Tíz nanométer a Samsungnál

2016.10.19| Samsung

A Samsung az iparágban elsőként megkezdi a 10 nanométeres FinFET technológiát alkalmazó egylapkás rendszerek gyártását.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Samsung Electronics, a fejlett félvezető-technológia vezető gyártója ma bejelentette, hogy az iparágban elsőként megkezdte a 10 nanométeres (nm) technológiájú egylapkás rendszerekre (System-on-Chip, SoC) épülő termékek tömeggyártását. Az piac első FinFET mobilalkalmazás-processzorának 2015 januári sikeres tömeggyártását követően a Samsung újabb termékekkel erősíti tovább piacvezető pozícióját a tömeggyártásra szánt csúcstechnológia területén. „Az iparágban elsőként kezdjük meg a 10 nanométeres FinFET technológia tömeggyártását, amely jól demonstrálja a fejlett feldolgozási technológiák területén szerzett vezető pozíciónkat” – jelentette ki Jong Shik Yoon ügyvezető alelnök, a Samsung Electronics Félvezetőgyártó üzletágának vezetője. – „Továbbra is mindent megteszünk a skálázási technológiák innovációjának érdekében, hogy vásárlóink számára kiemelkedő, teljes körű megoldásokat nyújthassunk.”

A Samsung új 10 nanométeres FinFET technológiája (10LPE) olyan fejlett, 3D tranzisztorszerkezetet alkalmaz, amely a feldolgozási technológia és a design területén egyaránt előrelépést jelent a 14 nanométeres elődhöz képest, így 30 százalékkal hatékonyabb területkihasználtság mellett 27 százalékkal nagyobb teljesítmény és 40 százalékkal alacsonyabb energiafogyasztás érhető el. A méretezési korlátok áttöréséhez olyan csúcstechnológiák alkalmazása szükséges, mint például a kétirányú útvonal-választást lehetővé tévő tripla mintasűrűség; ezek az előző architektúrák kialakítási és útvonal-választási rugalmasságát is megőrzik.

Tíz nanométer a Samsungnál

A Samsung első generációs 10 nanométeres technológiájának (10LPE) bemutatását követően a teljesítménynövekedést jelentő második generáció (10LPP) tömeggyártása a tervek szerint 2017 második felében indul. A széles körben alkalmazható származékos technológiák alkalmazásával a vállalat továbbra is vezető pozíciójának erősítésére törekszik, hogy kielégítse a széleskörű használat iránti igényt. Az ügyfelekkel és a partnerekkel való szoros együttműködés keretein belül a Samsung célja emellett egy olyan masszív 10 nanométeres félvezetőgyártói ökoszisztéma létrehozása, amely többek között kiterjed a referenciaáramlás-ellenőrzésre, IP-kre és könyvtárakra is. A termelési szintű tervezőkészletek (PDK) és IP tervezőkészletek már jelenleg is elérhetők. A 10 nanométeres technológiájú egylapkás rendszerek a következő év elejétől kerülnek felhasználásra a digitális eszközökben, és 2017 folyamán várhatóan széles körben is elterjednek.

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei