Vonatjegyet mobilegyenlegrõl

2012.05.10| MÁV
Címkék:

MÁV

,

vonat

,

jegy

,

mobil

,

egyenleg


2012. május 10-tõl már nemcsak bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is.

2012. május 10-től már nemcsak bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is. A szolgáltatás mindhárom mobilhálózatból elérhető, így az elõzetes várakozások alapján, 2012-ben több tízezren választják majd ezt a vásárlási lehetőséget. A fejlesztés révén bővülhet az online jegyváltók köre, így a vasúti pénztárak előtt tovább csökkenhetnek a sorok. A MÁV-START Zrt. 2008-ban indította el internetes jegyértékesítési rendszerét, amellyel a pénztárak előtti sorban állást elkerülve, akár otthonról is megválthatók a vasúti menetjegyek. A rendszerben vásárlók tavaly november óta már nemcsak az állomásokon található jegykiadó automatáknál, hanem bárhol – akár otthon is – ki tudják nyomtatni a menetjegyeket.

Az internetes vasúti menetjegyváltás lehetőségével eddig több mint 1,2 milliószor éltek az utazók, a szolgáltatást évről évre egyre többen választják. Május 10-től már azok az utasok is tudnak helyjegyet/pótjegyet, élőállat és kerékpárjegyet online vásárolni, akik idegenkednek az internetes bankkártyás fizetéstől, mert fizetési lehetőségként a mobiltelefonos egyenlegüket is választhatják. Az ilyen módon megváltott vasúti menetjegy díja megegyezik az egyéb módon megvásárolható menetjegy árával. Ezen felül az ügyfélnek csak a vásárlást jóváhagyó SMS díját kell fizetnie a díjcsomagja alapján.

Vonatjegyet mobilegyenlegrõl

A mobilegyenleg terhére történõ jegyváltás kényelmesen, a nap 24 órájában elvégezhetõ, a tranzakciók alsó határa 130, a felsõ korlát pedig 7.500 forint. Kedvezményes menetjegyek értékesítése ezen a csatornán nem lehetséges, egyelõre kizárólag teljes árú jegyek vásárlása megengedett. A menetjegyeket a MÁV-START honlapjára bejelentkezve lehet megrendelni, majd a mobilegyenleges fizetés választása után kell megadni a telefonszámot, aminek a terhére történik a vásárlás. A szolgáltatás mindhárom mobilhálózatból, azaz a Telenor, a T-Mobile és a Vodafone ügyfelek számára is elérhetõ. A folyamat során az ügyfél egy SMS-t kap, amelyben a szándékát három percen belül meg kell erõsítenie. A vásárlás után a vasúttársaság SMS-ben küldi el az ügyfél által megadott számra a jegy átvételéhez szükséges tízjegyű kódot.

Ezt az ország negyven vasútállomásán (a legnagyobb forgalmú vasútállomásokon, az IC megállóhelyeken és a turisztikailag fontos állomásokon) található internetes jegykiadó automaták bármelyikébe be lehet ütni, és a jegyet ily módon kinyomtatni a vonat indulása elõtt bármikor. Otthoni jegynyomtatásra is lehetõséget ad a mobiltelefonos vásárlás. A szolgáltatás részleteirõl további tájékoztatás a MÁV Start weboldalon található és a helyi tarifával hívható 06-40-49-49-49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámon kérhető. Az utasok a mobiltelefon-szolgáltatójuktól is tájékozódhatnak.



További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei