A Balatonnál is legyorsulja a 4G-t a Telenor

2016.06.24| Telenor

A Telenor idén 8,6 milliárd forintot fordít mobilhálózatának fejlesztésére, folyamatosan bõvíti a 4G-nél is gyorsabb Hipernetet biztosító LTE Advanced technológiát már:

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

  • A Telenor idén 8,6 milliárd forintot költ hálózatfejlesztésre
  • A Balatoni városokban is elérhetõ a 4G+: Siófokon és Balatonfüreden
  • A nyári hónapokban legalább hatszorosára nõ a mobilhálózat forgalma a Balatonnál
  • Országszerte 180 bázisállomás szolgáltatja az elérhetõ leggyorsabb 4G+ sebességet és az év végére ez a szám eléri majd a 700-at
  • A 2014-ben elnyert frekvenciák felhasználásával kapcsolatos vállalások értelmében a Telenornak mostanáig 350 darab, ezer lakosúnál kisebb települést kellett volna lefednie mobilinternettel, de a vállalat már 808 település esetén biztosítja a Hipernetet
  • A frekvencia elnyerése (2014 év vége) óta a kültéri lakossági 4G lefedettség 52%-ról 97%-ra nõtt

Siófokon és Balatonfüreden is elérhetõvé tette a technológiát. A Balaton környékén a nyári hónapokban legalább hatszorosára nõ a mobilhálózat forgalma, de egyéb, turisták által látogatott településeken is számottevõ növekedést tapasztalható. A Telenor a turisztikai szempontból kiemelt településeken országszerte a hálózat optimalizálásával készül a megnövekedett forgalomra, a fesztiválhelyszíneken pedig mobil bázisállomásokkal bõvíti kapacitását. Ezzel párhuzamosan egy új technológia, a 4G+ segítségével is bõvíti a mobil adathálózat kapacitását: a technológia mostantól Siófokon és Balatonfüreden is elérhetõvé vált.

Folyamatosan bõvül a 4G+ hálózat

A 4G+ technológiának is nevezett LTE-A a mobiltelefonos hálózatok jelenlegi csúcsát jelentõ 4G továbbfejlesztett változata, ami az elméleti 300 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas, és számos felsõ-középkategóriás és felsõ kategóriás telefonokkal használható.

A Telenor hálózatán országszerte 180 bázisállomáson üzemel már az LTE Advanced, ebbõl 140 található Budapesten, a többi pedig Gyõrben, Szombathelyen, Siófokon és Balatonfüreden. Használatához az ügyfeleknek nincs teendõjük, megfelelõ készülékkel automatikusan LTE-A-n keresztül tudnak mobilinternetezni. Hetente átlagosan 15 darab 4G+-os bázisállomást aktivál a Telenor Budapesten és év végére országosan több mint 700 állomás fogja szolgáltatni a leggyorsabb mobilinternetet, elsõsorban nagyvárosokban és megyeszékhelyeken.

A Balatonnál is legyorsulja a 4G-t a Telenor

A Telenor szakemberei nem csak mûszaki tényezõket figyelembe véve fejlesztik a hálózatot, hanem az ügyfelek véleményére, érzetére is kíváncsiak. Ennek érdekében a mobilszolgáltató az egyik legfontosabb ügyfélélményt vizsgáló mutatójába, az NPS-be is beépítette a hálózattal kapcsolatos visszajelzéseket. Ezen felül a mérnökök rendszeresen fel is hívják az ügyfeleket, hogy közvetlenül véleményt kapjanak a hálózat minõségérõl.

350 helyett 808 kis települést fed le a Hipernet

A Telenor Magyarország a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2014-es frekvenciatenderén összesen 31,7 milliárd forint értékben vásárolt jogosultságot három frekvenciasáv megvásárlására. Az elnyert frekvenciák felhasználásával kapcsolatos vállalások értelmében a Telenornak mostanáig 350 darab, ezer lakosúnál kisebb települést kellett volna lefednie mobilinternettel, de a vállalat már 808 település esetén lefedettséget biztosít. A frekvencia elnyerése (2014 év vége) óta a kültéri lakossági 4G lefedettség 52%-ról 97%-ra nõtt.

A hálózatfejlesztések ezzel nem zárultak le, csak 2016-ban 8,6 milliárd forintot fordít erre a Telenor. Ehhez azonban új bázisállomásokat is kell létesíteni, ezek kiépítését a leginkább a szükséges ingatlanok és engedélyek megszerzésének nehézsége lassíthatja.

A hanghívások is egyre gyorsabbak lesznek

A mobilinternet mellett a hanghívási képességek sem merülnek feledésbe: a Telenor az év elejétõl egyre több gyártó különbözõ készüléken bevonásával teszteli a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, amely lehetõvé teszi, hogy a 4G-hálózatok hanghívásokat is továbbítani tudjanak. A szupergyors hálózatok a korábbinál sokkal gyorsabb kapcsolást és tisztább hangminõséget biztosítanak.
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen tarifacsomagot használ?


céges telefont használok
prepaid kártyás tarifát használok
szolgáltatói előfizetéssel rendelkezek
flottás csomagban vagyokKorábbi szavazások eredményei