A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

2017.07.12| Phone Arena

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy nem támogatja többé a Windows Phone rendszert.

A frissen kapott hír egészen pontosan a Windows Phone 8.1 rendszerre vonatkozik, amely három éve, 2014 áprilisában jelent meg és gyakorlatilag máris véget ért. Mostantól nem érkezik több hivatalos frissítés az ilyen OS-t vagy régebbi változatot futtató telefonokra (ezekre már régóta nem), valamint technikai segítséget sem nyújtanak hozzá. A Windows 10 Mobile OS egyelőre élvezi a Microsoft támogatását, ám figyelembe véve, hogy alig van már ilyen rendszerrel telefon, ez sem lesz sokáig fenntartható.

Az előd, a Windows Phone 7 még 2010-ben jelent meg, ez volt a Microsoft válasza az iPhone iOS-ére és a Google Android rendszerére. A csempés kialakítású OS és a főképernyő messziről felismerhető volt, ám valahogy mégsem tört be olyan mértékben a köztudatba mint a másik két konkurens, ennek oka lehet az is, hogy számos, egyébként alapvetőnek számító funkció hiányzott belőle, például a bejelentéskor nem tudta a másol-beilleszt lehetőséget. Az is nehezítette a dolgot, hogy az igazán csúcskategóriás WP modellek horror áron voltak kaphatók, így a legtöbben az olcsó készülékekkel azonosították a rendszert (hiszen a Microsoft Lumia 520 széria sikere vitathatlan). Ezután érkezett a Windows Phone 8, amely hatalmas ugrás volt minőségben, ám sok WP7-es telefont egyszerűen a hardver gyengesége miatt nem lehetett frissíteni rá, így felhasználók milliói maradtak újítás nélkül.

A Microsoft elfelejtené a Windows Phonet

A Windows Phone mára alig található meg néhány készüléken, a régebbi OS-t futtatók pedig egyre inkább elvesztik az egyes szolgáltatások támogatását, így például most már az Office nem lesz támogatott WP8-on, a WP7-re pedig már régóta nincs Waze támogatás vagy Facebook Messenger (és a Facebook is hamarosan elérhetetlen lesz nekik). A Microsoft sokkal inkább az asztali élményekre és a programok fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, így lassan tényleg búcsút mondhatunk a Windows Phone rendszernek.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM Dual
Huawei P40 Lite 128GB 6GB RAM Dual
Mojuma Working Kft. 59 900 Ft
i-Shop Webáruház 60 280 Ft
eNeked 62 070 Ft
Huawei P30 Pro 128GB 6GB RAM Dual
Huawei P30 Pro 128GB 6GB RAM Dual
i-Shop Webáruház 174 860 Ft
eNeked 176 460 Ft
Planet GSM webshop 176 490 Ft
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
Samsung Galaxy S10+ 128GB Dual G975
eNeked 195 070 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 195 200 Ft
Planet GSM webshop 197 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei