A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

2021.05.07| Xiaomi

Meglepetés vagy sem? A Xiaomi az elmúlt három negyedévben a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója volt.

A Xiaomi az elmúlt három negyedévben a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója volt, Európában és Magyarországon most először szerezte meg a második helyet a Canalys piackutató becslése szerint. A Canalys piackutató cég szerint a Xiaomi az idei első negyedévben érte el eddigi legjobb eredményét.

A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

Canalys, az IDC és a Strategy Analytics piackutatók kiadták aktuális elemzéseiket a globális okostelefonpiac 2021 első negyedévi eredményeiről. Ezek szerint a Xiaomi továbbra is tartja 2020 harmadik negyedéve óta meglévő harmadik helyét a világ okostelefon piacán.

A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

Magyarországon a Xiaomi érte el messze a legnagyobb éven belüli növekedést a mobilgyártók között 2021 első negyedévében, 311 százalékot, és ezzel a második legnagyobb szereplő lett az okostelefonok piacán.

A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021 tanulmány szerint a Xiaomi a legutóbbi negyedévben érte el története legjobb eredményét: 62 százalékkal növekedtek az eladásai, 49 millió készüléket szállított le a partnereinek. A világ öt legnagyobb okostelefon brand-je közül, a leszállított készülékek tekintetében, 2021 első negyedévében a Xiaomi növekedett a legerőteljesebben az előző évi adatokhoz képest. 

A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

Az adatok arra is rávilágítottak, hogy a piaci részesedésben mindössze 1 százaléknyi a különbség a Xiaomi (14%) és a világ második legnagyobb okostelefon gyártója (15%) között. A Canalys okostelefon eladásokra vonatkozó idei első negyedéves adatai szerint a Xiaomi Európában – most először – a második helyre került. Kelet-Közép-Európában a Xiaomi továbbra is vezeti a piacot 82 százalékos éves növekedéssel és 32 százalékos piaci részesedéssel. 

A Xiaomi az élre tör itthon és Európában

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei