Operációs rendszer


Nélküle az okos is csak butamobil lehetne.

Az operációs rendszer (OS) a mobiltelefonokon, valamint számítógépeken és más eszközökön is használatos szoftver, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eszközt vezérljék és használják. Az operációs rendszer segítségével lehet például indítani és leállítani alkalmazásokat, kezelni a fájlokat, valamint az eszköz hardverét is kezelni.

Az operációs rendszernek többféle feladata van, például a rendszerfeladatok kezelése, az alkalmazások indítása és leállítása, valamint a rendszer biztonságának fenntartása.

Minden operációs rendszer rendelkezik valamiféle hardveres követelménnyel, utóbbi szigorúsága azonban erősen függ a konkrét típustól. Az Android esetében például meglehetősen tágak a határok, többek között ennek is köszönhető, hogy képességek és ár tekintetében egyaránt rengeteg féle telefon kapható. Ez egyúttal a hátránya is, a sokféle hardver miatt előfordul, hogy egyes programok egy telefonon tökéletesen futnak, míg egy másik, hasonló teljesítményű, de más márkájú modellen már hibásan, vagy sehogyan sem működnek.

A telefonok nagy részén Android fut és a telefonok kb. 15 %-án iOS üzemel. Egyéb rendszerek (ezek közül jó pár kihalófélben van): Bada OS, Nucleus, BlackBerry, Harmony, Symbian, Linux, Windows.


Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei