A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05| Phone Arena

A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.

Az International Data Corporation (IDC) elemzőcég szerint az összehajtható telefonok szállítása a 2020-as 1,9 millió darabról 2025-re 27,6 millió darabra fog nőni. Van azonban egy olyan demográfiai csoport, amelyik más kategóriába tartozó összecsukható telefonokhoz vonzódik: az amerikai Z generáció.

A Gen Z vagy Zoomers az 1990-es évek közepe-vége és a 2010-es évek eleje között született generáció. Ez a generáció az okostelefonokon nőtt fel, és állítólag a történelem legdepressziósabb generációja. Mentális egészségügyi problémáikat az okostelefonok függőséget okozó használatával hozták összefüggésbe.

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

Néhány amerikai Zoomer elszakad az okostelefonoktól, és a buta flip-telefont választja, hogy megszabaduljon az állandó, nyomasztó értesítés áradattól - írja a The Wall Street Journal.

Az okostelefonoktól való függőségük miatt aggódva néhány amerikai fiatal a flip-telefonok felé fordul. Ezek nem azonosak a Samsung és a Motorola által forgalmazott, összecsukható csúcstelefonokkal. Ehelyett a Gen Z-sek az olcsó, korlátozott képességekkel rendelkező flipes kagyló telefonokat választják. Ezeket szolgáltatói csomaggal együtt 100 dollár alatt lehet megvásárolni.

“Arról beszélgettünk, hogy úgy érezzük magunkat, mintha a telefonunk rabszolgái lennénk, mint robotok, akik folyton görgetnek és görgetnek, még akkor is, amikor bulizni vagyunk". - Sammy Palazzolo, aki egy 40 dolláros AT&T Cingular Flex-et vásárolt.

Nem mindegyikük dobta el teljesen az iPhone-okat és a modern androidos telefonokat. Sokan másodlagos készülékként vásároltak flipes telefont. Az ötlet az, hogy csökkentsék a telefonok használatát, amelyeken olyan alkalmazások futhatnak, mint a Facebook, az Instagram és a Snapchat, amelyek arra csábítanak, hogy úgy görgessünk, mintha nem lenne holnap.

“Nincsenek munkahelyi e-mailek, nincsenek Instagram frissítések, semmi a Facebookról, semmi a TikTokról. Semmi senkitől, csak azoktól az emberektől, akik fontosak számodra." - Osamah Qatanani.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Segít, hogy az újabb alaptelefonok olyan szükséges modern funkciókat kínálnak, mint a 4G-kapcsolat, a Bluetooth és az alacsony felbontású kamerák. Sokan rendelkeznek webböngészővel is.

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A Nokia telefonokat gyártó HMD Global szerint ez a trend nem csak a fiatalokra korlátozódik. Lars Silberbauer marketingvezető szerint az eladások minden korosztályban növekednek. A vállalat havonta több tízezer kagyló kialakítású telefont ad el az Egyesült Államokban.

A jelentés szerint a butatelefonok trendje azokat igazolja, akik eleve nem vásároltak okostelefont. Ugyanis nem mindenki - legkevésbé az elfoglalt emberek - akarja szabadidejét az okostelefonokra fordítani.

Érdekes módon úgy tűnik, hogy a trend az Egyesült Államokra korlátozódik. A CNBC jelentése szerint a HMD Global az Egyesült Államokban növekedést tapasztalt a flipes mobilok eladásában, de a globális eladások csökkentek. A jelentés szerint a közegészségügyi aggályok miatt a következő öt évben 5 százalékkal nőhet a kagylós telefonok értékesítése.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei