A Google hasznos kis funkciót másol a Samsung billentyűzetről

2023.11.04| SamMobile
Címkék:

Google

,

Gboard

,

OCR


A One UI 5.0-val a Samsung bevezette a szöveg hozzáadásának módját a kamerán keresztül a Samsung billentyűzet segítségével.

Az OCR funkciót használta a szöveg beolvasására a kamerával. Most úgy tűnik, hogy a Google-nak megtetszett ez a lehetőség, és arra készül, hogy egy hasonló funkciót hozzon a saját billentyűzetére, a Gboardra.

A Google kifejlesztette az OCR funkciót a Gboard számára. A funkció még rejtett és tesztelés alatt áll, ám néhány embernek sikerült megtalálnia és rögzíteni a képernyőképeket. Az eszköztárban található egy Szöveg beolvasási eszköz, amely aktiválja a kamerát. Mielőtt azonban ez megtörténne, kamerahasználati engedélyre van szüksége. Az engedély megadása után a kamera a képernyő alsó felét foglalja el, és a fényképezőgép exponáló gombját a „Fotó készítése szavakról a beolvasáshoz” magyarázattal találja meg.

A Google hasznos kis funkciót másol a Samsung billentyűzetről

A kép rögzítése után a képen látható összes szöveget kiemeli. A teljes szöveg kiemelve van, de beállíthatja, hogy milyen szöveget kell másolnia. A kiválasztott szöveg beírása után a kamera keresője nyitva marad, így több felvételt készíthet, és folyamatosan írhat be szöveget.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Hasonló funkcionalitás a Google Lensben is megtalálható, de ehhez külön alkalmazást kell megnyitni és az alkalmazások között zsonglőrködni. Tehát a Gboard Szöveg beolvasása funkciója jobb. Ez a funkció belső tesztelés alatt áll, és el van rejtve a Gboard legújabb bétaverziójában (13.6). Remélhetőleg hamarosan kiadják a stabil verziót is, amely több lehetőséget biztosít a felhasználóknak, különösen azoknak, akik nem szeretik a Samsung billentyűzetet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei