Pocophone F1 vs OnePlus 6 összecsapás

2018.10.01| Android Authority

Lenyúlja a Xiaomi a OnePlus koronáját?

Rengeteg összehasonlító videó található a neten, ezúttal a Xiaomi Pocophone F1 és a OnePlus 6 csap össze. Sok esetben a Xiaomi új olcsó, ám csúcstudású mobilja jobb a OnePlusnál, több szempontból viszont logikusan nem. A OnePlus mindig is híres volt kiváló ár-érték arányáról, ám ahogy haladunk az időben, szép lassan egyre drágulnak a modelljeik, míg a Xiaomi a hatalmas kínálata miatt jobban tud talán játszani az árakkal, na és persze több ponton megfigyelhető a Pocophone F1 esetében a költségcsökkentés mint a OnePlus-nál.

A OnePlus 6 gyönyörű, kiváló minőséggel, Snapdragon 845 chipsettel, akár 8 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárhellyel is kérhető. Az AMOLED kijelző 6.2 8 colos, nagyfelbontású, a hátlapon és elöl is dual kamerák találhatók. A OnePlus 6 legolcsóbb darabja azonban 166 ezer forint.

Pocophone F1 vs OnePlus 6 összecsapás

Ezzel szemben a Xiaomi Pocophone F1 szinte ugyanazokat hozza, Snapdragon 845, akár 8 gigabájt RAM és akár 256 gigabájt tárhely. A képernyő 6.18 colos, a felbontás is egyezik, viszont az AMOLED panel helyett IPS LCD került bele, ez jóval olcsóbb, továbbá a burkolat sem a törékeny üveg, hanem nem is olcsóbb hatású műanyag. Érdekes módon kézbe véve nem tűnik problémásnak, hiszen az emberek nagyja tokban tartja (főleg az üveg mobilokat), akkor meg teljesen mindegy.

Kamerából gyengébb a OnePlus 6-nál, azonban a 4000 mAh-s akkumulátora nagyobb az OP6 3300 mAh kapacitásánál. Extraként sztereó hangszórók, vízálló burkolat és villámgyors arcfelismerő is került bele. A Xiaomi Pocophone F1 itthon, hazai garanciával, a gyártótól 115 ezer forintba kerül. Az összes kompromisszumot a műanyag ház, a nem AMOLED kijelző és a logikusan gyengébb kamera jelenti. Semmi más.

Pocophone F1 vs OnePlus 6 összecsapás

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ami kérdésre adhat okot az a OnePlusnál a vanilla Android használata, míg a Xiaomi egyre inkább erőlteti a MIUI-t, ehhez pedig még a kötelező reklámok is belekerülnek a szoftverbe, amit az európaiak annyira nem szoktak meg, hogy feltehetően hatalmas ellenállást tapasztal majd a gyártó az első ilyenek megjelenése után az öreg kontinensen. Ezektől a OnePlus esetében nem kell félni, továbbá az OP a lehető leggyorsabban szórja ki a szoftverfrissítéseket.

Ki nyert? Szigorúan szubjektív véleményünk szerint a OnePlus 6, hiszen bár ötvenezer forinttal drágább, amely nem kevés pénz, de cserébe szebb a készülék, fantasztikus minőséget prezentál, hirdetéseknek nyomát sem látjuk és összességében kevesebb kompromisszumra kell igent mondanunk.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Adategyeztetés online a Vodafone-nál

Adategyeztetés online a Vodafone-nál

2017.06.07
| Vodafone
Már a Vodafone-nál is elérhető a prepaid SIM kártyák online adategyeztetése
Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

Előrendelésben 8 ezer forint az új Xiaomi okosóra

2019.12.31
| (x)
A Xiaomi Haylou LS01 a legújabb az ár-érték arányban kiemelkedő ajánlatok közül. Ki ne akarna 8 ezerért szuper órát?
Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

Gyors és soron kívüli mobiljavítás a Telmesternél

2011.02.17
Gond van a mobiloddal és nagyon gyorsan kellene megjavítani? A Telmester a Telefonguru háttér szervize!

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei