A Huawei először nyert a Samsung ellen

2020.06.16| Android Authority

A Huawei 2020 áprilisában nem kisebb dolgot állíthat magáról, mint hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártója lett.

A Huawei áprilisban először győzte le a Samsungot, a koronavírusnak köszönhetően. A vállalat 2%-kal meghaladta a Samsung teljesítményét, valószínűleg a megnövekedett kínai eladások miatt, érdekes adalék ehhez a hírhez, hogy állítólag a Huawei 2020-ban 20%-kal csökkenő értékesítésre számít.

A Huawei áprilisban túlszárnyalta a Samsungot, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon. A vállalat áprilisban ideiglenesen elfoglalta a globális piaci részesedés 19%-át, a Counterpoint Research havi Market Pulse jelentése alapján. A Samsung globális okostelefon-piaci részesedése 17%-ra csökkent.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

Hogyan érte ezt el a Huawei Google szolgáltatásokhoz való hozzáférés nélkül? A Counterpoint kutatási elnökhelyettese, Neil Shah szerint a Huawei elsősorban a kínai piacon részesült előnyben, ahol a hírhedt amerikai kereskedelmi tilalom óta komoly erőfeszítéseket tett. Shah azt is elmondta, hogy a kínai okostelefon-piac a kereslet és a kínálat szempontjából visszatért a normál helyzetbe, így a Huawei számára az értékesítés fellendülése nem meglepő.

Az elemző megjegyezte, hogy okostelefon-eladások a legfontosabb Samsung piacokon, például Indiában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és Európa nagy részén áprilisban szinte nullára estek. Mindezen régiók akkoriban szigorú zárolás alatt álltak a koronavírus miatt, ezért a Samsung Galaxy S20 sorozatának eladásai is szokatlanul alacsonyak voltak.

A Huawei először nyert a Samsung ellen

A Huawei bevételének enyhe növekedése üdvözlendő a márka számára, de lehet, hogy nem tart sokáig. A jelentések szerint a vállalat értékesítése 2020-ban várhatóan 20%-kal csökken, elsősorban az amerikai kereskedelmi tilalom és a telefonokon a GMS hiánya miatt. Mintha nem lenne elegendő a Google alkalmazások és szolgáltatások betiltása, az Egyesült Államok megszakította a Huawei hozzáférését a legnagyobb chipellátójához, a TSMC-hez is, amely újabb, potenciálisan kárt okozó csapást jelent a cég számára. Eközben Európában a Huawei okostelefon-eladásai csaknem 40%-kal csökkennek.

Remélhetőleg a vállalat folytathatja Kínában nyertes sorozatát, hogy ellensúlyozza a más régiókban mutatkozó csökkenő eladásokat. Az IDC szerint a Huawei Mate 30 és P30 sorozat, valamint a Honor V30 és 9X sorozatának jelentős árcsökkenései segítették a társaságot a kínai piac tetején maradni 2020 első negyedévében. A Huawei talán hasonló stratégiát követhet a közelgő telefonok, például a Mate 40 sorozat esetében.

 

 

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei