A Huawei megelőzi az Apple-t az új okostelefon-technológia bejelentésével

2022.09.05| Phone Arena
Címkék:

Huawei

,

szatelit


A Huawei Mate 50 sorozat, a gyártó 2022-es zászlóshajója kedden, szeptember 6-án kerül bemutatásra, egy nappal azelőtt, hogy az Apple bemutatja az iPhone 14 sorozatot.

A Huawei Consumer Business vezérigazgatója, Yu Chengdong (más néven Richard Yu) azt mondta a Mate 50 készülékekről készült videóban, hogy a vállalat olyan technológiát fog kiadni, amely "felfelé szeli az eget".

Lehetséges, hogy Yu a Huawei közelgő zászlóshajóinak valamilyen műholdas kapcsolatára utal. A múlt hónap végén a pekingi székhelyű Pandaily arról számolt be, hogy a Huawei szabadalmat kapott a "Műholdas kommunikációs eszközök és eszközök" bejelentésre. A szabadalom elmagyarázza, hogyan fogja a Huawei műholdakat használni a telefonok kommunikációs képességeinek teljesítményének javítására, miközben csökkenti az energiafogyasztást.

A Huawei megelőzi az Apple-t az új okostelefon-technológia bejelentésével

A cég további, az okostelefonokhoz kapcsolódó, műholdas alapú szabadalmakat nyújtott be. Bár ezek az információk a Mate 50 vonal műholdas kapcsolatára utalnak, a legmegbízhatóbb bizonyíték a TF International elemzőjétől, Ming-Chi Kuotól származik. Míg Kuo az iPhone-nal kapcsolatos pontos híreiről ismert, azt mondja, hogy a Mate 50 "meg fogja előzni az iPhone-t" a Beidou System által működtetett műholdas kommunikáción keresztül sürgősségi rövid üzenetek (SMS) szolgáltatásában.

A múlt hónap végén Kuo azt mondta, hogy az Apple befejezte az iPhone 14 vonal műholdas kapcsolatának tesztelését, mielőtt a telefonok tömeggyártása megkezdődött. Kuo kijelentette, "hogy az iPhone 14 kínál-e műholdas kommunikációs szolgáltatást, az attól függ, hogy az Apple és a szolgáltatók képesek-e rendezni az üzleti modellt." Mark Gurman, a Bloomberg tavaly azt mondta, hogy az Apple a műholdas szolgáltatást kínálja annak érdekében, hogy az iPhone felhasználók a mobilszolgáltatástól megfosztott területen vészhelyzeti üzeneteket küldhessenek (ezek más iPhone-okon szürke szövegbuborékokban jelennek meg).

A Huawei-re vonatkozó amerikai korlátozásoknak köszönhetően a kínai gyártó nem jelent olyan veszélyt az Apple számára a piacon, mint néhány évvel ezelőtt. Érdekes módon úgy hangzik, hogy a Huaweinek és az Apple-nek is hasonló tervei vannak arra vonatkozóan, hogyan használnák a műholdas kapcsolatot szöveges üzenetek műholdon keresztüli küldésére, ha nem állnak rendelkezésre mobiljelek. Az ötlet az, hogy a telefontulajdonosok jelentsék a vészhelyzeteket, amelyeknek szemtanúi vagy érintettek.

A Huawei várhatóan szeptember 6-án, kedden mutat be négy Mate 50 modellt: a Mate 50e-t (Snapdragon 778 chipsettel), a Mate 50-et, a Mate 50 Pro-t és a Mate 50 RS-t (Porsche Design). Az utóbbi három modell burkolata alatt a Snapdragon 8+ Gen 1 4G SoC lesz.

A Huawei megelőzi az Apple-t az új okostelefon-technológia bejelentésével

Az új Mate 50-es sorozatban előre telepítve lesz a HarmonyOS 3.0, és a feltételezések szerint egy vészhelyzeti akkumulátor üzemmód is lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy telefonálhasson és szöveges üzeneteket küldhessen a telefon akkumulátorának lemerülése után is.

A Mate 50 sorozat változtatható rekesznyílású objektívet is tartalmaz majd, és a Huawei, amely már nem áll partnerkapcsolatban a Leicával, az XMAGE nevet adta házon belüli fényképezési rendszerének. A Huawei korábban minden évben két zászlóshajó modellt adott ki, az év elején megjelent fotózás központú P-sorozattal és az év végén a technológiailag fejlett Mate 50-es sorozattal. De a vállalatra rótt korlátozások, különösen a chipek tekintetében, arra kényszerítették a Huaweit, hogy évente csak egy zászlóshajó sorozatot dobjon piacra, mivel az váltakozik a két modell között.

Visszatérve az okostelefonokhoz a műholdas kapcsolat hozzáadásának gondolatához, a végső cél az lenne, hogy a műholdas cégek olyan kapcsolatot biztosítsanak az okostelefon felhasználók számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy még a legelhagyatottabb területeken is fogadhassanak adatokat és telefonálhassanak. Nem világos, hogy a felhasználók hogyan fizetnének egy ilyen szolgáltatásért, ezért Kuo felhozta a korábban említett „üzleti modellt”.

És most, bármennyire is félkarú, a Huawei egy nappal megelőzi az Apple-t azzal, hogy bejelentette, hogy új zászlóshajójával kínál műholdas kapcsolatot.

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokMegszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

Bemutatjuk 2023 várhatóan legsikeresebb, elérhető árú telefonját

2022.11.16
| Phone Arena
Egy friss Samsung Galaxy A54 5G szivárgás felfedte, mi lehet 2023 legjobb középkategóriás telefonja.
Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

Ezeket az appokat mielőbb törölje telefonjáról!

2022.10.11
| Phone Arena
A Meta több mint négyszáz Facebook-kompromittáló Android- és iOS-alkalmazást észlelt, amelyeket „azonnal” törölnie kellene adatai védelme érdekében.
Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

Ez a telefon le fogja alázni fotózásban a Galaxy S23 Ultrát

2022.11.16
| FoneArena
A vivo X90 Pro9 2K E6 AMOLED kijelzővel, Snapdragon 8 Gen 2, 1 hüvelykes érzékelővel decemberben kerülhet forgalomba.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei