Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

2023.02.09| Tech Radar

Az OLED iPadek és MacBookok fejlesztésére utaló pletykák már évek óta kavarognak, és a legfrissebb hírek azt sugallják, hogy az Apple elfordulása a mini-LED panelektől a népszerű megjelenítési technológiát határozottan háttérbe szorítja.

A Display Supply Chain Consultants elemzőcég szerint a mini-LED panelek iránti kereslet 2024-ben növekedni fog, majd 2025-ben és azt követően megáll, majd csökken, ahogy az Apple az OLED-kijelzők felé fordítja figyelmét.

Ez megegyezik a korábbi jelentésekkel, amelyek szerint az első OLED-del felszerelt iPad Pro és MacBook modellek már jövőre megérkezhetnek. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a TV-gyártók, köztük a Samsung, várhatóan 2027-ig folytatják a mini-LED technológiát.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Miért szeretne az Apple áttérni a mini-LED-ről az OLED-re?

Először is, az OLED panelek vékonyabbak és könnyebbek, mint mini-LED társaik, ami szabadságot ad a gyártóknak, hogy karcsúbb laptopokat és tableteket készítsenek. Az összecsukható kijelzőkhöz is megfelelőbb opció – és a pletykák szerint az Apple már keményen dolgozik egy összehajtható 20 hüvelykes MacBookon.

Az OLED panelek által nyújtott képminőség ugrásszerű növekedése azonban még nagyobb vonzerőt jelent, mint a technológia tervezésen alapuló előnyei. Mini-LED-s társaikhoz képest az OLED-kijelzők jobb kontrasztarányt, jobb betekintési szöget kínálnak, és – sötét háttérképekkel és témákkal párosítva – csökkenti az akkumulátor lemerülését, mivel a pixelek külön-külön világítanak (azaz nem függnek a dedikált háttérvilágítástól).

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Az Apple már több éve használja az OLED technológiát iPhone-jaiban, ami támpontot ad arra vonatkozóan, hogy milyen képminőséget várhatunk el egy OLED-del felszerelt iPad-től. Az OLED-kijelző technológiára való átállás az Apple iPadjeinél és MacBookjainál tovább tartott, mert munkaigényesebb (értsd: költségesebb) az OLED-paneleket nagyobb méretben előállítani, különösen az Apple által bejelentett technikai korlátok miatt.

A hírek szerint a vállalat „tandem szerkezetű” OLED paneleket szeretne használni, amelyek nagyobb fényerőt biztosítanak, és sokkal kisebb kockázatot jelentenek a kép beégésére (fontos azoknál a számítógépeknél/táblagépeknél, amelyeket az emberek évekig birtokolnak).

Érdekes módon más jelentések azt mutatják, hogy az Apple kezd eltávolodni az OLED technológiától a zsebméretű termékkategóriáiban. A legújabb pletykák szerint a technológiai óriásvállalat elkötelezett amellett, hogy 2024-től új iPhone és Apple Watch modellekbe is mikro-LED kijelzőket helyezzen el.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

A Bloomberg rezidens Apple-szakértője, Mark Gurman szerint az Apple Watch kijelzők következő generációját úgy tervezték, hogy világosabb, élénkebb színeket kínáljanak, és hogy a tartalom olyan legyen, mintha az üveg tetejére festették volna.

Más szóval az iPhone-ok és az Apple Watchok jövője – szó szerint – fényes, és logikus, hogy az Apple OLED-del felszerelt iPad bevezetésére készülhet nagyjából egy időben azzal, amikor az első mikro-LED-del felszerelt Apple Watchot bejelentheti.

A 2024-es év tehát valóban jelentős év lesz az Apple fő termékcsaládjai számára – ami üdítő változást jelent a vállalat iPhone-jai, iPadjei és MacBookjai között az elmúlt néhány évben tapasztalt, kevésbé áttörő frissítésekhez képest.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei