A Samsung felturbózza a mobilfotózást

2024.01.02| Phone Arena
Címkék:

Samsung

,

AI


A mesterséges intelligencia a legnagyobb trend a technológiai világban, és a Business Korea szerint az SK Hynix dolgozik az „érzékelős mesterséges intelligencia”-on, amely magában foglalja az AI-képességeket képérzékelőkkel.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Samsung ugyanezt teszi azzal a céllal, hogy a képérzékelők vezető szállítójává váljon az iparágban. Jelenleg a japán Sony birtokolja ezt a címet. A Samsung már bemutatta Zoom Anyplace technológiáját, amelyet mesterséges intelligencia hajt. Teljes képkockás 4K videofelvételt kínál a képkockának egy nagyított részével egyidejűleg.

A Zoom Anyplace mesterséges intelligencia technológiát használ a tárgyak automatikus követésére a közeli felvételek során. A Samsung pedig olyan "humanoid érzékelőket" szeretne létrehozni, amelyek képesek másolni az emberi érzékszerveket. A cégnek állítólag van egy ütemterve, amely 2027-re olyan mesterséges intelligencia képérzékelők létrehozásához vezet, amelyek láthatatlan dolgokat is képesek rögzíteni. A Counterpoint Research szerint tavaly a globális képérzékelő-piac 54%-ával a Sony az a cég, amely viseli a koronát az iparágban. A Samsung következett 29%-kal, az SK Hynix pedig 5%-kal becsúszott az első ötbe.

A múlt hónapban tartott SK Hynix TechSummit 2023 rendezvényén a koreai chiptervező felfedte, hogy képérzékelőt ágyaztak be egy mesterséges intelligencia chipbe, amely lehetővé teszi az adatok érzékelő szintű feldolgozását. A hagyományos érzékelőknek képinformációkat kell küldeniük az eszköz CPU-jának számítási feldolgozás céljából. Az „érzékelős AI” várhatóan javítja a képminőséget, csökkenti a feldolgozási időt és csökkenti az energiafogyasztást.

A Samsung néhány hónappal ezelőtt a Szilícium-völgyben tartotta Samsung System LSI Tech Day-ét. Az eseményen a System LSI elnöke, Park Yong-in elmondta, hogy a Samsungnak vezető szerepet kell vállalnia a „proaktív AI” korszakában, amely magában foglalja a vezető szerepet a generatív AI, a nagy teljesítményű algoritmusok és technológiák, valamint a hosszú távú kommunikációs megoldások terén.

Az okostelefon-eladások visszaesése miatt a világjárvány alatt visszaesett képérzékelő-piac most egy új növekedési hullámot lovagol meg, a mobileszközök, a vegyes valósággal rendelkező headsetek és más kiterjesztett valóságú termékek, az önvezető járművek és a robotok iránti keresletnek köszönhetően. A Samsung abban reménykedik, hogy az általa mesterséges intelligenciába ágyazott képérzékelőket az okostelefonjaiban található mobil kamerák hátterében fogják használni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei