A Google szeretné egy helyen megjeleníteni az összes helymegosztási beállítást

2024.04.16| Android Central

Az Android helymegosztási beállítások jelenleg alkalmazásonként vannak kezelve, de ez hamarosan változhat.

  • Az Android felhasználók jelenleg minden alkalmazás helymegosztási beállításait kezelhetik, amely támogatja őket, de ez hamarosan megváltozhat.
  • Egy friss Google Play Szolgáltatások frissítés új Google Helymegosztás oldalt jelzett az Android beállítások alkalmazásban.
  • Ez a menü az összes Google helymegosztási ajánlatra vonatkozó összes beállítást fogja tartalmazni, beleértve hat alkalmazást.

A helymegosztást néhány Google alkalmazásban használják, de a helyengedélyek kezelése jelenleg alkalmazásonként történik. Azonban úgy tűnik, hogy a Google készül arra, hogy az összes helymegosztási beállítást egy új menübe helyezze, amelyet Google Helymegosztásnak neveznek az Android beállítások alkalmazásban. Az Android szivárogtató AssembleDebug a PiunikaWeb-nek fedte fel a kiadatlan oldalt, amely elérhetővé vált a legújabb Google Play Szolgáltatások frissítése után.

A Google szeretné egy helyen megjeleníteni az összes helymegosztási beállítást

A Google Play Szolgáltatások 24.15.14 verziója bevezeti a beállítási menüt, amely a Helyszolgáltatások fül mögött található. Jelenleg, ha egy felhasználó a Beállítások > Hely > Helyszolgáltatások > Google Helymegosztás menübe navigál, csak egy linket fog követni egy weboldalra, amely kezeli ezeket a megosztásokat jóváhagyott személyekkel. űtermészetesen ez csak akkor lehetséges, ha az oldal aktiválva van. Feltehetőleg, előbb-utóbb kapcsolók és lehetőségek lesznek a helymegosztásra vonatkozóan közvetlenül ezen az oldalon.

A helymegosztással az Android felhasználók engedélyezhetik, hogy azok, akikben bíznak, valós idejű helyzetinformációikat lássák. Azonban több alkalmazás is létezik, ahol a felhasználók megoszthatják a helyzetüket (vagy az eszközük helyzetét) másokkal. Ezek közé tartoznak a Google Térképek, a Személyes Biztonság és a Keresd az Eszközöm funkciók. Így ha egy felhasználó vissza akarja vonni a helymegosztási engedélyt, emlékeznie kell arra, hogy melyik alkalmazást használták a megosztás kezdeményezésére.

A Google Helymegosztás menü megszüntetné ezt a keszekuszaságot. Ahogy a cég magyarázza a üres beállítások oldalon, az Android felhasználók „bármely meglévő helymegosztást kezelhetnek, függetlenül attól, hogy melyik alkalmazásban lettek létrehozva”.

Az AssembleDebug körülnézett a Google Play Szolgáltatások frissítésében, és talált egy hat alkalmazásból álló listát, amelyeket base64 kódolva engedélyeztek a Google Helymegosztás menüben történő megjelenésre. A ismert alkalmazások a Google Térképek, a Keresés az Eszközöm és a Személyes Biztonság. Azonban összesen hat alkalmazásról van szó, amelyeket támogatnak, és jó esély van rá, hogy a Family Link alkalmazás is közéjük fog tartozni.

A Google egyértelműen teszteli ezt az új menüt, de nem tudjuk, mikor lesz nyilvánosan elérhető az Android felhasználók számára. Lehet, hogy egy későbbi Google Play Szolgáltatások frissítésen keresztül kerül kiszállításra, vagy beépítik az Android 15-be.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei