Mate 30

Para a Google appok telepítése

2019.10.02

A Huawei Mate 30 széria gyárilag Google szolgáltatások és alkalmazások nélkül érkezik és sajnos nem lesz olyan egyszerű ezeket pótolni.

A Huawei Mate 30 Pro elképesztően nagyszerű telefon, ám Google appok nélkül finoman szólva is félkarú óriás. Nem hivatalosan már az első pillanattól elérhető volt a megoldás a Google-osításra, azonban a kiskaput bezárták. A kínai LZPlay.net oldalról lehetett eddig letölteni a Google Play Áruházat a Mate 30 Prora, az oldal jelenleg offline.

A bezárás oka nagy eséllyel pont a neki csapott hírverés, legalábbis John Wu, a Magisk fejlesztője nem tud másra gondolni. Wu elárulta, az LZPlay egy nem dokumentált API-t kihasználva fért hozzá a rendszerhez, erre szükség volt, hiszen minden Google app rendszerszintű kell, hogy legyen.

Para a Google appok telepítése

A teljesen kínai dokumentáció szerint minden 3rd party fejlesztőnek alá kell írnia a megállapodásokat a Huawei-jel, hogy hozzáférhessenek az SDK-hoz. A fejlesztőknek minden egyes projektre vonatkozóan új kérelmet kell benyújtani az engedélyek listájával együtt, ezen kívül a Huawei-hez további vizsgálat céljából fel kell tölteni az APK bináris fájlt is, ezt írja alá a Huawei egy speciális kulccsal. 

Para a Google appok telepítése

Wu szerint ezt az API hozzáférést használta ki eddig az LZPlay, amely a hírverés miatt kiderült, a vállalat pedig javította a hibát.

 

A Huawei szóvivője elárulta, a Mate 30 szériára gyárilag nem kerülnek Google appok és nem álltak semmilyen kapcsolatban az LZPlay-jel. Érdekes módon alig pár órával John Wu posztja után az oldal újra életre kelt. Egy újabb apróság, Alex Dobie az Android Centraltól Twitteren közzétette, a Mate 30 Pro nem ment át a SafetyNet tesztjén annak ellenére, hogy múlt héten a Google biztonsági ellenőrzésén még átment. Ezek után nem sokkal Damien Wilde a 9to5Googletól észrevette, hogy a Mate 30-on már nem fut a Google Play, holott pár napja még használta.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Apple iPhone XS 64GB
Apple iPhone XS 64GB
i-Shop Webáruház 206 580 Ft
EUmobil 207 890 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 209 290 Ft
Xiaomi Redmi Note 9 128GB 4GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 128GB 4GB RAM Dual
EUmobil 60 370 Ft
MobilEx Webáruház 60 380 Ft
Telefoncenter Webáruház 60 400 Ft
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Mi 10 Lite 5G 128GB 6GB RAM Dual
Telefoncenter Webáruház 109 200 Ft
Telepartner 110 000 Ft
Telefonkirály 110 990 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei