300 megabites mobilinternet a Telekom 4G hálózatán

2015.12.03| Telekom

2015. december 3-án az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás* a Telekom hálózatán.

Ez a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb mobilinternet technológia. A technológia, amely ezt a gyorsaságot lehetővé teszi, az LTE-Advanced, amely a 4G következő lépcsőfokát jelenti. A Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása jelenleg már az ország lakosságának 97 százaléka számára elérhető. A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát, ma pedig Nyíregyházán bekapcsolta a villámgyors mobilinternet szolgáltatást. Az LTE-Advanced technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.** A nyíregyházi tapasztalatok és ügyfél-visszajelzések alapján pedig további hálózati fejlesztések is várhatóak.

A Telekom kínálatából jelenleg 6 gyártó 15 féle okos készülékével**, a szolgáltató Next M és Next XL okostelefonos, továbbá Net&Roll M és Net&Roll L mobilinternetes díjcsomagjaival és azok Aranytárskártyás változataival tudják kihasználni az LTE-Advanced technológia nyújtotta előnyöket a fejlesztésben érintett lakosok.

300 megabites mobilinternet a Telekom 4G hálózatán

„A Digitális Magyarország magában foglal minden uniós és hazai forrásból 2020-ig megvalósuló infokommunikációs fejlesztést, ugyanakkor nyitott arra, hogy a kormányzati szerveken kívül más partnerek, cégek és intézmények is tevékeny résztvevőként csatlakozzanak a programhoz.

A Digitális Magyarország program keretében soha nem látott mértékű fejlesztések valósulnak meg a digitális közösség és gazdaság, a digitális állam, valamint a digitális készségek területén is. Ennek köszönhetően 2020-ig növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével nő az állampolgárok egyéni életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen nő hazánk versenyképessége is” - tájékoztatott Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza MJV polgármestere a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: "Nyíregyházának számos előnye származott eddig is abból, hogy a Digitális Magyarország megteremtését célzó program első helyszíne lehet. A Magyar Telekommal igazi partneri kapcsolatot sikerült kiépítenünk, a programban meghatározott széles sávú internet hálózat kiépítésén túl is sikeres és gyümölcsöző az együttműködésünk. Az, hogy az LTE-Advanced technológia a főváros után először Nyíregyházán lesz elérhető Magyarországon, egy nagyszerű gesztus a cég részéről és egy újabb előny a nyíregyháziak számára."

Az LTE-Advanced jelentősége abban rejlik, hogy elsősorban a nagy adatigényű tevékenységek során, mint például zene letöltés, videotartalom fel- illetve letöltés, vagy applikációk használata, az ügyfelek nagyobb sebességet és jobb felhasználói élményt érhetnek el csúcsidőben vagy akár tömegrendezvényeken, például stadionokban és fesztiválokon is.

2021-re csaknem tízszeresére nő a mobil adatforgalom

Az Ericsson legfrissebb Mobilitási Jelentése szerint 2021 végére csaknem tízszeresére, havi 51 exabyte-ra növekszik a globális mobil adatforgalom. Európában az okostelefonok száma eléri majd a 880 milliót, és a mobiltelefon előfizetések több mint 70 százaléka okostelefon lesz. Nyugat-Európában az egy aktív okostelefonra jutó adatforgalom 2021-re a jelenlegi 2 gigabyte-ról 18 gigabyte-ra emelkedik. Mindez nagyban megnöveli a mobilhálózatokkal szembeni elvárásokat. A jelenlegi többféle szabvány (2G, 3G, 4G) kezelése mellett a rendelkezésre álló frekvenciasávok hatékony felhasználásával, optimális terheléselosztással kell megfelelniük a növekvő piaci igényeknek. A mobil szélessávú technológiák fejlődési irányát a 4G/LTE határozza meg, mivel például az LTE-Advanced a frekvenciasávokat egyesítve (aggregálva) egyre nagyobb adatsebességeket és kapacitásokat tud kiszolgálni. A későbbiekben a videó és műsorszórás típusú szolgáltatások tömeges, jó minőségű elérése az LTE Broadcast technológiával valósulhat meg.

Gyorsan nő a legkorszerűbb mobiltechnológiára épülő hálózatok száma

Az LTE-Advanced technológián alapuló kereskedelmi szolgáltatás a világon elsőként a dél-koreai SK Telecom vezette be Szöulban és két további városban. A robbanásszerű adatigény emelkedésnek megfelelve világszerte egyre több szolgáltató indít LTE-A szolgáltatást. (Forrás: Ericsson Mobility Report, 2015. november)

A Telekom 2014 áprilisában Krisztina körúti székházában az Ericssonnal Magyarországon elsőként tesztelte az LTE-Advanced technológiát. A Telekom és az Ericsson közös bemutatóján az LTE-Advanced technológiával az adott feltételek mellett elérhető maximális sávszélességet demonstrálták óriás méretű adatcsomagok letöltésével, illetve a helyszínen a levegőbe emelkedő octocopter (drón) és több kültéri mozgó kamera által közvetített, szuper 4K felbontású videotartalom közvetítésével.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A Telekom 2015 folyamán csaknem teljessé, 97%-osra bővítette 4G országos lakossági kültéri lefedettségét, melynek névleges sebessége az ország nagy részén maximum 150 Mbit/sec. Az ügyfelek által a valóságban tapasztalható sebesség természetesen ennél általában alacsonyabb, azt számos tényező befolyásolja (a használt eszköz kapacitása, a díjcsomag, a domborzati viszonyok, a cella terhelése, stb.).

A Telekom 4G szolgáltatását jelenleg már több mint 800 ezer ügyfél használja. A további LTE-Advanced fejlesztések ütemét az ügyféligények alakulása határozza meg. Emellett a Telekom tavasszal felgyorsította új generációs vezetékes hálózatfejlesztését, amely eredményeként év végéig 440 000 további háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú internet, így a Telekom szélessávú hálózatának lefedettsége több mint 2,2 millió háztartásra nő.

A Telekom a Digitális Magyarországért és a Digitális Nyíregyházáért

A Digitális Magyarország komplex kormányzati program kiemelt célja, hogy minden magyar háztartás számára elérhetővé váljon a nagysebességű, szélessávú internet 2018-ig, két évvel az EU Digitális Menetrendjében kitűzött határidő előtt. Ennek megvalósítását támogatja a Telekom kapcsolódó programja a digitális infrastruktúra, a digitális szolgáltatások és a digitális készségek fejlesztésével.

A Digitális Magyarország megvalósításának első állomása Nyíregyháza: idén tavasszal a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve átfogó fejlesztéseket indított a megyeszékhelyen. Ennek részeként a Magyar Telekom saját költségén hálózatfejlesztést hajt végre, amely eredményeként mintegy 7.000 további háztartás számára válhat elérhetővé a nagysebességű, szélessávú internet. Emellett a Telekom Okosdigitális program keretében az ott élők digitális írástudásának fejlesztését is elősegíti.

* A névleges maximális sebesség elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől, és attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől.

**Az LTE-A alapú adatszolgáltatás igénybe vételéhez az alábbiakra van szükség:

  • A Telekom által használt sávokat támogató LTE-A-képes eszköz,
  • LTE-A-képes havi vagy időszaki díjas díjcsomag,
  • LTE-A hálózati lefedettség.

*** LTE-A-képes okos készülékek a Telekom kínálatában:



messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei