Videón a világ első összecsukható iPhone-ja

2022.11.10| Phone Arena

A világ első összecsukható iPhone-ja valódi (legalábbis olyan) és valóban működik (nem sokáig).

Az összehajtható készülékek megmentik-e az egyébként stagnáló mobil iparágat mind az értékesítés, mind a tényleges innováció tekintetében? A világ vezető okostelefon-gyártóinak szinte mindegyike így gondolja, és egyre több erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy az összecsukható eszközöket a tömegek számára vonzóvá tegyék kifinomult dizájnnal, jobb tartóssággal és alacsonyabb árakkal.

A nagy befutó természetesen továbbra is az Apple lehetne, amely állítólag legkorábban 2024-ben tervezi kiadni első (potenciálisan vadul túlárazott) összehajtható iPadjét, amit egy újonc, összehajtható készülékkel való próbálkozás követ... Talán.

Videón a világ első összecsukható iPhone-ja

De nem kell még három-négy évet várni egy iPhone Fold (vagy Flip) elképzeléséhez, különösen azután, hogy Kínában két srác elkészített egy ilyen eszközt, és közben lefilmezték az egész világ számára.

A hihetetlenül nagy kihívást jelentő, bonyolult és igen, költséges folyamat összesen több mint 200 napig tartott (!!!), amely nem kevesebb, mint 37 különböző képernyőt (amelyek többsége megrepedt vagy teljesen összetört) és az eredeti iPhone bonyolult kombinációját tartalmazta. Számos gyári és egyedi készítésű alkatrészek, amelyeket úgy terveztek, hogy illeszkedjenek a 2019-es Motorola Razr módosított karosszériájába.

Ennek a herkulesi erőfeszítésnek a végeredménye meglepően funkcionális és természetesnek tűnik egy lényegében egy frankensteini szörnyeteghez képest, amelyről valószínűleg soha nem gondolnánk, hogy ha a másodperc töredékére is, de életre kel.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Míg a kínai YouTuber és a vad projekt mögött láthatóan rendkívül tehetséges mérnök bevallja, hogy csalódott volt az iPhone V-re való felkészülés során elkövetett sok kudarc miatt, ami többször is a kilépés küszöbére sodorta, a készülék a nyilvánvaló hibái ellenére is tagadhatatlan siker.

A „világ első összehajtható iPhone-ja” olyan természetesen hajlik, mint egy Razr vagy a Samsung Galaxy Z Flip? Egyáltalán nem. Túléli-e ésszerű ideig a napi ki- és összecsukásokat? Erősen kételkedünk ebben, tekintve mindazt a munkát, amelyet egy tényleges iPhone-kijelző összehajtogatásához fordítottak, ami egyértelműen hátrányosan befolyásolta annak tartósságát.

A nagy filozófus, Jeff Goldblum szavaival élve, ezeket a lenyűgözően leleményes fickókat annyira foglalkoztatta, hogy képesek-e vagy sem, hogy nem álltak meg gondolkodni, hogy kell-e. Természetesen az eredeti „Jurassic Park” dinoszauruszokhoz hasonlóan ez az összehajtható iPhone X/Motorola Razr hibrid is túl menőnek tűnik ahhoz, hogy olyan dolgokat vegyünk figyelembe, mint a hasznosság vagy a józan ész.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei