Az Apple Watch új Double Tap funkciója nem csak szórakoztató, hanem hasznos is

2023.11.27| Android Authority
Címkék:

Apple Watch

,

Double Tap


A szundi funkció sosem volt még ilyen egyszerű, mint az Apple új gesztusvezérlésével.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az Apple Watch az egyik legintuitívabb és legfelhasználóbarátabb viselhető eszköz, amit valaha használtunk. Az új Double Tap gesztusvezérlésnek köszönhetően az Apple Watch Series 9 és az Ultra 2 még könnyebben kezelhető. A funkció könnyen megtanulható, és meglepően hasznos szorult helyzetekben (szó szerint és átvitt értelemben is).

Mielőtt bárki is elkeseredne, igen, az Apple meglévő okosórái már kínálnak hasonló gesztusvezérlési lehetőségeket. Ezek a funkciók el vannak rejtve az eszközök mindegyikének Hozzáférhetőségi menüjében. A Double Tap különbsége az, hogy az új funkció beépül az alap felhasználói élménybe. Az Apple kifejezetten egyszerű feladatokat tervezett a Double Tap művelethez, amelyek kulcsfontosságúak az eszköz használata szempontjából.

Az Apple Watch új Double Tap funkciója nem csak szórakoztató, hanem hasznos is

A Double Tap emellett nem igényel testre szabott beállításokat vagy fogyaszt extra energiát. Az Apple új S9 chipje és négy magos neurális motorja számítási kapacitására támaszkodik, és adatokat dolgoz fel az eszköz optikai pulzusmérőjéből, giroszkópából és gyorsulásmérőjéből. Ez csak az új generációban található kisebb fejlesztések egyike.

Most pedig térjünk rá, hogy a Double Tap mit is csinál. Egyszerűen fogalmazva a funkció lehetővé teszi, hogy egy kézzel interakcióba lépjünk az órával, legyen szó egy hívás fogadásáról vagy egy időzítő szüneteltetéséről anélkül, hogy le kellene venni például a kesztyűnket. 

A számlapon a Double Tap a Smart Stack-et görgeti, így megnézhetők a naptár események vagy időjárási előrejelzések. Egy szöveges üzenet esetén elindítható a hangfelismerés és elküldhetünk vele egy üzenetet, megkönnyítve a "már úton vagyok" szöveg elküldését, amikor még valójában készülődünk. 

Az Apple Watch új Double Tap funkciója nem csak szórakoztató, hanem hasznos is

A kedvencünk lehet az, hogy több ébresztést is el lehet némítani anélkül, hogy levennénk a másik kezünk a párnáról. Bár nem praktikus késés szempontjából, de használhatóságban igen. A Double Tap segítségével szüneteltethető és folytatható az audio lejátszás, így az egyik kéz az elliptikus gépen maradhat, miközben továbbra is irányítható a zene. 

Mégis, a Double Tap nem minden egykezes helyzet megoldása. Valójában a legtöbb alkalmazásban egyáltalán nem tud semmit sem csinálni, bár bízunk benne, hogy az Apple folytatja majd a funkció fejlesztését. Mindenesetre jó lenne, ha testre szabhatóbb lenne, különösen a számlapról, mivel a legtöbb felhasználó még nem támaszkodik az okosórájában található Smart Stackra. 

Így használható a Double Tap

A Double Tap csak az Apple Watch Series 9 vagy az Apple Watch Ultra 2 készülékeken működik, de az is fontos, hogy a legfrissebb szoftver fusson rajta. Emellett fontos megjegyezni, hogy a Double Tap nem érhető el az Alacsony energiafogyasztási módban vagy az Alvásfókusz közben.

  • Emeld fel az eszközt az aktiváláshoz.
  • Két ujjadat koppintsd össze kétszer, és a Double Tap ikon megjelenik a kijelző tetején.
  • Ha megpróbálod a gesztust, és nincs elérhető művelet, a Double Tap ikon megjelenik, majd oldalra ingadozik.

A Double Tap-et két helyzetben testre szabható az Apple Watch-on található Beállítások alkalmazásban. Érintsd meg a Gesztusok -> Double Tap lehetőséget, majd válassz az alábbiak közül:

  •     Lejátszás: Válaszd ki a Lejátszás/Szüneteltetés vagy a Kihagy lehetőséget.
  •     Smart Stack: Válaszd ki a Léptetés vagy a Kiválaszt lehetőséget.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei