítólag több iPhone 14 Pro Max és 14 Pro modellt rendelt, mint amennyit az olcsóbb iPhone 14 és iPhone 14 Max verziókból rendelt.

Az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max olyan fejlesztéseket is tartalmaz, amelyek a gyengébb kategóriájú testvéreiknél nem megtalálható, ilyen például az új A16 processzor és a jobb képernyő-test arány a drasztikus előlapi kialakítási változtatásoknak köszönhetően.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei