Öt szuper app Galaxy S20-hoz

2020.07.31| Android Police

Bár csúcskategóriás a Samsung Galaxy S20 széria, miért is ne dobnánk fel a tudását, hogy még hasznosabb legyen?

A Samsung telefonok tele vannak extra funkciókkal, szoftveres és hardveres oldalról is, azonban a cég lehetővé teszi külső fejlesztőknek, hogy kitaláljanak újabb appokat és kiegészítő lehetőségeket a Galaxy termékekhez. Rengeteg alkalmazás használja ki az extra képességeket, ezért összpontosítsunk az öt legjobbra.

Hex Installer

A One UI könnyen testreszabható és tartozik hozzá téma áruház is, ezt egészíti ki a Hex Installer, segítségével akár a semmiből lehet témát létrehozni. Nem okoz neki gondot a szín csere, letölthetők pluginek, keverhetők az egyes elemek, igazából nagyszerű dolgokat hozhatunk ki belőle. Bár itt most a Galaxy S20-hoz leginkább passzoló appokat írjuk le, a Hex minden más, One UI 2.0 felületet futtató telefonnal is kompatibilis.

Öt szuper app Galaxy S20-hoz

A Hex Installer innen letölthető, 1.99 dolláros áron.

Energy Ring

A Samsung a notch után elkezdte a kijelző lyukasztását a szelfi kamera számára, ehhez kapcsolódik az Energy Ring tudása. Ahogy az a nevéből sejthető, az app a lyuk körül egy gyűrűt jelenít meg, amely az akkumulátor töltöttségi szintjét jelzi. A Good Lock segítségével teljesen elrejthető a rendszer akkumulátor ikonja, így csak a kör alakú marad. Látványos és egyedi, természetesen az animációktól, a gyűrű vastagságán át egészen a szín módosításáig minden megoldható.

Öt szuper app Galaxy S20-hoz

A Samsung előlapjai elleni támadás gyorsan arra késztette a céget, hogy a legújabb okostelefonjaiba átültesse a lyukasztó kamerákat. Néhány furcsa háttérkép felhasználja ezt, de az egyik fejlesztő tovább vitte a dolgokat az Energy Ring segítségével. Ahogy a neve is sugallja, ez az alkalmazás egy gyűrűt jelenít meg a kamera kivágása körül, amely jelzi az akkumulátor töltöttségi szintjét.

Az Energy Ring ingyen letölthető innen.

Night Vision

A Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra is rendelkezik ToF kamerával, amely képek a távolságot felmérni és segíteni a fő kamerát a helyes fókusz beállításában, valamint portré módban az élességet javítja. Ez a kamera a felhasználó számára általában külön nem állítható és érhető el, a háttérben dolgozik. A Night Vision ezt megváltoztatja, láthatjuk, amit lát.

Öt szuper app Galaxy S20-hoz

Ez eleinte hátborzongató tud lenni, különösen ha teljes sötétben próbálod ki először. A ToF nem függ a fényből, mindig lát. A Night Vision segítségével a ToF kamerával fotókat és videókat is készíthetünk.

A Night Vision ingyen letölthető.

S20 refresh rate control

Mindhárom S20 modell kiváló kijelzőt kapott. Világosak, élesek és a gördülékenységre sem lehet panasz. Sajnos azonban a frissítési frekvencia nem személyre szabható, csak a 60 és a 120Hz közül választhatnak a felhasználók, nincs 90Hz, ami nélkülözhetetlen lenne a jobb üzemidő és az eredetihez képest simább használat érdekében.

Öt szuper app Galaxy S20-hoz

Ez a frissítési gyakoriságot vezérlő alkalmazás hozzáad egy 96Hz-es opciót. Akik használják, nem tudnak szabad szemmel különbséget tenni a 96Hz és a 120Hz-es működés között, viszont az akkumulátor lényegesen tovább bírja a közepes beállítással. 120Hz-en az S20 Ultra általában 20%-ra merül kb. 6,5 órás képernyőidő után. 96Hz-re való csökkentés után 8 óra kijelzőidőt hozott a telefon, ez 20%-kal jobb üzemidőt jelent.

Ez az alkalmazás nem érhető el a Play Áruházban, de az APK Mirror oldalán igen.

aodNotify

Az egyre népszerűbb always-on-display ellenére sokan továbbra is a régi értesítési LED-es megoldást preferálják. Messzebbről is jobban kivehető egy villogó fény, főleg ha apponként más színben tündököl. Az aodNofity az értesítéseket a kamera körüli gyűrűvel jeleníti meg, akárcsak az Energy Ring teszi más okból. A pozíció és a színek személyre szabhatók.

Öt szuper app Galaxy S20-hoz

Az aodNofity ingyenesen letölthető.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei