A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

2017.07.12| Phone Arena

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja többé a Windows Phone rendszert.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A frissen kapott hír egészen pontosan a Windows Phone 8.1 rendszerre vonatkozik, amely három éve, 2014 áprilisában jelent meg és gyakorlatilag máris véget ért. Mostantól nem érkezik több hivatalos frissítés az ilyen OS-t vagy régebbi változatot futtató telefonokra (ezekre már régóta nem), valamint technikai segítséget sem nyújtanak hozzá. A Windows 10 Mobile OS egyelőre élvezi a Microsoft támogatását, ám figyelembe véve, hogy alig van már ilyen rendszerrel telefon, ez sem lesz sokáig fenntartható.

Az előd, a Windows Phone 7 még 2010-ben jelent meg, ez volt a Microsoft válasza az iPhone iOS-ére és a Google Android rendszerére. A csempés kialakítású OS és a főképernyő messziről felismerhető volt, ám valahogy mégsem tört be olyan mértékben a köztudatba mint a másik két konkurens, ennek oka lehet az is, hogy számos, egyébként alapvetőnek számító funkció hiányzott belőle, például a bejelentéskor nem tudta a másol-beilleszt lehetőséget. Az is nehezítette a dolgot, hogy az igazán csúcskategóriás WP modellek horror áron voltak kaphatók, így a legtöbben az olcsó készülékekkel azonosították a rendszert (hiszen a Microsoft Lumia 520 széria sikere vitathatlan). Ezután érkezett a Windows Phone 8, amely hatalmas ugrás volt minőségben, ám sok WP7-es telefont egyszerűen a hardver gyengesége miatt nem lehetett frissíteni rá, így felhasználók milliói maradtak újítás nélkül.

A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

A Windows Phone mára alig található meg néhány készüléken, a régebbi OS-t futtatók pedig egyre inkább elvesztik az egyes szolgáltatások támogatását, így például most már az Office nem lesz támogatott WP8-on, a WP7-re pedig már régóta nincs Waze támogatás vagy Facebook Messenger (és a Facebook is hamarosan elérhetetlen lesz nekik). A Microsoft sokkal inkább az asztali élményekre és a programok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, így lassan tényleg búcsút mondhatunk a Windows Phone rendszernek.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokNézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

Nézd meg az Apple iPhone 14 Pro Max előzetesét!

2022.07.15
| GSM Arena
Az Apple iPhone 14 Pro Max dummy előlapján a dupla kivágás látható, a vanilla verzión nincs ilyen újítás.
Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

30 ezer forint alatt vihető a Xiaomi Mi Band 7 Pro

2022.07.16
| Tomtop
Épphogy bejelentette a kínai cég a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötőt, máris itt a 7 Pro verzió teljese más dizájnnal és kapható is.
Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

Az Apple Watch Pro ugyanannyiba kerül, mint az iPhone 13 Pro?

2022.07.11
| Phone Arena
Mintha nem lenne elég, hogy az iPhone 14 valószínűleg drágább lesz, mint az iPhone 13 sorozat, egy új hír szerint az Apple Watch strapabíró kiadása pofátlan árcédulával érkezik.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei