A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05| Phone Arena

A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.

Az International Data Corporation (IDC) elemzőcég szerint az összehajtható telefonok szállítása a 2020-as 1,9 millió darabról 2025-re 27,6 millió darabra fog nőni. Van azonban egy olyan demográfiai csoport, amelyik más kategóriába tartozó összecsukható telefonokhoz vonzódik: az amerikai Z generáció.

A Gen Z vagy Zoomers az 1990-es évek közepe-vége és a 2010-es évek eleje között született generáció. Ez a generáció az okostelefonokon nőtt fel, és állítólag a történelem legdepressziósabb generációja. Mentális egészségügyi problémáikat az okostelefonok függőséget okozó használatával hozták összefüggésbe.

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

Néhány amerikai Zoomer elszakad az okostelefonoktól, és a buta flip-telefont választja, hogy megszabaduljon az állandó, nyomasztó értesítés áradattól - írja a The Wall Street Journal.

Az okostelefonoktól való függőségük miatt aggódva néhány amerikai fiatal a flip-telefonok felé fordul. Ezek nem azonosak a Samsung és a Motorola által forgalmazott, összecsukható csúcstelefonokkal. Ehelyett a Gen Z-sek az olcsó, korlátozott képességekkel rendelkező flipes kagyló telefonokat választják. Ezeket szolgáltatói csomaggal együtt 100 dollár alatt lehet megvásárolni.

“Arról beszélgettünk, hogy úgy érezzük magunkat, mintha a telefonunk rabszolgái lennénk, mint robotok, akik folyton görgetnek és görgetnek, még akkor is, amikor bulizni vagyunk". - Sammy Palazzolo, aki egy 40 dolláros AT&T Cingular Flex-et vásárolt.

Nem mindegyikük dobta el teljesen az iPhone-okat és a modern androidos telefonokat. Sokan másodlagos készülékként vásároltak flipes telefont. Az ötlet az, hogy csökkentsék a telefonok használatát, amelyeken olyan alkalmazások futhatnak, mint a Facebook, az Instagram és a Snapchat, amelyek arra csábítanak, hogy úgy görgessünk, mintha nem lenne holnap.

“Nincsenek munkahelyi e-mailek, nincsenek Instagram frissítések, semmi a Facebookról, semmi a TikTokról. Semmi senkitől, csak azoktól az emberektől, akik fontosak számodra." - Osamah Qatanani.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Segít, hogy az újabb alaptelefonok olyan szükséges modern funkciókat kínálnak, mint a 4G-kapcsolat, a Bluetooth és az alacsony felbontású kamerák. Sokan rendelkeznek webböngészővel is.

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A Nokia telefonokat gyártó HMD Global szerint ez a trend nem csak a fiatalokra korlátozódik. Lars Silberbauer marketingvezető szerint az eladások minden korosztályban növekednek. A vállalat havonta több tízezer kagyló kialakítású telefont ad el az Egyesült Államokban.

A jelentés szerint a butatelefonok trendje azokat igazolja, akik eleve nem vásároltak okostelefont. Ugyanis nem mindenki - legkevésbé az elfoglalt emberek - akarja szabadidejét az okostelefonokra fordítani.

Érdekes módon úgy tűnik, hogy a trend az Egyesült Államokra korlátozódik. A CNBC jelentése szerint a HMD Global az Egyesült Államokban növekedést tapasztalt a flipes mobilok eladásában, de a globális eladások csökkentek. A jelentés szerint a közegészségügyi aggályok miatt a következő öt évben 5 százalékkal nőhet a kagylós telefonok értékesítése.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei