Amit az Android 11 értesítéseiről tudj

2020.06.16| Android Authority

Az Android 11 nagyban változtatja meg az értesítéseket: íme, amit tudnod kell.

Az első Android 11 bétánál készült az alábbi videó, amin bemutatják a Google több jelentős változtatását, az értesítéseket a legördülő menüben, valamint a média vezérlőelemeit, illetve az intelligens otthoni elemeket, amelyek átkerültek szintén az értesítések közé.

A felhasználói visszajelzések szerint az emberek azt szeretnék, ha bizonyos feladatokat egyetlen helyen elvégezhetnék, így a Google egy sor dedikált teret hozott létre az Android 11-ben e kérések kezelésére. Az Android 11 az üzenetküldő beszélgetéseket helyezi prioritássá az értesítési képernyőn.

Az üzenetszám-mutató nagyobb és olvashatóbb lett. A Google szerint ez segít az embereknek látni, hogy hány olvasatlan üzenet vár egy adott beérkező postafiókban. Hasonlóképpen, a küldő és a csevegő neve nagyobb és könnyebben olvasható. Az elsődleges cselekvési váltás most már nagyobb, amelyet az ujjhegyével kell megérinteni. Az avatárok már minden beszélgetés előtt megtalálhatók, illetve nemcsak nagyobbak, de egyértelműbb is, ha egynél több címzett vesz részt a beszélgetésben.

Amit az Android 11 értesítéseiről tudj

A beszélgetés hosszú megnyomásával fontosnak jelölheti meg, tehát először jelenik meg és a Ne zavarjanak mód sem zavarja. A felhasználók így világosabb képet kapnak arról, hogy mi történik, amikor elvégzik ezt a konkrét műveletet.

A fejlesztőknek a MessagingStyle API-t kell használniuk és hozzá kell adniuk a parancsikon-azonosítót, hogy mindez zökkenőmentesen működjön, ez a legtöbb üzenetküldő alkalmazásra vonatkozik. Az értesítések fennmaradó része a beszélgetések alatt lesz felsorolva.

A Google kiemelte, a buborékok esetében a fejlesztői előnézeti funkcióról egy teljes, felhasználóbarát funkcióra változtak. Mindaddig, amíg a fejlesztők átkapcsolják a BubbleMetadata API legújabb verzióját, a felhasználók megragadhatják az aktívan részt vevő beszélgetést, és húzhatják a kezdőképernyőre, ahol továbbra is fennáll a csevegési buborék. Ez a szolgáltatás hasonlít a Facebook Messenger csevegő fejeire. A buborék lebeg a telefon kijelzőjén.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Android 11 minden médialejátszó számára egy dedikált hely adott, így a felhasználók gyorsan kezelhetik és akár folytathatják a tartalmat. A médiavezérlők az értesítési redőnyből érhetők el, mint állandó kártya, függetlenül attól, hogy melyik alkalmazás fut előre, vagy milyen értesítések érkeztek. Ezenkívül a médiavezérlők mindig elérhetők lesznek a lezárási képernyőn. Az Android 11 újdonsága az értesítési képernyőn elérhető kimeneti választó, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók hangot küldjenek fejhallgatóra, Bluetooth hangszóróra vagy telefon hangszóróra.

Amit az Android 11 értesítéseiről tudj

Az Android 11 értesítések sorában teljesen új módszer az intelligens otthoni és tárgyak internete eszközök kezelése. A Google egy külön helyet hozott létre, így a felhasználók gyorsan megtalálhatják és kezelhetik otthoni technológiájukat. Ennek érdekében a Google átalakította a teljes kikapcsolási menüt.

Amit az Android 11 értesítéseiről tudj

Az emberek választhatják azokat a vezérlőelemeket, amelyeket szeretnének elérni az energiagazdálkodási menüben, különféle szolgáltatókkal, valamint eszközökkel, például világítással, nyomtatókkal, termosztátokkal és kamerákkal. Hosszú lenyomással megnyílik a menü, majd egy gyorsgombbal kívánt módon be- és kikapcsolhatja a lámpákat és az egyéb eszközöket.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei