A Google küzd, hogy meggyőzze az iPhone felhasználókat a Chrome-ra váltásról

2024.07.06| Android Police
Címkék:

Google

,

Apple

,

Chrome

,

kereső


A Google és az Apple hosszú távú üzleti kapcsolatot ápol, de a Google jelenléte a Safari alapértelmezett keresőmotorjaként a DOJ vizsgálata alatt áll.

  • A Google nehezen tudja meggyőzni az iPhone felhasználókat, hogy váltsanak a Chrome-ra, jelenleg a felhasználók 30%-a használja.
  • Az EU DMA szabályai lehetőséget biztosíthatnak a Google számára, hogy több iPhone felhasználót vonzzon a Chrome-ra az eszköz beállítása során.

Bár a Google és az Apple riválisok az operációs rendszer és az okostelefon piacon, kiterjedt üzleti kapcsolatot alakítottak ki. Az RCS üzenetküldés iOS-be való bevezetésétől kezdve a Gemini AI integrálásáig az Apple Intelligence-be és a nem kívánt nyomkövetés elleni küzdelemig a Google és az Apple folyamatosan bizonyította, hogy megbízható partnerekként tudnak együttműködni.

Azonban a Google és az Apple üzletének egy aspektusa, amely szinte nem kerül nyilvánosságra, a Google jelenléte az Apple Safari böngésző alapértelmezett keresőmotorjaként. Tavaly a Google ellen indított per során, amelyet az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) kezdeményezett, kiderült, hogy az Apple a Google keresési bevételeinek 36%-át kapja a Safariról. Emellett a Google körülbelül 20 milliárd dollárt fizetett az Apple-nek, hogy megőrizze pozícióját a Safari felhasználók alapértelmezett keresőmotorjaként. Azonban a Google elleni közelgő trösztellenes ügy veszélyeztetheti ezeket a hosszú távú megállapodásokat az Apple-lel.

A Google küzd, hogy meggyőzze az iPhone felhasználókat a Chrome-ra váltásról

A The Information jelentése szerint a DOJ trösztellenes ügye a Google ellen néhány hónapon belül végleges ítéletet hoz, amely meghatározza a Google sorsát az iPhone-ok alapértelmezett keresőmotorjaként. Ez a közelgő ítélet jelentősen megzavarhatja a technológiai ipart, mivel kényszerítheti a Google-t, hogy megszakítsa hosszú távú kapcsolatát az Apple-lel, és alternatív módokat találjon az iPhone felhasználók elérésére.

A Google már vállalta, hogy 2030-ra növeli a Chrome keresések számát az iPhone-okon 50%-ra. Jelenleg ez az arány 30%, ami enyhe növekedés az öt évvel ezelőtti 25%-hoz képest, de úgy tűnik, hogy a Google lemaradt az ütemtervtől, és nem biztos, hogy teljesíteni tudja célját. Ahogy az oldal írja, a folyamat 2023 közepe óta akadályokba ütközött.

Ahogy egyre több iPhone felhasználó vált a Chrome-ra keresés miatt, a Google végül kevesebb pénzt kell, hogy fizessen az Apple-nek, és megvédheti üzletét a trösztellenes ügyektől, főként a vállalat versenyellenes gyakorlataira koncentrálva. Abban az esetben, ha a Google elveszíti a folyamatban lévő trösztellenes ügyet, meg kell szakítania kapcsolatát az Apple-lel, ami az iPhone-okon végzett keresések körülbelül 70%-ának elvesztését eredményezheti.

A Google küzd, hogy meggyőzze az iPhone felhasználókat a Chrome-ra váltásról

Remény a Google számára Európában

Azonban lehet, hogy van egy reménysugár a Google számára Európában. Az EU DMA szabályainak részeként az Apple-nek és a Google-nak lehetővé kell tennie, hogy a felhasználók szabadon választhassanak böngészőt, keresőmotort és virtuális asszisztenst, amikor először állítják be az eszközüket. Ez a szabályváltozás, amely az iOS 17.4-től kezdve lépett életbe, jelentős lehetőséget kínál a Google számára. Az EU-ban az Apple ügyfelei mostantól a 12 legnépszerűbb böngésző listájával szembesülnek az App Store-ban, beleértve a Google Chrome-ot is, ami potenciális alternatívát kínál a Safarival szemben.

Ha a Google szeretné ösztönözni az iPhone felhasználókat a Google Chrome-ra váltásra, akkor az új európai ügyfelek meggyőzése könnyebb lehet, mint a meglévő Safari felhasználók meggyőzése. Az AI funkciók hozzáadásával a Chrome-hoz szintén segíthet a Google-nak több felhasználót elcsábítani a Safaritól. Azonban ez a stratégia azt is jelenti, hogy a Google jobban függ az európai piactól, ami saját kockázatokkal és kihívásokkal járhat.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei