Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

2023.02.09| Tech Radar

Az OLED iPadek és MacBookok fejlesztésére utaló pletykák már évek óta kavarognak, és a legfrissebb hírek azt sugallják, hogy az Apple elfordulása a mini-LED panelektől a népszerű megjelenítési technológiát határozottan háttérbe szorítja.

A Display Supply Chain Consultants elemzőcég szerint a mini-LED panelek iránti kereslet 2024-ben növekedni fog, majd 2025-ben és azt követően megáll, majd csökken, ahogy az Apple az OLED-kijelzők felé fordítja figyelmét.

Ez megegyezik a korábbi jelentésekkel, amelyek szerint az első OLED-del felszerelt iPad Pro és MacBook modellek már jövőre megérkezhetnek. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a TV-gyártók, köztük a Samsung, várhatóan 2027-ig folytatják a mini-LED technológiát.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Miért szeretne az Apple áttérni a mini-LED-ről az OLED-re?

Először is, az OLED panelek vékonyabbak és könnyebbek, mint mini-LED társaik, ami szabadságot ad a gyártóknak, hogy karcsúbb laptopokat és tableteket készítsenek. Az összecsukható kijelzőkhöz is megfelelőbb opció – és a pletykák szerint az Apple már keményen dolgozik egy összehajtható 20 hüvelykes MacBookon.

Az OLED panelek által nyújtott képminőség ugrásszerű növekedése azonban még nagyobb vonzerőt jelent, mint a technológia tervezésen alapuló előnyei. Mini-LED-s társaikhoz képest az OLED-kijelzők jobb kontrasztarányt, jobb betekintési szöget kínálnak, és – sötét háttérképekkel és témákkal párosítva – csökkenti az akkumulátor lemerülését, mivel a pixelek külön-külön világítanak (azaz nem függnek a dedikált háttérvilágítástól).

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

Az Apple már több éve használja az OLED technológiát iPhone-jaiban, ami támpontot ad arra vonatkozóan, hogy milyen képminőséget várhatunk el egy OLED-del felszerelt iPad-től. Az OLED-kijelző technológiára való átállás az Apple iPadjeinél és MacBookjainál tovább tartott, mert munkaigényesebb (értsd: költségesebb) az OLED-paneleket nagyobb méretben előállítani, különösen az Apple által bejelentett technikai korlátok miatt.

A hírek szerint a vállalat „tandem szerkezetű” OLED paneleket szeretne használni, amelyek nagyobb fényerőt biztosítanak, és sokkal kisebb kockázatot jelentenek a kép beégésére (fontos azoknál a számítógépeknél/táblagépeknél, amelyeket az emberek évekig birtokolnak).

Érdekes módon más jelentések azt mutatják, hogy az Apple kezd eltávolodni az OLED technológiától a zsebméretű termékkategóriáiban. A legújabb pletykák szerint a technológiai óriásvállalat elkötelezett amellett, hogy 2024-től új iPhone és Apple Watch modellekbe is mikro-LED kijelzőket helyezzen el.

Újabb jelek utalnak arra, hogy OLED iPad jön

A Bloomberg rezidens Apple-szakértője, Mark Gurman szerint az Apple Watch kijelzők következő generációját úgy tervezték, hogy világosabb, élénkebb színeket kínáljanak, és hogy a tartalom olyan legyen, mintha az üveg tetejére festették volna.

Más szóval az iPhone-ok és az Apple Watchok jövője – szó szerint – fényes, és logikus, hogy az Apple OLED-del felszerelt iPad bevezetésére készülhet nagyjából egy időben azzal, amikor az első mikro-LED-del felszerelt Apple Watchot bejelentheti.

A 2024-es év tehát valóban jelentős év lesz az Apple fő termékcsaládjai számára – ami üdítő változást jelent a vállalat iPhone-jai, iPadjei és MacBookjai között az elmúlt néhány évben tapasztalt, kevésbé áttörő frissítésekhez képest.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei