A Huawei először nyert a Samsung ellen

2020.06.16| Android Authority

A Huawei 2020 áprilisában nem kisebb dolgot állíthat magáról, mint hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lett.

A Huawei áprilisban először győzte le a Samsungot, a koronavírusnak köszönhetően. A vállalat 2%-kal meghaladta a Samsung teljesítményét, valószínűleg a megnövekedett kínai eladások miatt, érdekes adalék ehhez a hírhez, hogy állítólag a Huawei 2020-ban 20%-kal csökkenő értékesítésre számít.

A Huawei áprilisban túlszárnyalta a Samsungot, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon. A vállalat áprilisban ideiglenesen elfoglalta a globális piaci részesedés 19%-át, a Counterpoint Research havi Market Pulse jelentése alapján. A Samsung globális okostelefon-piaci részesedése 17%-ra csökkent.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

Hogyan érte ezt el a Huawei Google szolgáltatásokhoz való hozzáférés nélkül? A Counterpoint kutatási elnökhelyettese, Neil Shah szerint a Huawei elsősorban a kínai piacon részesült előnyben, ahol a hírhedt amerikai kereskedelmi tilalom óta komoly erőfeszítéseket tett. Shah azt is elmondta, hogy a kínai okostelefon-piac a kereslet és a kínálat szempontjából visszatért a normál helyzetbe, így a Huawei számára az értékesítés fellendülése nem meglepő.

Az elemző megjegyezte, hogy okostelefon-eladások a legfontosabb Samsung piacokon, például Indiában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Európa nagy részén áprilisban szinte nullára estek. Mindezen régiók akkoriban szigorú zárolás alatt álltak a koronavírus miatt, ezért a Samsung Galaxy S20 sorozatának eladásai is szokatlanul alacsonyak voltak.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

A Huawei bevételének enyhe növekedése üdvözlendő a márka számára, de lehet, hogy nem tart sokáig. A jelentések szerint a vállalat értékesítése 2020-ban várhatóan 20%-kal csökken, elsősorban az amerikai kereskedelmi tilalom és a telefonokon a GMS hiánya miatt. Mintha nem lenne elegendő a Google alkalmazások és szolgáltatások betiltása, az Egyesült Államok megszakította a Huawei hozzáférését a legnagyobb chipellátójához, a TSMC-hez is, amely újabb, potenciálisan kárt okozó csapást jelent a cég számára. Eközben Európában a Huawei okostelefon-eladásai csaknem 40%-kal csökkennek.

Remélhetőleg a vállalat folytathatja Kínában nyertes sorozatát, hogy ellensúlyozza a más régiókban mutatkozó csökkenő eladásokat. Az IDC szerint a Huawei Mate 30 és P30 sorozat, valamint a Honor V30 és 9X sorozatának jelentős árcsökkenései segítették a társaságot a kínai piac tetején maradni 2020 első negyedévében. A Huawei talán hasonló stratégiát követhet a közelgő telefonok, például a Mate 40 sorozat esetében.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei