A HTC új dolgokra fókuszál az elbocsátások után

2020.02.12| (x)

A HTC a blokklánc telefonokra és a mesterséges intelligenciára fókuszál a legújabb elbocsátások után

A tajvani HTC mobilgyártó cég a hét elején bejelentette, hogy elbocsátásokat tervez annak érdekében, hogy versenyképesebb maradjon, és, hogy jobban tudjon összpontosítani exkluzív termékeire, beleértve blokklánc alapú telefonjukat, az EXODUST is.

Egy tajvani hírügynökség jelentése szerint a HTC, melynek körülbelül 3,000 alkalmazottja van, az elbocsátások méretéről és a leginkább érintett osztályokról nem nyilatkozott. Az elmúlt öt évben ez a harmadik jelentősebb elbocsátás a mobilgyártó cégnél. A cég 2015-ben 2,250-et, majd 2018 júliusában további 1,500 alkalmazottat bocsátott el.

A HTC nyilatkozata szerint a leépítés lehetővé teszi, hogy megtartsa versenyképességét az innováció terén egyes termékeivel kapcsolatban. Ezek a termékek közé tartozik többek között a VIVE virtuális valóság rendszerük, valamint az EXODUS blokklánc alapú okostelefon sorozatuk.

A 2018 májusában nyilvánosságra hozott EXODUS telefonok képesek decentralizált hálózatokra csatlakozni, és lehetővé teszik felhasználóik számára, hogy decentralizált alkalmazásokat töltsenek le és futtassanak, hasonló képpen, mint ahogyan a hagyományos alkalmazások működnek az okostelefonokon. A telefon emellett hardver tárcaként is működik, így lehetőséget ad tulajdonosai számára, hogy biztonságos és hordozható módon tudják tárolni kriptovalutáikat.

A HTC új dolgokra fókuszál az elbocsátások után

Idén egy beépített kriptovaluta váltó funkciót is hozzáadtak a telefonhoz, amely lehetővé teszi az ERC-20 tokenek gyors egymás közötti váltását.

Az EXODUS-t 2018 végén kezdték el árusítani, és kezdetben kizárólag kriptovalutákkal lehetett megvásárolni. A HTC legújabb idén októberben nyilvánosságra hozott blokklánc alapú telefonja képes egy teljes bitcoin node-ot is futtatni. A jövőbeli tervek között szerepel többek között a Binance Chain támogatás, és a telefon egy új különkiadása is.

Az EXODUS persze nem az egyetlen blokklánc telefon a piacon. A Sirin Labs szintén megkezdte saját blokklánc telefonjának, a Finney-nek kiszállítását 2018 végén. A Samsung idén piacra dobta a Galaxy S10-et, amely teljesen kompatibilis az ERC-20 tokenekkel, a decentralizált alkalmazásokkal és a bitcoinnal. Emellett egyes jelentések szerint az LG is saját termékének piacra dobását tervezi, azonban ez még nem lett megerősítve.

Az okostelefon piacon jelenlevő konkurencia, az olyan riválisok között, mint például a Samsung és az Apple, valamint az új szereplők megjelenése, mint például a Google, nagy kihatással voltak a HTC piaci részesedésére, és valószínűleg nagy pénzügyi nyomást helyeztek a vállalatra. A jelentések szerint a bevétel csökkent, valamint a Liberty Times szerint a júliusi eladások csupán 1.5 millió dollárt tettek ki.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
  Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB 6GB RAM Dual
  EUmobil 84 590 Ft
  Telefoncenter Webáruház 84 800 Ft
  i-Shop Webáruház 86 590 Ft
  Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB 6GB RAM Dual
  Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB 6GB RAM Dual
  EUmobil 101 740 Ft
  TopMobil 101 750 Ft
  MobilEx Webáruház 102 780 Ft
  Apple iPhone X 64GB
  Apple iPhone X 64GB
  Telepartner 189 000 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei