Akció! Mpower X708 táblagép húszezerért!

2012.11.13| Buy here

Nálunk járt az Mpower X708 táblagép, amely egy mától kezdődő akcióban gyakorlatilag teljesen nevetséges áron vásárolható meg.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Nálunk járt az Mpower X708 táblagép, amely egy mától kezdődő akcióban gyakorlatilag teljesen nevetséges áron vásárolható meg. A készüléket a Buy Here-től kaptunk tesztelésre. A Buy here által forgalmazott modell akciós ára 19 990 forint és csak az Árzúzda oldalon vásárolható meg 2012. 11. 13. 0:00-től egészen 2012. 11. 23. 23:59-ig. A nettáblára egy év teljes körű, háztól házig garanciát vállal az eladó.

Az Mpower X708 egy igen kellemes készülék, méretes dobozban érkezett hozzánk, rajta kívül egy microUSB-s adatkábel, egy vékony Nokia csatlakozónak tűnő hálózati töltő és egy USB OTG kábel található. Ami a külsőt illeti, nagyon kellemes műanyagból készítették a burkolatot, tényleg jó kézben fogni. A táblagép tetején jobb oldalt foglalnak helyet a fedetlen microUSB port, a töltő csatlakozója, valamint a képernyőzár/bekapcsológomb. Jobb oldalra kerültek fentről lefelé a 3.5 mm-es jack dugó, a hangerőgomb párosa és az abszolút fedetlen, cserébe minden felhajtás nélkül, könnyedén elérhető microSD kártya helye.

Akció! Mpower X708 táblagép húszezerért!

A modellben 7 colos, 800×480 képpont felbontású, 16:9 képarányú, akár öt ujjat is érzékelni képes multitouch megjelenítő található feltehetően LCD alapokon, mivel bár a színei jók, a betekintési szöge elég karcsú. Cserébe legalább a buszon mellettünk ülő nem látja majd, mit csinálunk rajta. Érdekes, hogy egy hardver teszt 5.7 colt, 160dpi-t és 800×432 képpontot írt, pedig a 17,5 cm képátló tényleg 7 col (oké, 6.8). A táblagépen gyárilag Android 4.0.4 rendszer található, az ezen lévő kezelőfelületet azonban azt javasoljuk, azonnal cseréljük le valami másra a Playből, én a telefonomon is jól használatban lévő Apexet választottam, hiszen ez százszor jobban személyre szabható a gyári megoldásnál. Érdemes tudni, hogy mint látható is a képernyőfotókból, sokkal inkább telefonos kezelőfelületet, mintsem tabletét kapjuk, így néhány funkció mintegy „véletlen” maradt a rendszerben (pl. GPS beállítást, ami nincs benne).

A rendszer gyorsaságáról egy egymagos, ARMv7-es AllWinner A13 processzor gondoskodik, amely 1 gigahertzen ketyeg. Memóriából 512 megabájt áll rendelkezésre, grafikus gyorsítóként egy Mali-400 MP szolgál, a belső tárhely pedig 4 gigabájt ennél a modellnél, ám ez további, akár 32 gigabájtos microSD-vel is bővíthető. Az előlapi kamerája – amely a kijelző felett, középen található – 0.3 megapixeles, videohívásokhoz megfelelő képet biztosít ez is, legalábbis a megjelenítőn szép képet adott vissza.

Tekintve, hogy SIM kártya fogadására nem alkalmas a táblagép, így 3G használatára csak külső stick-kel használható. Szerencsére azonban gyárilag megtalálható rajta Flash 11, így nem lesz gondunk a flash tartalmakkal. Internetet így értelemszerűen gyárilag csak Wi-Fi-vel érhetünk el, amely azonban jó érzékenységű. Nagy fájdalom, hogy GPS nem került a készülékbe, így bár telepíthető rá navigáció, ténylegesen nem lesz használható, legfeljebb virtuális térképként.

A videót az interneten találtuk, nem saját készítés

Gyárilag kapunk egy böngészőt, egy e-mail klienst, fájlkezelőt, Flash playert, galériát a képekhez, hangrögzítőt, Google programokat, naptárat, számológépet, valamint zenelejátszót. Van még videólejátszó is, ez gond nélkül birkózik meg a 720p felbontású videókkal, ám az 1080p felbontásúak már akadoznak rajta, így ilyeneket ne tervezzünk nézni rajta, egyébként a kijelző felbontása sem indokolja az 1080p-s videókat. Összességében elmondható, hogy bár közel sem csúcsminőségű táblagépről van szó az MPower X708 esetében, az akcióban, mindössze húszezer forintért eszméletlen jó ajánlat, mi nagyon megszerettük!A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei