Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz

2022.07.22| Honor

Itt a nyaralós szezon, a könnyed kikapcsolódás, az utazgatások és a hétvégi kiruccanások közepette pedig hajlamosak lehetünk elfelejteni, hogy telefonunk nem csupán megkönnyíti életünket: össze is van vele kapcsolva.

Ezért, ha bárki hozzáfér készülékünkhöz, azzal együtt személyes adatainkat is megkaparinthatja. Íme hát öt olyan tanács, amit nem nehéz betartani, de annál többet jelent a biztonságunk szempontjából.

1 – A nyilvános Wi-Fi közkincs, de nem közbiztonság

Annyira kényelmes, hogy reptereken, parkokban vagy tereken ingyenes Wi-Fi hotspotokra csatlakozhatunk, és jól hangzik az is, hogy egy kávézóban a helyi hálózatról posztoljuk friss nyaralós fotóinkat. Ezzel viszont teret adunk azoknak is, akik ezeket csatornákként használva szerezhetik meg értékes adatainkat, számlainformációinkat vagy belépési kódjainkat. Ha megoldható, kerüljük az ingyenes hotspotokat!

2 – Ne csak mi frissüljünk, appjaink is

Egy nagy utazás előtt érdemes update-elni minden programot a telefonunkon, mert a fejlesztők minden frissítéssel kiegyengetik az aktuális biztonsági hézagokat. Ha naprakészek alkalmazásaink, kisebb eséllyel tudják azokon keresztül elcsenni adatainkat az erre vadászók. Frissítsünk mindent, amit csak lehet!

Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz

3 – Arcfelismerés nélkül arcra esés jöhet

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Kényelmesebb ugyan egy ujjpöccintéssel feloldani telefonunkat, de ez jelentősen megkönnyíti a dolgát a tolvajoknak is. Egy egyedi mozdulat vagy egy csak általunk ismert kód megjegyzése és bevetése pedig nem akkora teher, ahogy az ujjlenyomatunk vagy arcunk regisztrálása sem. Sőt, kis ár ahhoz képest, amennyit ellopott banki adatainkkal generálhatnak nekünk. A HONOR Magic4 Pro biztonsági célokból létrehozott független chipkészlete hardverszintű védelmet nyújt, és gondoskodik a kulcsfontosságú jelszavakról és a biometrikus adatokról. Állítsunk be valamilyen azonosítást a készülék bekapcsolásához és feloldásához!

4 – Ne álljunk szóba idegen appokkal

A szülők klasszikus mondása az okostelefonos életre is igaz. Rengeteg rosszindulatú vírust rejtenek el álalkalmazásokba, amik vagy hasonlítanak népszerű appokra, vagy mesterséges kommentekkel és értékelésekkel tupírozzák fel őket. Maradjunk bevált programjainknál és ne töltsünk le ismeretleneket, bármennyire is szimpatikusnak tűnnek elsőre!

5 – Semmit a szemnek, semmit a kéznek

Csetelés, posztolás, böngészés közben úgy elveszhetünk telefonunkban, hogy eszünkbe se jut: bárki rápillanthat. Elég egy kíváncsi tekintet ahhoz, hogy bizalmas és kulcsfontosságú adatokat szerezzenek meg tőlünk. Legyünk nagyon óvatosak, és figyeljünk arra, hogy jelszavainkat vagy kódjainkat úgy pötyögjük be, hogy senki ne lássa!

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokAz iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

Az iPhone 14 a vártnál korábban érkezhet

2022.08.08
| Phone Arena
Nem meglepő, hogy az Apple gőzerővel dolgozik az iPhone 14 bemutató eseményen, ám az eddig sejtett dátum változhat.
Képeken az iPhone 14 Pro Max!

Képeken az iPhone 14 Pro Max!

2022.08.26
| Phone Arena
Az Apple megerősítette a Far Out eseményt szeptember 7-i dátummal, ahol bejelenti az iPhone 14 sorozatot, az Apple Watch Series 8-at és két másik óramodellt, valamint az új AirPodokat.
Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

Videó: iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

2022.08.09
| Phone Arena
Friss videó mutatja be az iPhone 14 Pro Max és az iPhone 13 Pro Max tervezési különbségeit.
Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

Az iPhone 14 Pro Max az ultraszéles kamera miatt lesz drágább

2022.08.31
| Phone Arena
A fő iPhone 14 Pro kameraérzékelőn kívül az Apple várhatóan frissíteni fogja a Pro modellek ultraszéles kameráját, árulta el Ming-Chi Kuo neves elemző, és ezúttal a pontos specifikációkat adja meg.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei