120Hz-et hoz a OnePlus 8 is

2020.01.14| GSM Arena

2020 egyik menő trendje a kijelzők frissítési rátájának húzása lesz.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ahogy az várható volt, a OnePlus tegnap bemutatta legújabb kijelző technológiáját. Pete Lau vezérigazgató már Weibon is elárulta, a technológia egyelőre a kutatási és fejlesztési fázisban van, ez azonban azt is jelenti, hogy a következő mobilokban megtalálhatjuk. Egy belsős informátor szerint a OnePlus 8 mobilok, de minimum a OnePlus 8 Pro hozza az új, fényes OLED kijelzőt QHD felbontással és 120Hz-es frissítéssel.

A showt persze a 120Hz frissítési frekvencia viszi messze magasan, ez a zökkenőmentes vizuális élmény garanciája 2020-ban a gyártók nagy többsége szerint, ehhez 8.3 ms megjelenítési idő tartozik minden egyes képkockához. Ennek továbbfejlesztésével kapjuk meg azt, amit a OnePlus Smooth Chain-nek hív.

Ez nem más, mint a hardver és szoftver optimalizáció kombinációja a teljes érintőképernyős bemeneti és a kijelző kimeneti útvonala mentén, avagy a bevitel és a válasz közötti késleltetést a lehető legkisebbre lehet ilyen módon csökkenteni. Valami hasonlót kell elképzelni, mint amit a Huawei a GPU Turbo technológiával művelt.

120Hz-et hoz a OnePlus 8 is

A MEMC egy újabb remek funkció, amely gyakorlatilag mozgásbecslést, mozgáskompenzációt jelent, alapvetően egy intelligens képbeillesztési és interpolációs réteg, amely képes feldolgozni az alacsonyabb képkocka-sebességű videót szimulált 120 kép/mp sebességig, ezt pedig valós időben teszi, köszönhetően egy független chipnek.

Az új megjelenítő valós 10 bites, összesen 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, éppen ezért érdekes, hogy a HDR támogatás nem kerül említésre sehol, remélhetőleg „csak” a tanúsításon munkálkodik a gyártó és ez a hiány oka. Az új panelek fényerő-állítási szintje 4096-ra nőtt a korábbi 1024-ről, ez is hasznos lenne a HDR kép megvalósításához.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

Mit tehetsz, ha elfelejtetted a lock screen mintát?

2016.01.14
| SamMobile
Sokakban felmerül, hogy vajon mit lehet tenni akkor, ha Samsung okostelefonján elfelejti a lezárt képernyõ feloldó jelszavát, kódját vagy a mintát. Szerencsére van megoldás.
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei