A MagSafe már régi, a Qi2 a divat, és az iPhone 15 az első, amely támogatja

2023.09.14| 9to5 Mac
Címkék:

Qi2

,

MagSafe

,

iPhone 15


Amint azt a vállalat a Wonderlust eseményen bejelentette, a teljesen új iPhone 15 termékcsalád a MagSafe technológia mellett a Qi2-t, a Qi vezeték nélküli töltési szabvány következő generációját is támogatja.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Ez azt jelenti, hogy az Apple iPhone 15 a világ első olyan telefonja, amely a 2023 januárjában bejelentett új töltési szabványt használja. A Qi2-támogatás továbbá azt is jelenti, hogy az iPhone 15 felhasználók a sebesség feláldozása nélkül tölthetik majd új iPhone-jukat a nem MagSafe vezeték nélküli töltőkkel.

Az Apple megerősítette, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro támogatja az új Qi2 szabványt a vezeték nélküli töltéshez. A kérdés azonban az, hogy ez mit jelent valójában az iPhone 15 felhasználók számára. Jelen pillanatban úgy tűnik, erre a kérdésre senki sem tudja a választ...

A MagSafe már régi, a Qi2 a divat, és az iPhone 15 az első, amely támogatja

A Qi2 az új vezeték nélküli töltési szabvány, amely lényegében az Apple MagSafe technológiájának beépített mágneses funkcióját veszi át és nyitja meg mindenki számára. A Wireless Power Consortium szorosan együttműködött az Apple-lel a Qi2 szabvány kidolgozásában, ami várhatóan nagyobb számú minősített mágneses vezeték nélküli töltőhöz vezet a piacon.

Az iPhone 15 és iPhone 15 Pro sajtóközleményeiben az Apple megerősíti, hogy a készülékek valóban rendelkeznek a Qi2 támogatással, de további részletek nélkül. "Mindkét modell támogatja a MagSafe és a jövőbeli Qi2 töltőket a vezeték nélküli töltéshez" - áll az Apple közleményében.

A Qi2 egyik előnye, hogy elméletileg 15 W-os vezeték nélküli töltést tesz lehetővé bármely Qi2-tanúsított tartozék számára. Jelenleg csak az Apple által tanúsított MagSafe tartozékok kínálnak 15 W-os vezeték nélküli töltést az iPhone-felhasználóknak.

Ez az a pont, ahol a dolgok egy kicsit zavarossá válnak. Az Apple sajtóközleménye közvetlenül említi, hogy az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro támogatni fogja a Qi2 vezeték nélküli töltést. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 15 bármilyen tanúsított tartozékkal 15 W-os töltésre képes, nem csak a MagSafe tartozékokkal. Az Apple iPhone 15 műszaki adatlapjain azonban ez áll:

  • MagSafe vezeték nélküli töltés akár 15W-ig
  • Qi vezeték nélküli töltés akár 7,5W-ig

A The Verge rámutat, hogy jelenleg nincsenek Qi2-tanúsított kiegészítők a piacon, ezért is említi az Apple sajtóközleménye a "jövőbeli Qi2 töltőket". A The Verge-nek küldött e-mailben a Wireless Power Consortium marketingigazgatója elmondta:

“Elmondhatom, hogy egyelőre nem készült Qi2-es termék tanúsítás. A Qi2 specifikáció már véglegesítve van. Várjuk a tanúsítási tesztberendezések leszállítását, tesztelését és ellenőrzését.”

A MagSafe már régi, a Qi2 a divat, és az iPhone 15 az első, amely támogatja

Ez azt jelenti, hogy az Apple frissíteni fogja az iPhone 15 műszaki specifikációs oldalait, hogy azok tartalmazzák a Qi2-n keresztül történő 15 W-os vezeték nélküli töltést, amint a tanúsított kiegészítők elérhetővé válnak? Vagy továbbra is 7,5 W-ra korlátozza a nem MagSafe tartozékokat?

A Belkin munkatársa, Cassie Pineda a The Verge-nek elmondta: "Még nem teszteltük az iPhone 15 termékcsaládot ezen a terméken, de arra számítunk, hogy az iPhone 15-ös készülékeket akár 15 W-os teljesítményen is tölteni fogja". Ez azután történt, hogy a Belkin a múlt hónapban azt mondta, hogy "Qi2 töltői 15 W-on képesek lesznek a MagSafe iPhone-okat tölteni".

Az, hogy az Apple nem erősítette meg ezt, aggasztónak találjuk, ahogyan az is, hogy a Belkin elismerte, hogy valójában nem tesztelte az új Qi2-es töltőit iPhone 15-ös készülékekkel.

A 9to5Mac véleménye

Ha ez az egész zavarosnak hangzik, az azért van, mert az is. És az Apple nem részletezi, hogy pontosan mit is fog támogatni az iPhone 15, ami csak ront a helyzeten.

Egy ideális világban az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro teljes mértékben támogatni fogja a Qi2-t. Ez azt jelentené, hogy bármelyik Qi2-tanúsítvánnyal rendelkező vezeték nélküli töltő 15 W-os teljesítménnyel tölthetné az iPhone 15-öt. Ezek a kiegészítők várhatóan olcsóbbak lesznek, mint a MagSafe tanúsítvánnyal rendelkező kiegészítők, mivel nincs Apple jóváhagyási folyamat és díj.

De mint azt mindenkinek tudnia kell, aki évek óta követi az Apple-t, reális esély van arra, hogy az Apple továbbra is mesterségesen 7,5W-ra korlátozza a nem MagSafe töltők vezeték nélküli töltőit. Elvégre továbbra is be kell szednie a MagSafe díjakat, hogy elkerülje a csődöt.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei