Telenor: kezdõdik az NFC tesztelés

2012.08.17| Telenor
Címkék:

Telenor

,

NFC


Az Állami Nyomda és a Telenor Magyarország megkezdte a mobilfizetést egyszerûsítõ NFC technológia tesztelésének elõkészületeit.

Az Állami Nyomda és a Telenor Magyarország megkezdte a mobilfizetést egyszerûsítõ NFC technológia tesztelésének elõkészületeit. A résztvevõk a teszt során éles körülmények között próbálják ki a bankkártyák és különbözõ hûségkártyák leváltására is alkalmas megoldás mûködését. A projektben az Állami Nyomda szállítja és üzemelteti a biztonságtechnológiai infrastruktúrát, továbbá biztosítja a szükséges mobil alkalmazásokat és a szakértõi támogatást.

A Telenor, a Mobil Tárca Szövetség alapító tagjaként 2012-ben tûzte ki célul NFC-alapú szolgáltatások – például mobilfizetés, hûségpontok nyilvántartása a telefon kereskedõi terminálhoz érintésével - tesztelését közösen a piaci szereplõkkel és ügyfeleivel. Szakmai partnernek a Telenor az Állami Nyomdát választotta, amely az elmúlt évben kezdte meg a technológia biztonságos mûködését garantáló TSM (Trusted Service Manager) rendszerének kialakítását és ezzel egy idõben hozta létre Mobil Fejlesztési Üzletágát. A Társaság a technológia terjesztését ösztönzõ nemzetközi szervezet, az NFC Forum tagjaként idén elsõk között csatlakozott a Magyar Mobiltárca Szövetséghez is, melyben a TSM munkacsoport szakmai vezetõjeként aktívan együttmûködik a hazai szolgáltatói szektor képviselõivel.

Telenor: kezdõdik az NFC tesztelés

Az NFC tesztelése során a Telenor részt vesz a Mobiltárca Szövetség fogyasztói tesztprogramjában is, melynek célja a projektben részt vevõ felhasználók számára a mobiltelefonokba épített, NFC alapú virtuális bankkártyák, hûségkártyák, és egyéb szolgáltatások elérhetõvé tétele. A Szövetség pilot programjában pénzintézeti és különbözõ kereskedelmi szolgáltató partnerekkel együtt a gyakorlatban próbálják ki az új mobilfizetési és egyéb megoldásokat. A Telenor Magyarország anyavállalata Norvégiában már több sikeres NFC tesztet hajtott végre a piac többi szereplõjével, melyeket mind a felhasználók, mind pedig a szolgáltatók pozitívan fogadtak.

”A Telenor Csoport NFC-vel kapcsolatos eredményei is alátámasztják, hogy ez a technológia Magyarországon is egyszerûbbé és gyorsabbá teszi majd a mindennapi vásárlásokat. Ezért törekszünk arra, hogy a Telenor Magyarország ügyfelei minél hamarabb megismerkedhessenek a közeljövõ új fizetési rendszerével. Közösen az Állami Nyomdával és a Magyar Mobiltárca Szövetséggel mindent megteszünk azért, hogy megteremtsük az NFC terjedésének hazai feltételeit, a technológia háttér-infrastruktúráját.” – mondta Takács Zoltán, a Telenor Magyarország termék- és innovációs igazgatója, valamint a Mobil Tárca Szövetség elnökségi tagja.

Az NFC (Near-Field Communication) olyan adatátviteli technológia, ami csak nagyon kis távolságokról mûködik: hatótávolsága a gyakorlatban nem több 2 cm-nél. Ez a tulajdonsága teszi alkalmassá arra, hogy fizetésre és olyan tranzakciókra használják az NFC technológiával felszerelt okostelefonokat, mobil eszközöket, ahol fontos a személyes jelenlét a biztonság érdekében. Ilyenkor a vásárlónak elég mobilkészülékét „megmutatni” a bolt termináljának és engedélyezni a képernyõn a fizetést. Az NFC helyérzékeny információk terjesztésére is alkalmas: NFC matricákhoz, címkékhez érintve NFC-képes mobileszközöket interaktív alkalmazások, weboldalak indíthatók el a mobileszközön. A technológia egyre nagyobb számú okostelefonon érhetõ el, például a Samsung Galaxy sorozat legújabb készülékeinek egy részén, illetve bizonyos Blackberry modelleken.

Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei