A hazai mobilhálózatok a második legjobbak a világon

2018.09.30| Telenor

A magyarországi mobilhálózatok a második legjobbak a világon, legalábbis a mobil videózást tekintve.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

Mindegy, hogy vicces videót nézünk a YouTube-on, filmet a MyTV-n vagy az HBO GO-n, Magyarországon a második legjobb a mobil videózás élménye a világon – derül ki a szolgáltatóktól független OpenSignal cég legfrissebb jelentéséből.

Az OpenSignal most először készítette el A mobilos videózás helyzete (The State of Mobile Video) című jelentését, amelyben a korábbiaktól eltérően nem csupán a 4G hálózatok letöltési sebességét vizsgálta, hanem azt is, hogy azokon milyen minőségben lehet okostelefonról online videoszolgáltatásokat használni.

A vállalat által vizsgált 69 ország közül csupán 11 ország szerzett „nagyon jó” minősítést, a Magyarországi mobilhálózatok pedig kiemelkedően jól szerepeltek, mivel a második legjobbnak bizonyultak a világon, a maximális 100-ból 67,89 pontot érve el. A legjobb eredmény a Cseh Köztársaságé, 68,52 ponttal. Magyarország a jelenlegi pontszámmal megelőzte még a híresen fejlett norvég mobilhálózatokat is, melyek csupán a harmadik helyet szerezték meg 67,41 ponttal. A lista középmezőnyébe kerültek a német, román, lengyel, francia hálózatok, melyek a mobil videózás szempontjából hatvan pont alatt végeztek.

“Teljes mértékben egyetértek a jelentés készítőivel, hogy az ügyfeleink számára nem a sebesség a legfontosabb, hanem az online élmény minősége, amikor videót streamelnek, chatelnek, és használják a közösségi médiát. Nagyon büszke vagyok, hogy ez a két ország a világon a legjobb, a mobil videózás élményét tekintve. Ez egy fantasztikus eredmény, és nagyszerű iparági visszajelzés a számunkra, hogy a vállalataink mind a Cseh Köztársaságban, mind Magyarországon kiváló mobilhálózatokat biztosítanak, a lehető legjobb ügyfélélmény eléréséért. A Telenor Magyarország épp ezért elkötelezett, és a jövőben is mindent megteszünk, hogy továbbra is világszintű mobilhálózati élményt nyújtsunk a magyar emberek számára.”- mondta el Jan Hanuš, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

A hazai mobilhálózatok a második legjobbak a világon

A jelentés készítői hangsúlyozták, hogy ahhoz, hogy a felhasználók jó minőségben élvezhessék az online videókat, nem elegendő magas letöltési sebességet biztosítani. Pontozták az elérhető képminőséget, a videók betöltési idejét, és a lejátszás esetleges megakadásának arányát is. A kutatás eredményeinek alapjául több mint nyolcmillió készüléken futó mérőalkalmazások összesen több mint 87 milliárd mérésének eredménye szolgált, amelyeket 2018 május 14. és augusztus 11. között rögzítettek világszerte.

Emellett a jelentés készítői az általános 3G/4G letöltési sebességet is mérték, amely alapján a hazai mobilhálózatok a világ hetedik leggyorsabbjainak bizonyultak, 31,93 Mbps-os eredménnyel. A leggyorsabb három ország Dél-Korea (45,58 Mbps), Norvégia (40,25 Mbps) és Szingapúr (38,11 Mbps).

A Telenor folyamatosan fejleszti mobilhálózatát, hogy ügyfelei az egész országban, a lehető legjobb minőségben élvezhessék a Hipernet előnyeit. Ma már a magyarországi lakosság 99%-a hozzáférhet a Telenor 4G szolgáltatásaihoz. Fejlesztéseink egyik kiemelt célja, hogy a kistelepülésekre is elvigyük a szélessávú internetet, így már 2700, hatezer főnél kisebb lélekszámú településen elérhető a 4G szolgáltatásunk. Az épületek több fallal elválasztott, belső helyiségeinek ellátottságára is figyelmet fordítunk, így az év végéig lakosság 95%-a már kiváló beltéri - deep indoor – 4G lefedettséget élvezhet.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei