Hogyan kell használni a Bluetooth fájlküldést, megosztást?


A vezeték nélküli fájlküldés használatához először engedélyezni kell a Bluetooth-t, majd össze kell párosítani a telefont egy másik készülékkel.

A Bluetoot egy korlátozott hatótávolságú, vezeték nélküli adatcserét támogató technológia, amely segítségével nem csak perifériákat társíthatunk a telefonhoz, hanem fájlokat is küldhetünk más mobilokra.

A szabvány minden okostelefonon ugyanúgy működik, azonban az iPhone-tulajdonosok csak korlátozottan használhatják, például más típusú készülékre nem tudnak fájlokat küldeni, de két iOS-t használó készülék között sem problémamentes a metódus. A limitált alapfunkciókat az iPhone-nál külső programokkal (például AirBlue Sharing) lehet kibővíteni.

A vezeték nélküli fájlküldés használatához először engedélyezni kell a Bluetooth-t, majd össze kell párosítani a telefont egy másik készülékkel. Ehhez Android és Windows Phone 8 alatt a Beállítások – Bluetooth menüpontba kell navigálni, ahol az aktiválás után a mobil kikeresi és listázza az elérhető készülékek listáját. Miután kiválasztottuk a kívánt eszközt, és beírtuk az esetlegesen kért pin kódot is (ha nincs beállítva, akkor általában 0000, vagy 1234, a lényeg, hogy mindkét készüléken ugyanazt adjuk meg) már létre is jött a kapcsolat. Végül a kívánt fájloknál a megosztás/küldés opción belül a Bluetooth elemet kell választani, mely után a másik készülék értesítései között megjelenik a fogadást jelző (és engedélyt kérő) üzenet.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Az MMS lassan megszűnőben, de az SMS még él. Ön melyik applikációt használja leginkább üzenetküldésre?


Instagram
Messenger
Signal
Skype
SMS
Snapchat
Telegram
Viber
Whatsapp
EgyébKorábbi szavazások eredményei