Újabb pofon az USA-nak, újabb 5G-s Huawei-t mutattak be

2023.09.09| Phone Arena

Alig több mint egy héttel a Mate 60 Pro, az első 5G-s telefonja három év után történő bemutatása után a Huawei bővítette a sorozatot a Mate 60 Pro+ bejelentésével a VMALL listája szerint.

Mindkét telefon azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy a legnagyobb kínai öntöde, a SMIC által gyártott, 7 nm-es processz felhasználásával készült, saját fejlesztésű Kirin 5G chipkészlettel van felszerelve. A chip amerikai vizsgálat alatt áll, mivel az amerikai korlátozások megakadályozzák, hogy a Huawei élvonalbeli chipeket szerezzen be.

Újabb pofon az USA-nak, újabb 5G-s Huawei-t mutattak be

A Mate 60 Pro+ október 9-én jelenik meg

A Mate 60 Pro+ bejelentése mellett a Huawei azt is közölte, hogy már fogadja az előrendeléseket a készülékre, amely október 9-én jelenik meg. A Mate 60 Pro lehetővé teszi, hogy azok a felhasználók, akik olyan területen találják magukat, ahol nincs mobilkapcsolat, műholdak segítségével telefonálhassanak és küldhessenek SMS-t. A Mate 60 Pro+ egyszerre két műholdhoz is csatlakozik. A Mate 60 Pro+ emellett 16 GB RAM-ot kínál a felhasználóknak 512 GB vagy 1 TB tárhely mellett.

A Huawei két korábbi okostelefon-sorozatában, a tavalyi Mate 50-es sorozatban és az idei P60-as modellekben egyaránt a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetjei működtek. Az amerikai korlátozások miatt a chipeket úgy alakították át, hogy azok ne működhessenek az 5G hálózatokkal. A Mate 50 Pro és a P60-as sorozaton elérhetőek voltak harmadik féltől származó tokok, amelyek lehetővé tették a felhasználók számára, hogy mégis használhassák az 5G-t, de a Mate 60 Pro és a Mate 60 Pro+ esetében erre nincs szükség, köszönhetően a Huawei áttörést jelentő chipkészletének.

Újabb pofon az USA-nak, újabb 5G-s Huawei-t mutattak be

Meg kell jegyeznünk, hogy bár a Kirin 9000s egy áttörést jelentő chip a Huawei számára, még mindig néhány generációval lemarad a top foundry-k, például a TSMC és a Samsung Foundry által gyártott chipkészletek mögött. Míg a SMIC 7 nm-es eljáráscsomópontot használ a Kirin 9000s gyártásához, addig a TSMC 3 nm-es eljáráscsomópontjával készíti az Apple A17 Bionic chipjét az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékekhez. Ennek eredményeképpen az A17 Bionic nagyobb tranzisztorszámmal rendelkezik majd, így erősebb és energiatakarékosabb lesz, mint az új Kirin lapkakészlet.

A 2019-ben az iPhone 11-es termékcsalád meghajtására használt A13 Bionic SoC-t például a TSMC a továbbfejlesztett 7 nm-es node segítségével gyártotta, és 8,5 milliárd tranzisztort tartalmazott. Az iPhone 14 sorozatban található A16 Bionic SoC-t a TSMC készítette a 4 nm-es node segítségével, és közel 16 milliárd tranzisztort tartalmaz. Ez talán gyors képet ad a Kirin 9000-es és a jelenleg az iPhone 14 Pro sorozatban futó chip közötti különbségekről.

A Reuters jelentése szerint a kínai közösségi média posztolói a közösségi médiában sebességteszteket osztanak meg, amelyek szerint a Mate 60 Pro képes olyan 5G letöltési adatátviteli sebességet biztosítani, amely meghaladja a felsőkategóriás 5G-s készülékek sebességét. És mivel ez akkor történik, amikor az USA korlátozza a Huawei chipekhez való hozzáférését, Dan Hutcheson, a TechInsights elemzője szerint ez egy "pofon az USA-nak".

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Huawei Mate X5 könyvstílusú összehajtható telefon

A Huawei az új, könyv stílusú, összecsukható Mate X5 modellt is bemutatta. A Mate X5 12GB RAM/512GB tárhellyel, 16GB RAM 512GB tárhellyel és 16GB RAM/ 1TB tárhellyel lesz elérhető. A telefon 6,4 hüvelykes külső és 7,85 hüvelykes belső kijelzővel érkezik. A hátlap 50 megapixeles elsődleges kamerát, 13 megapixeles ultraszéles kamerát és 12 megapixeles periszkópos telefotó kamerát tartalmaz. Az előlapi kamera 8 megapixeles, és egy 5060 mAh-s akkumulátor gondoskodik a jó üzemidőről.

Újabb pofon az USA-nak, újabb 5G-s Huawei-t mutattak be

Az amerikai kormány azt mondja, hogy érdekli, hogyan tudta a Huawei megtalálni a módját annak, hogy megkerülje az amerikai exportszabályt, amely megtiltja, hogy az amerikai technológiát chipek gyártásához használó öntödék bármilyen chipet küldjenek a gyártónak. 

Más, szintén amerikai korlátozások arra kényszerítették a Huaweit, hogy saját HarmonyOS-t fejlesszen ki az Android Google Mobile Services verziójának helyettesítésére. A Mate 60 Pro, a Mate 60 Pro+ és a Mate X5 mindegyike előre telepítve van a HarmonyOS 4-gyel, az operációs rendszer legújabb verziójával.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei