Vezeték nélküli és reverz töltéssel jön az iPad ellenfele

2020.02.25| Playful Droid

Bemutatkozott a Huawei MatePad Pro, a világ első tabletje vezeték nélküli töltéssel.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A kínai gyártó tegnap bemutatta a MatePad Pro-t, amely 5G-s változatban is piacra kerül. A készülék nem teljesen új, ugyanis novemberben már Kínában bejelentették, ám tegnap óta hivatalosan is világszerte kapható a Kirin 990 chipsettel felszerelt több modell. A MatePad Pro ára 549 eurótól indul.

A Huawei MatePad Pro 10.8 colos, 1600×2560 pixel felbontású IPS LCD Full View kijelzőt kapott, amelynek sarkában találjuk a 8 megapixeles szelfi kamerát rejtő kijelző lyukat. A tablet 90 százalékos kijelző-burkolat aránnyal rendelkezik, így kiemelkedik a többi táblagép közül. A 16:10 képarányú panelt mindössze 4.9 mm-es káva keretezi.

Vezeték nélküli és reverz töltéssel jön az iPad ellenfele

A magnéziumötvözetből készült könnyű és tartós burkolat alatt a Huawei saját fejlesztésű Kirin 990 processzora dolgozik 6 vagy 8 gigabájt RAM és 128, 256 vagy 512 gigabájt tárhely mellett. A készülékház négy hangszórót rejt az elképesztően tiszta és hangos audio élményért, a házimozi rendszerekhez hasonló hangzásélmény fejlesztésében a Harman Kardon is besegített. A 7250 mAh kapacitású akkumulátor nemcsak a 40 wattos gyorstöltést támogatja, de a tabletek között elsőként büszkélkedhet 27 wattos vezeték nélküli gyorstöltéssel, illetve 7.5 wattos reverz töltéssel.

Vezeték nélküli és reverz töltéssel jön az iPad ellenfele

A MatePad Proban elérhető a Huawei Share, avagy a többképernyős együttműködés, így akár fogd-és-húzd módszerrel is mozgathatók fájlok okostelefonok és a tablet között. A funkcióval a felhasználók úgy írhatnak telefonjukon, hogy arra a tablet billentyűzetét és kijelzőjét használják, ám eközben a telefonra mentett zene szólhat a táblagép hangszóróján. Szuper ökoszisztéma! A Huawei Sharerel emellett a tabletről felvehető a telefon, illetve válaszolhatnak üzenetekre és a képernyőzár is feloldható a telefonon. Multitaskingban is élen jár a MatePad Pro, hiszen a Multi-Ablak funkcióval három alkalmazás is futtatható a megosztott képernyőn.

A MatePad Pron Android 10 fut ugyan, ám a Google szolgáltatásairól egyelőre hivatalosan le kell mondani. A cég több kiegészítőt is készített a csúcskategóriás tablethez, ilyen például a külön megvásárolható és csatlakoztatható, billentyűzetet is tartalmazó tok, mellyel laptoppá avanzsál a szerkezet, de érdemes megemlíteni a 99 euróba kerülő M Pencilt vagy a Folio Covert 39 euróért.

 

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei