A Samsung megkezdte a 12 Gb-es DRAM gyártását

2015.09.16| Samsung
Címkék:

Samsung

,

12 Gb

,

RAM

,

6 GB RAM


A mobileszközök körében legelterjedtebb DRAM új verziójával megkezdõdhet a 6GB DRAM-ok alkalmazása a prémium eszközökben.

A Samsung Electronics bejelentette az iparág elsõ 12 gigabites LPDDR (low power, double data rate 4) mobil DRAM tömegtermelését, amely a fejlett 20 nanométeres gyártási technológián alapul. A legújabb LPDDR4 révén várhatóan világszerte jelentõsen felgyorsul a nagy kapacitású mobil DRAM-ok elterjedése. A 12 Gb-os LPDDR4 a DRAM chipek között a jelenleg elérhetõ legnagyobb kapacitást és legmagasabb sebességet nyújtja, miközben energiahatékony, megbízható és könnyen kezelhetõ – vagyis rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amelyet az új generációs mobileszközök fejlesztése megkíván.

A 12 Gb LPDDR4 DRAM 4,266 megabit/másodperces (Mbps) adatkezelési sebességével több mint 30%-kal gyorsabb, mint elõdje, a 20nm technológiával gyártott 8Gb-es LPDDR4, és kétszer olyan gyors, mint a PC-khez használt DDR4 DRAM* – miközben 20%-kal kevesebb energiát használ fel a mûködéséhez. A gyártási termelékenység is több mint 50%-kal nõtt a 20nm-es osztályú** 8Gb LPDDR4-ével összevetve, amely tovább növeli a nagyobb memóriakapacitás iránti keresletet a csúcskategóriás mobileszközök esetében.

A Samsung megkezdte a 12 Gb-es DRAM gyártását

A 12 Gb-es LPDDR4 3 gigabájtos (GB) illetve 6GB-os mobil DRAM-ok elõállítását teszi lehetõvé kettõ illetve négy chip alkalmazásával – ez az egyetlen olyan megoldás, amellyel 6GB kapacitású LPDDR4 egység állítható elõ. A következõ generációs csúcskészülékekben a 6GB kapacitású LPDDR4 mobil DRAM a legfrissebb OS környezetben is zökkenõmentes multitaskingot és maximális teljesítményt biztosít a felhasználóknak, ráadásul a 12Gb LPDDR4-nek köszönhetõen a 6GB-os egység könnyedén elfér a jelenleg kapható 3GB-os LPDDR4 egységek helyén, megfelelve a fejlett mobileszközök gyártása során jelentkezõ tervezési kompatibilitással és gyártási hatékonysággal szemben támasztott igényeknek.

A Samsung várakozási szerint az LPDDR4 mobil memóriákban rejlõ lehetõségeknek köszönhetõen a felhasználási terültetek is kiterjednek majd a következõ években okostelefonokon és a tableteken túl az ultra vékony PC-kre, digitális készülékekre és autóipari eszközökre.

* Megjegyzés: PC DDR4 adatkezelési sebesség: pinenként 2,133Mbps

** Megjegyzés: 20nm-es osztályúnak nevezett minden 20-30nm közötti gyártástechnológiával készült chipKattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei