Mate 30

Para a Google appok telepítése

2019.10.02

A Huawei Mate 30 széria gyárilag Google szolgáltatások és alkalmazások nélkül érkezik és sajnos nem lesz olyan egyszerű ezeket pótolni.

A Huawei Mate 30 Pro elképesztően nagyszerű telefon, ám Google appok nélkül finoman szólva is félkarú óriás. Nem hivatalosan már az első pillanattól elérhető volt a megoldás a Google-osításra, azonban a kiskaput bezárták. A kínai LZPlay.net oldalról lehetett eddig letölteni a Google Play Áruházat a Mate 30 Prora, az oldal jelenleg offline.

A bezárás oka nagy eséllyel pont a neki csapott hírverés, legalábbis John Wu, a Magisk fejlesztője nem tud másra gondolni. Wu elárulta, az LZPlay egy nem dokumentált API-t kihasználva fért hozzá a rendszerhez, erre szükség volt, hiszen minden Google app rendszerszintű kell, hogy legyen.

Para a Google appok telepítése

A teljesen kínai dokumentáció szerint minden 3rd party fejlesztőnek alá kell írnia a megállapodásokat a Huawei-jel, hogy hozzáférhessenek az SDK-hoz. A fejlesztőknek minden egyes projektre vonatkozóan új kérelmet kell benyújtani az engedélyek listájával együtt, ezen kívül a Huawei-hez további vizsgálat céljából fel kell tölteni az APK bináris fájlt is, ezt írja alá a Huawei egy speciális kulccsal. 

Para a Google appok telepítése

Wu szerint ezt az API hozzáférést használta ki eddig az LZPlay, amely a hírverés miatt kiderült, a vállalat pedig javította a hibát.

 

A Huawei szóvivője elárulta, a Mate 30 szériára gyárilag nem kerülnek Google appok és nem álltak semmilyen kapcsolatban az LZPlay-jel. Érdekes módon alig pár órával John Wu posztja után az oldal újra életre kelt. Egy újabb apróság, Alex Dobie az Android Centraltól Twitteren közzétette, a Mate 30 Pro nem ment át a SafetyNet tesztjén annak ellenére, hogy múlt héten a Google biztonsági ellenőrzésén még átment. Ezek után nem sokkal Damien Wilde a 9to5Googletól észrevette, hogy a Mate 30-on már nem fut a Google Play, holott pár napja még használta.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Apple iPhone SE 2020 64GB
Apple iPhone SE 2020 64GB
EUmobil 154 590 Ft
Telepartner 155 000 Ft
i-Shop Webáruház 155 890 Ft
Samsung Galaxy A20e 32GB Dual A202
Samsung Galaxy A20e 32GB Dual A202
EUmobil 46 470 Ft
TopMobil 46 890 Ft
FirstPhone.hu 46 900 Ft
Huawei P Smart Z Dual
Huawei P Smart Z Dual
TopMobil 53 300 Ft
i-Shop Webáruház 53 360 Ft
Telefonkirály 53 800 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK

KERESÉS

TELEFONOK GYORSLISTA

Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei