Szuperlassan tölt a MagSafe?

2020.10.26| 9to5Mac
Címkék:

MagSafe


Az első tesztekből kiderült, hogy az Apple MagSafe töltője elképesztően lassan tölt iPhone 12 széria előtti mobilt.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Normál Qi töltőkhöz képest is, de az iPhone 12 család tagjaihoz képest is kegyetlen lassú a MagSafe korábbi generációs iPhone modellekkel. Az iPhone 11 Pro tesztelésénél a töltési alacsonyabb volt 0.96W-nál is, szemben az egyébként elérhető 7.5W-tal (a konkurencia eközben már a 60W-os töltést is piacra dobta és dolgozik a 125W-oson).

Önmagában nem lenne gond a lassú töltéssel, hiszen egyértelműen az új szériához tervezte az Apple a MagSafe töltőt, azonban a cég közölte, hogy alkalmas régebbi készülékekhez is. Mivel a MagSafe Qi-kompatibilis, így akár iPhone 8 vagy AirPods is tölthető rajta (vagy éppen Samsung).

Szuperlassan tölt a MagSafe?

A MagSafe elvileg 15W teljesítményt nyújt, amikor a 20W-os fali adapter segítségével iPhone 12 kerül rá. Az iPhone 11 csak 7.5W-ra képes, ezt viszont számos utángyártott Qi vezeték nélküli töltő tudja biztosítani.

Amikor azonban a YouTuber Max Jurjev tesztelte Max Tech csatornáján, észrevette, hogy úgy tűnik, a MagSafe töltő mindössze 0,96W-os töltést kínál. Ugyanez volt a helyzet, amikor tesztelte az új iPhone SE-t, amely egy olcsó töltőn 8,4W-ot, egy Mophie-n 5,55W-ot, a MagSafe-en pedig csak 1,83W-ot volt képes felvenni. Mindegyikhez az Apple saját, 20W-os hálózati adapterét használta és ügyelt rá, hogy a tekercsekhez igazítsa a telefonokat a reális összehasonlítás végett.

Igaz, az eredményeket két okból bizonyos szkepticizmussal kell szemlélni. Először is, Jurijev egy alkalmazásra támaszkodott és nem azt mérte, hogy mennyi ideig tartott a töltés üresről a teljesre. Ez potenciálisan megbízhatóbb módszer a töltési teljesítmény teljes cikluson keresztüli felmérésére.

Másodszor, csak az iPhone 12 rendelkezik a tökéletes összehangoláshoz szükséges mágneses töltőgyűrűkkel. A Jurijev által kapott eredmények nagyon következetlennek tűnnek és az egyik lehetséges tényezőként az összehangolási kérdéseket hagyták. Elképzelhető, hogy a MagSafe más töltőpadokhoz képest nagyon kicsi mérete sokkal kritikusabbá teszi a pontos igazítást. Ha azonban ez a helyzet, akkor eredményei a valós felhasználást tükrözik.

Egyelőre érdemes várni még több tesztre, de ha régebbi iPhone-hoz vennél MagSafe töltőt, egyelőre tedd félre a pénzt és várj ki!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei