Proton Pass: a legújabb, atombiztos jelszókezelő

2023.04.24| Android Police

Elérhető egy jelszókezelő egy olyan cégtől, amely a biztonságáról híres, a Proton Mail mögött álló csapattól.

A ProtonMail az egyik legmegbízhatóbb titkosított e-mail szolgáltató. A titkosítást és a biztonságot előtérbe helyezve a Proton nem spórol a kapcsolódó szolgáltatásokkal, mint például a VPN, Drive és Calendar segédprogramokkal. Most a vállalat ugyanezt a fókuszt alkalmazta egy új, Proton Pass névre keresztelt jelszókezelő ajánlatában is. 

A Proton Pass egy végponttól végpontig titkosított széf a bejelentkezési adatok számára, amely támogatja az eszközön található 32-bájtos titkosítási kulcsokat és a kétfaktoros hitelesítést (2FA). Így jelszavai soha nem lehetnek sebezhetőek egy LastPass-típusú betörés során, kivéve, ha a hackerek egyszerre férnek hozzá a Proton adatbázisához és az eszközéhez. Még a Proton sem képes az adatokat visszafejteni az Ön készüléken lévő kulcsa nélkül. A széfben egyéb jegyzetek, webcímek és e-mail címek is tárolhatók.

Proton Pass: a legújabb, atombiztos jelszókezelő

A vállalat még a széfben tárolt weboldalak URL-címeit is titkosítja. Ezek a látszólag triviális információk felhasználhatók a gyanútlan felhasználók profilozására, ha egy esetleges behatolás esetén őrizetlenül maradnak. Az ilyen adatok eljuthatnak a hirdetőkhöz, és a hackerek busás haszonra tehetnek szert. Az architektúra azonban elég robusztus ahhoz, hogy lehetővé tegye a széfek megosztott tulajdonjogát, akárcsak a megosztott Proton Drive tárhelyek és naptárak esetében.

Az új jelszókezelő a SimpleLogin nevű cég agyszüleménye, amely eredetileg azért jött létre, hogy egyszerű e-mail aliasokat kínáljon, így nem kell felfednie eredeti e-mail címét, vagy kényelmetlenül több proxyt létrehoznia. A Proton csapata ezzel a céggel dolgozott együtt a Proton Pass létrehozásán, és az email alias funkciót kiterjesztették a jelszókezelőre is.

Proton Pass: a legújabb, atombiztos jelszókezelő

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Proton Pass jelenleg béta böngésző-bővítményként, Android és iOS alkalmazásként érhető el. Bár maga a szolgáltatás ingyenes, az elérhetőség jelenleg a fizető Proton-ügyfelekre korlátozódik, például az élethosszig tartó csomaggal rendelkezőkre. A Visionary plan ügyfelei (már nem elérhető csomag) hamarosan hozzáférést kapnak.

A későbbiekben a Proton Pass is freemium lesz, akárcsak a vállalat más szolgáltatásai. Számítson tehát arra, hogy a speciálisabb funkciókat fizetős fal mögé zárják, ha ezt az új jelszókezelőt szeretné használni. 

Remélhetőleg a hitelesítő adatok Proton Passban való tárolása tovább erősíti a kapcsolódó Proton-szolgáltatásokat, például a Mailt és a Drive-ot. A rossz szereplők mindig megtalálják a módját, de a mások hibáiból tanuló biztonsági cégek által készített új jelszókezelők a jó irányba tett lépést jelentik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei