A Huawei először nyert a Samsung ellen

2020.06.16| Android Authority

A Huawei 2020 áprilisában nem kisebb dolgot állíthat magáról, mint hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lett.

A Huawei áprilisban először győzte le a Samsungot, a koronavírusnak köszönhetően. A vállalat 2%-kal meghaladta a Samsung teljesítményét, valószínűleg a megnövekedett kínai eladások miatt, érdekes adalék ehhez a hírhez, hogy állítólag a Huawei 2020-ban 20%-kal csökkenő értékesítésre számít.

A Huawei áprilisban túlszárnyalta a Samsungot, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon. A vállalat áprilisban ideiglenesen elfoglalta a globális piaci részesedés 19%-át, a Counterpoint Research havi Market Pulse jelentése alapján. A Samsung globális okostelefon-piaci részesedése 17%-ra csökkent.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

Hogyan érte ezt el a Huawei Google szolgáltatásokhoz való hozzáférés nélkül? A Counterpoint kutatási elnökhelyettese, Neil Shah szerint a Huawei elsősorban a kínai piacon részesült előnyben, ahol a hírhedt amerikai kereskedelmi tilalom óta komoly erőfeszítéseket tett. Shah azt is elmondta, hogy a kínai okostelefon-piac a kereslet és a kínálat szempontjából visszatért a normál helyzetbe, így a Huawei számára az értékesítés fellendülése nem meglepő.

Az elemző megjegyezte, hogy okostelefon-eladások a legfontosabb Samsung piacokon, például Indiában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Európa nagy részén áprilisban szinte nullára estek. Mindezen régiók akkoriban szigorú zárolás alatt álltak a koronavírus miatt, ezért a Samsung Galaxy S20 sorozatának eladásai is szokatlanul alacsonyak voltak.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

A Huawei bevételének enyhe növekedése üdvözlendő a márka számára, de lehet, hogy nem tart sokáig. A jelentések szerint a vállalat értékesítése 2020-ban várhatóan 20%-kal csökken, elsősorban az amerikai kereskedelmi tilalom és a telefonokon a GMS hiánya miatt. Mintha nem lenne elegendő a Google alkalmazások és szolgáltatások betiltása, az Egyesült Államok megszakította a Huawei hozzáférését a legnagyobb chipellátójához, a TSMC-hez is, amely újabb, potenciálisan kárt okozó csapást jelent a cég számára. Eközben Európában a Huawei okostelefon-eladásai csaknem 40%-kal csökkennek.

Remélhetőleg a vállalat folytathatja Kínában nyertes sorozatát, hogy ellensúlyozza a más régiókban mutatkozó csökkenő eladásokat. Az IDC szerint a Huawei Mate 30 és P30 sorozat, valamint a Honor V30 és 9X sorozatának jelentős árcsökkenései segítették a társaságot a kínai piac tetején maradni 2020 első negyedévében. A Huawei talán hasonló stratégiát követhet a közelgő telefonok, például a Mate 40 sorozat esetében.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
EUmobil 83 580 Ft
Mojuma Working Kft. 83 590 Ft
Telefoncenter Webáruház 84 800 Ft
Apple iPhone SE 2020 128GB
Apple iPhone SE 2020 128GB
EUmobil 161 979 Ft
GsmHome 161 989 Ft
Telepartner 164 000 Ft
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128GB 6GB RAM Dual
EUmobil 103 890 Ft
Telefoncenter Webáruház 103 900 Ft
Planet GSM webshop 106 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei