Töltés teszt: OnePlus 5 vs Galaxy S8

2017.06.23| Phone Arena

Talán mindenki emlékszik még, amikor az volt a fontos, hogy egy feltöltéssel meddig megy el az akkumulátor.

Akkoriban senkit sem érdekelt, hogy mennyi ideig tart feltölteni egy akkumulátort, mára pedig ez is kardinális kérdés lett, főleg annak fényében, hogy néha egy telefont kétszer sem árt feltölteni egy nap, ha sokat használják. Lassan minden gyártó használ valamilyen gyorstöltési technológiát, a Motorolának ott a Turbo Charging, a Qualcommnak a QuickCharge a Snapdragon chipsetekhez, valamint a OnePlusnak ott az Oppotól másolt Dash Charge.

Töltés teszt: OnePlus 5 vs Galaxy S8

A OnePlus 5 megjelenésével egyidőben posztolt a gyártó YouTube oldalára videókat, ahol a nagyágyú Samsung Galaxy S8-cal hasonlítja össze a gyorstöltés idejét. A pontos összehasonlításhoz fontos tudni, hogy a OnePlus 5 3300 mAh-s, míg a Galaxy S8 3000 mAh-s akkumulátort kapott. A kínai gyártó a fali töltőt használva tizenöt perc után huszonkilenc százalékra töltötte a készüléket, míg a Samsung ugyanúgy a gyári gyorstöltést kihasználva húsz százalékig jutott, de sokkal nagyobb a különbség fél óra töltés után, ahol a OnePlus 5 ötvennyolc százalékig jut, szemben az S8 harminckilenc százalékával.

A második videón ugyanez az összehasonlítás, csak már autóstöltővel, navigáció közben. A OnePlus 5 negyvenhárom százalékig jut, a Galaxy S8 tizenkettőig. A brutális különbség abban rejlik, hogy a Dash Charge az ampert növeli, nem a voltot, így tesz lehetővé sokkal kisebb hőtermeléssel is gyorsabb töltést.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei