A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

2017.07.12| Phone Arena

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja többé a Windows Phone rendszert.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A frissen kapott hír egészen pontosan a Windows Phone 8.1 rendszerre vonatkozik, amely három éve, 2014 áprilisában jelent meg és gyakorlatilag máris véget ért. Mostantól nem érkezik több hivatalos frissítés az ilyen OS-t vagy régebbi változatot futtató telefonokra (ezekre már régóta nem), valamint technikai segítséget sem nyújtanak hozzá. A Windows 10 Mobile OS egyelőre élvezi a Microsoft támogatását, ám figyelembe véve, hogy alig van már ilyen rendszerrel telefon, ez sem lesz sokáig fenntartható.

Az előd, a Windows Phone 7 még 2010-ben jelent meg, ez volt a Microsoft válasza az iPhone iOS-ére és a Google Android rendszerére. A csempés kialakítású OS és a főképernyő messziről felismerhető volt, ám valahogy mégsem tört be olyan mértékben a köztudatba mint a másik két konkurens, ennek oka lehet az is, hogy számos, egyébként alapvetőnek számító funkció hiányzott belőle, például a bejelentéskor nem tudta a másol-beilleszt lehetőséget. Az is nehezítette a dolgot, hogy az igazán csúcskategóriás WP modellek horror áron voltak kaphatók, így a legtöbben az olcsó készülékekkel azonosították a rendszert (hiszen a Microsoft Lumia 520 széria sikere vitathatlan). Ezután érkezett a Windows Phone 8, amely hatalmas ugrás volt minőségben, ám sok WP7-es telefont egyszerűen a hardver gyengesége miatt nem lehetett frissíteni rá, így felhasználók milliói maradtak újítás nélkül.

A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

A Windows Phone mára alig található meg néhány készüléken, a régebbi OS-t futtatók pedig egyre inkább elvesztik az egyes szolgáltatások támogatását, így például most már az Office nem lesz támogatott WP8-on, a WP7-re pedig már régóta nincs Waze támogatás vagy Facebook Messenger (és a Facebook is hamarosan elérhetetlen lesz nekik). A Microsoft sokkal inkább az asztali élményekre és a programok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, így lassan tényleg búcsút mondhatunk a Windows Phone rendszernek.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei