Az iPhone-osok fele azt hiszi, 5G-s a mobilja

2020.10.12| Phone Arena

Egy friss tanulmány rámutatott, hogy az iPhone-osok jelentős része nincs tisztában azzal, mit tud a telefonja. Vagy mit nem.

Az Egyesült Államokban készítettek egy felmérést az összes szolgáltató bevonásával az Apple iPhone okostelefont használók között és a megkérdezettek 49 százaléka biztos volt benne, hogy 5G-s mobillal rendelkezik. Mint azonban olvasóink jól tudják, még pár napig egyetlen 5G-s iPhone sem kapható, kedden mutatja be a vállalat az első ilyen szériát.

A felmérést a Global Wireless Solutions (GWS) végezte és kiderült, nem csak az iPhone tulajok nem biztosak készülékük 5G képességével kapcsolatban. A felmérésben részt vevők 29%-ának fogalma sincs, hogy 5G-képes-e a telefonja.

Ha leszűkítjük a tömeget azokra, akik idén vásárolták mobiljukat, kiderül, 24% szintén nincs képben. Az 5G hálózatokról beszélve 5000 megkérdezett 38%-a nem tudta, a szolgáltatójának van-e egyáltalán 5G-je, illetve ha igen, ott van-e lefedettség, ahol él vagy sincs.

Az iPhone-osok fele azt hiszi, 5G-s a mobilja

A 4G-nél tízszer gyorsabb adatátviteli sebesség mellett az 5G-vel rendelkező fogyasztók percek helyett másodpercek alatt tölthetnek le filmeket. Új vállalkozások jönnek létre erre a gyorsabb letöltésre alapozva, érkeznek az önvezető járművek, ám még mindig nagyon nehéz a lakossággal megértetni az 5G előnyeit.

Az mmWave 5G jelek által elérhető gyorsabb adatsebesség nem tesz meg nagy távolságokat. Mind a T-Mobile, mind az AT&T hosszú „utakkal” járó, alacsony sávú 5G spektrumot használ fel 5G hálózatának megalapozásához. Ezeknek az úgynevezett 6 GHz alatti rádióhullámoknak az egyetlen problémája, hogy nem adják ki azt a szupergyors 5G sebességet, mint az mmWave.

A három fő amerikai szolgáltató közül a T-Mobile "layer cake" 5G felépítést használ, amely alul 600 MHz-es alacsony sávú spektrumból áll, hogy az egész államban biztosítsa a lefedettséget. A Sprint tranzakció során megszerzett 2,5 GHz-es középsávú spektrumot az ország vidéki területein telepítik, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az ezen a területen élő amerikaiak hozzáférhetnek a nagyobb adatsebességhez. A T-Mobile végül még több mmWave-spektrumot ad hozzá, ezáltal az 5G rétegű „süteményt” megkoronázza.

Az iPhone-osok fele azt hiszi, 5G-s a mobilja

A Verizon viszont ragaszkodott az mmWave spektrumhoz. Az év vége előtt a szolgáltató bemutatja saját alacsony sávú országos 5G hálózatát, amellyel hasonló ajánlatot tud kínálni, mint a konkurens T-Mobile és az AT&T.

A felmérésre válaszolók 54%-át az 5G-től elvárt gyorsabb adatsebesség izgatja leginkább. 16% azt mondta, hogy izgatottak a továbbfejlesztett HD videohívások/konferenciák miatt, 13%-uk pedig az 5G-vel megvalósítandó video-streaming minőség miatt tartja érdekesnek az újítást. 8% alig várja, hogy videojátékokat játsszon az 5G jobb játékélményével.

Az Apple jövő kedden mutatja be első 5G iPhone modelljeit, és az a tény, hogy ezek az Apple első készülékei, amelyek támogatják az 5G-t, sokkot okozott a megkérdezettek 49%-ának, akik úgy gondolják, hogy iPhone-juk már támogatja az 5G-t.

A fogyasztók számára akkor lesz igazán jó ár-érték arányban, ha az 5G könnyebben elérhető lesz és felár nélkül. A fogyasztók szerint az okos városok lesznek az 5G legnagyobb haszonélvezői. A felmérésben részt vevők többsége (54%) szerint az 5G telepítésének ütemtervét fel kell gyorsítani a közegészségügyi válság miatt, amellyel az amerikaiak ma a pandémia miatt szembesülnek.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei