Hogyan kell használni a Bluetooth fájlküldést, megosztást?


A vezeték nélküli fájlküldés használatához először engedélyezni kell a Bluetooth-t, majd össze kell párosítani a telefont egy másik készülékkel.

A Bluetoot egy korlátozott hatótávolságú, vezeték nélküli adatcserét támogató technológia, amely segítségével nem csak perifériákat társíthatunk a telefonhoz, hanem fájlokat is küldhetünk más mobilokra.

A szabvány minden okostelefonon ugyanúgy működik, azonban az iPhone-tulajdonosok csak korlátozottan használhatják, például más típusú készülékre nem tudnak fájlokat küldeni, de két iOS-t használó készülék között sem problémamentes a metódus. A limitált alapfunkciókat az iPhone-nál külső programokkal (például AirBlue Sharing) lehet kibővíteni.

A vezeték nélküli fájlküldés használatához először engedélyezni kell a Bluetooth-t, majd össze kell párosítani a telefont egy másik készülékkel. Ehhez Android és Windows Phone 8 alatt a Beállítások – Bluetooth menüpontba kell navigálni, ahol az aktiválás után a mobil kikeresi és listázza az elérhető készülékek listáját. Miután kiválasztottuk a kívánt eszközt, és beírtuk az esetlegesen kért pin kódot is (ha nincs beállítva, akkor általában 0000, vagy 1234, a lényeg, hogy mindkét készüléken ugyanazt adjuk meg) már létre is jött a kapcsolat. Végül a kívánt fájloknál a megosztás/küldés opción belül a Bluetooth elemet kell választani, mely után a másik készülék értesítései között megjelenik a fogadást jelző (és engedélyt kérő) üzenet.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei