A Google sajnálatát fejezte ki az iMessage miatt

2023.03.28| Phone Arena
Címkék:

RCS

,

iMessage


Az üzenetküldés olyan alapvető funkció, amelyre a legtöbben nem gondolunk túl sokat.

Azonban az Apple tudja, hogy használhatja ki az azonnali üzenetküldést annak érdekében, hogy felhasználóit az ökoszisztémájába zárja és arra kényszerítse az Android felhasználókat, hogy áttérjenek az iOS-re. A Google keményen dolgozik azon, hogy az Apple áttérjen a Rich Communication Services (RCS) protokollra, hogy zökkenőmentes üzenetküldési élményt biztosítson az iPhone-ok és az androidos készülékek között, de az Apple erre nem vevő. A Google szerint az Apple ezzel a magatartással veszélybe sodorja felhasználóit.

Az RCS-t a GSMA hozta létre az SMS és MMS helyettesítésére, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gazdagabb szöveges üzenetküldési élményt éljenek át, támogatva a csoportos csevegést, képeket, videókat, olvasási visszaigazolásokat és végponti titkosítást. Az Android felhasználók élvezhetik az RCS üzenetküldést a Google üzenetek alkalmazás letöltésével a Play Áruházból.

Az Apple-nek saját üzenetküldő szolgáltatása van, az iMessage, de ez csak az Apple felhasználói számára elérhető. Az iMessage-ek kék buborékokban jelennek meg az Apple eszközökön, míg az Android felhasználók által küldött üzenetek zöld szövegbuborékokban jelennek meg és SMS/MMS üzenetekként kezelik őket. Ezért az Android készülékek és az iPhone-ok közötti üzenetküldés megszakadt. A Google platformok és ökoszisztémák vezető alelnöke, Hiroshi Lockheimer úgy véli, hogy ez problémákat okozhat az iPhone felhasználók számára.

Kutatásaink azt mutatják, hogy egy átlagos ember 3-4 üzenetküldő alkalmazást használ, legyen az a WhatsApp vagy a Snap. Ez nagyszerű. Nem próbáljuk az RCS-t az egyetlen alkalmazássá építeni, amely mindet uralja." - Hiroshi Lockheimer

A Google sajnálatát fejezte ki az iMessage miatt

A 9to5Google munkatársának, Max Weinbachnak nyilatkozva Lockheimer rámutatott, hogy a GSMA volt az, aki megkereste a vállalatot az RCS-támogatással kapcsolatban. 2019-ben a vállalat bevezette az RCS Chatet, hogy a felhasználók számára megkönnyítse az RCS elérését anélkül, hogy a szolgáltatókra kellene támaszkodniuk. A Google RCS szolgáltatásának több mint 500 millió felhasználója van.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Google nem akarja, hogy az RCS helyettesítse a WhatsAppot vagy a Snapchatet. De mivel a legtöbb felhasználó számára ez az alapértelmezett módja a kommunikációnak, a Google azt szeretné, ha az élmény egyre jobb lenne. Ez nem történhet meg az Apple együttműködése nélkül.

Az Apple szabadon választhatja ki az RCS azon elemeit, amelyeket szeretne, például a biztonság javítását. Így a szebbnél szebb funkciók továbbra is kizárólag az Apple készülékek számára maradnának. A vállalat azonban világossá tette, hogy ezt nem fogja megtenni.

Ha egy Apple-felhasználó az Üzenetek alkalmazáson keresztül cseveg egy Android-felhasználóval, az üzenetek hagyományos SMS-üzenetként kerülnek elküldésre, és nem lesznek biztonságosak. Tehát végül is az Apple károsítja a felhasználóit, és ezért Lockheimer sajnálja az iPhone tulajdonosokat.

Mivel az Apple-t említette, csak megjegyzem, hogy az Apple arról beszél, hogy a magánélet védelme emberi jog, és mennyire fontos ez számukra. "Itt van egy olyan technológia, ami most elérhető...". Most pedig sajnálom az iPhone felhasználókat, akik csökkentett funkciókkal fognak találkozni, jó lenne, ha eljutna hozzájuk is. Jobb biztonságot is biztosítana nekik. Az Android felhasználók rendben vannak, teljes biztonságban üzengetnek egymással, és most már furcsa, mert amikor az iPhone-okkal kommunikálnak, akkor romlott biztonsági élményt kell kezelniük." - Hiroshi Lockheimer

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei