Tíz nanométer a Samsungnál

2016.10.19| Samsung

A Samsung az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológiát alkalmazó egylapkás rendszerek gyártását.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Samsung Electronics, a fejlett félvezető-technológia vezető gyártója ma bejelentette, hogy az iparágban elsőként megkezdte a 10 nanométeres (nm) technológiájú egylapkás rendszerekre (System-on-Chip, SoC) épülő termékek tömeggyártását. Az piac első FinFET mobilalkalmazás-processzorának 2015 januári sikeres tömeggyártását követően a Samsung újabb termékekkel erősíti tovább piacvezető pozícióját a tömeggyártásra szánt csúcstechnológia területén. „Az iparágban elsőként kezdjük meg a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását, amely jól demonstrálja a fejlett feldolgozási technológiák területén szerzett vezető pozíciónkat” – jelentette ki Jong Shik Yoon ügyvezető alelnök, a Samsung Electronics Félvezetőgyártó üzletágának vezetője. – „Továbbra is mindent megteszünk a skálázási technológiák innovációjának érdekében, hogy vásárlóink számára kiemelkedő, teljes körű megoldásokat nyújthassunk.”

A Samsung új 10 nanométeres FinFET technológiája (10LPE) olyan fejlett, 3D tranzisztorszerkezetet alkalmaz, amely a feldolgozási technológia és a design területén egyaránt előrelépést jelent a 14 nanométeres elődhöz képest, így 30 százalékkal hatékonyabb területkihasználtság mellett 27 százalékkal nagyobb teljesítmény és 40 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztás érhető el. A méretezési korlátok áttöréséhez olyan csúcstechnológiák alkalmazása szükséges, mint például a kétirányú útvonal-választást lehetővé tévő tripla mintasűrűség; ezek az előző architektúrák kialakítási és útvonal-választási rugalmasságát is megőrzik.

Tíz nanométer a Samsungnál

A Samsung első generációs 10 nanométeres technológiájának (10LPE) bemutatását követően a teljesítménynövekedést jelentő második generáció (10LPP) tömeggyártása a tervek szerint 2017 második felében indul. A széles körben alkalmazható származékos technológiák alkalmazásával a vállalat továbbra is vezető pozíciójának erősítésére törekszik, hogy kielégítse a széleskörű használat iránti igényt. Az ügyfelekkel és a partnerekkel való szoros együttműködés keretein belül a Samsung célja emellett egy olyan masszív 10 nanométeres félvezetőgyártói ökoszisztéma létrehozása, amely többek között kiterjed a referenciaáramlás-ellenőrzésre, IP-kre és könyvtárakra is. A termelési szintű tervezőkészletek (PDK) és IP tervezőkészletek már jelenleg is elérhetők. A 10 nanométeres technológiájú egylapkás rendszerek a következő év elejétől kerülnek felhasználásra a digitális eszközökben, és 2017 folyamán várhatóan széles körben is elterjednek.messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei