Az Exynos 2100 „biztosan” felülmúlja a Snapdragon 875-öt

2020.11.16| Phone Arena

A Samsung nemrég bemutatta a saját fejlesztésű család legújabb tagját, az Exynos 1080 chipsetet.

Ez a dél-koreai óriás első 5 nm-es folyamaton alapuló SoC-je, amely papíron egy középkategóriás chip számára biztosan jól mutat. A kiszivárgott összehasonlító eredmények azt sugallják, hogy erősebb lesz, mint a Qualcomm Snapdragon 865. Az igazi kérdés az, hogy a Samsung hamarosan megjelenő csúcskategóriás szilíciuma, az Exynos 2100 felülmúlja-e a készülő Snapdragon 875-öt, és most úgy tűnik, hogy a válasz igen.

Az Exynos 2100 „biztosan” felülmúlja a Snapdragon 875-öt

A megbízhatóságáról jól ismert Ice Universe egészen biztos abban, hogy az Exynos 2100 erősebb lesz a Snapdragon 875-nél. A Samsung zászlóshajó telefonjainak amerikai és kínai változatait általában Qualcomm gyártmányú chipek hajtják, és a többi piac, beleértve Európát és a Közel-Keletet, a saját fejlesztésű Exynos lapkakészletet kapja a Samsungokban.

A Snapdragon okostelefonokat erőteljesebbnek tartják és egyre nagyobb a felhasználói nyomás arra, hogy minden változatot felszereljenek a Qualcomm prémium chipjeivel. Feltehetően ez az oka annak, hogy a Samsung úgy döntött, hogy az egyedi CPU helyett az Arm terveit választja.

Az Exynos 2100 és a Snapdragon 875 várhatóan azonos magkonfigurációval rendelkezik, és még akkor is, ha a Samsung chipjének nem sikerül felülmúlni a Snapdragon 875-öt, adott, hogy a kettő közötti különbség nem lesz olyan kirívó, mint korábban.

Összefoglalva, mindkét chip valószínűleg egy Arm Cortex-X1 magot, három Cortex-A78 magot és négy Cortex-A55 magot tartalmaz. Az Exynos 2100 valószínűleg Mali-G78 GPU-val rendelkezik, míg a Snapdragon 875 nagy eséllyel az Adreno 660 GPU-t fogja tartalmazni. Bár a grafikus teljesítmény állítólag hasonló lesz, a Qualcomm valószínűleg továbbra is megőrzi vezető szerepét ebben a részlegben.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei