Sony Xperia Z és Xperia ZL: 5 col, csúcs

2013.01.08| Unwired View

A CES 2013 rendezvényen a japán gyártó hivatalosan is bemutatta két új csúcsmobilját, a Sony Xperia Z és a Sony Xperia ZL modelleket.

A CES 2013 rendezvényen a japán gyártó hivatalosan is bemutatta két új csúcsmobilját, a Sony Xperia Z és a Sony Xperia ZL modelleket. Az Xperia Z 1080p felbontású, 5 col képátlójú megjelenítőjét a Sony Mobile Bravia 2 engine segíti és Gorilla Glass védi a karcolásoktól. A mindössze 7.9 m vékony telefon Android 4.1 Jelly Bean rendszert futtat, extraként pedig teljesíti az IP55 és az IP57 szabványokat, ezáltal por- és vízálló. Ami a hardvert illeti, négymagos, 1.5 gigahertzes Qualcomm Snapdragon processzor, 2 gigabájt RAM, LTE-támogatás, NFC és egy 2330 mAh-s akkumulátor található benne. Érdkes még a STAMINA mód, amely állítólag akár négyszer hosszabb készenléti időt tesz lehetővé, erre roppant kíváncsiak vagyunk. A hátlapon egy 13 megapixeles kamera található, Sony Exmor RS mobil szenzorral és HDR-rel (videó és kép esetén egyaránt használható). Bár a Sony nem árulta el az Xperia Z kezdőárát, az valahol 500 euró körül lesz.

Sony Xperia Z és Xperia ZL: 5 col, csúcs

Sony Xperia Z és Xperia ZL: 5 col, csúcs

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A másik érdekesség a Sony Xperia ZL, amely nem víz- és porálló, viszont az előzetes hírekkel ellentétben nem is támogatja a dual SIM-et. A ZL kisebb és vastagabb az Xperia Z-nél, a tudásuk egyezik, azonban 2370 mAh-s akkumulátort kapott. A Sony két új Xperia készüléke legkésőbb márciusig elérhető lesz a boltokban.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei