Törökországot a Google magára hagyja

2019.12.17| Android Authority

Az új Androidos okostelefonok Törökországban nem kapnak Google szolgáltatásokat.

A Reuters megbízható forrása, egy török PR cégtől kapott levél szerint a Google és Törökország közötti jogi csatározás nem kívánatos következményekkel jár a felhasználóknak. A Google közölte, a jövő Androidos mobiljai az országban nem támogatják a Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat, az irányelv frissítéséről üzenetet is küldött török partnereinek, miszerint nem tudnak együtt dolgozni velük az új Android telefonokon, amelyeket a török piacra bocsátanak. A fogyasztók megvásárolhatják a már meglévő modelleket, azokon használhatók lesznek a szolgáltatások és a Google minden alkalmazása, a tiltás nem érinti őket.

A probléma az, hogy Törökország 2018 szeptemberében felállt a Google monopóliuma ellen, majd megbüntette a keresőóriást 17.4 millió dollár összegre, miszerint az amerikai vállalat megsértette a versenyjogi szabályokat a mobilszoftver értékesítése során. A Google-nek hat hónap állt rendelkezésére a probléma megoldására.

Törökországot a Google magára hagyja

A cég megváltoztatta a pénzügyi büntetés miatt az irányelveket, ám nyilvánvalóan nem tudott megfelelni Törökország összes követelményének, amely magában foglalta többek között a telefonok alapértelmezett keresőmotorjának megváltoztatásának lehetőségét is.

Törökország a követelmények nem teljesítéséért kiszabott büntetést nem aprózta el, a jövőbeni országos napi bevétel 0.05 százaléka lenne, így ez az elsődleges oka annak, hogy a Google nemes egyszerűséggel leállítja az új készülékek támogatását az országban. Ez, a Google és Törökország közötti monopóliumellenes kérdés nem újdonság a vállalatnak, a Google ugyanis az elmúlt években fokozott ellenőrzéssel szembesült az Európai Bizottság részéről a versenypolitikával kapcsolatban és a jelentések szerint már az Egyesült Államokban is hasonló perekről gondolkodnak a hatóságok.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei