Okosóra után idén az okospóló lehet a menő

2021.07.05| ZTE
Címkék:

ZTE

,

MWC

,

okospóló


Megvan az idei nyár „technológiai slágere”: az okosórák után mostantól okospólók is vigyáznak az egészségünkre!

Megvan a barcelonai Mobil Világkongresszus (MWC) talán egyik legizgalmasabb terméke! A frissen bemutatott kínai ZTE high-tech okospólói úgy vigyáznak a hétköznapokban az egészségünkre, hogy azt észre sem vesszük – ami új távlatok nyit az egészségügy, sport és távmedikai szolgáltatások területén is.

A forradalmian új (smartcloth) eljárás képes a szívműködés (elektrokardiogram), a légzés, az izmok működésének, a testhőmérséklet éa az izzadság összetevőinek folyamatos mérésére – amelyeket az 5G technológia segítségével azonnal továbbit is későbbi feldolgozásra. Ezzel nem csak folyamatosan figyelemmel kíséri az egészségünket, de „rálát” a stressz szintünkre és az életmódunk alakulására is – ami persze azt is lehetővé teszi, hogy arra gyorsan reagáljunk kritikus esetekben.

A póló anyagát képező vadonatúj ruhaszövet azonban jóval több mint divat és technológia „találkozása”: a praktikum mellett ugyanis engedélyezett és regisztrált orvosi eszköz is!

A lépésszámláló, testhőmérsékletet és pulzust mérő okos órák után végre beköszöntött a valódi okosruhák korszaka: a kínai ZTE egy olyan intelligens ruhadarabot mutatott be a 2021-es barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC), amely a mosható textilszövetbe ágyazott polimer érzékelőket használva nem különbözik a hagyományos viseletektől, ugyanakkor méri, összegyűjti és továbbítja viselőjének mérhető életjeleit.

Az Olaszországban gyártott, YouCare fantázianevű okospóló a szívritmust, a testhőmérsékletet, a légzésszámot, valamint az izomtónus és az izzadtság mértékét is deteketálja, és lehetővé teszi az összegyűjtött adatok 5G hálózaton keresztül történő továbbítását az egészségügyi központokba vagy/és a felhasználók okostelefonjára.

Okosóra után idén az okospóló lehet a menő

Kép: Gizchina

A ZTE YouCare olyan speciális érzékelőkkel felszerelt okos póló, amely képes a légzés és az izzadság összetevőinek, az izomerő és a hőmérséklet mértékének elemzésére. A szövet textúrájába integrált orvosbiológiai megoldások révén az okospóló bármikor, bárki által és bárhol viselhető. Ez tehát nem egy olyan eszköz, amelyet csak sportolóknak terveztek, hanem minden olyan felhasználónak, aki érdekelt a biztonság fokának javításában a munka vagy a szabadidős élet során.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az intelligens szövetbe nyomtatott polimer érzékelők láthatatlanok és észrevehetetlenek. Az adatok egy ruhacímkényi, 5G-s vezérlőegységben gyűlnek össze, ahol egy orvosi-egészségügyi szoftver feldolgozza, majd a megfelelő helyre továbbítja őket. 

Okosóra után idén az okospóló lehet a menő

Kép: Future IoT

A ZTE az AccYouRate csoporttal közösen fejlesztette a YouCare okospólót a szenzorokat létrehozó Let's Web-earable Solutions-szel és a szív- és érrendszeri rendellenességek előrejelző algoritmusaiért felelős izraeli BSP-Medicallal közösen.

Hu Kun, a ZTE Italia vezérigazgatója és a ZTE nyugat-európai elnöke szerint az eszköz szerves részét képezi a YouCare nevű új távoli egészségügyi felügyeleti szolgáltatásnak, amelyet várhatóan jövő ősszel tesztelnek a ZTE 5G kutatási és innovációs központjában, az olaszországi L'Aquilában. A ZTE okospólója sohasem látott távlatokat nyit a telemedicinában, legyen szó munkáról, szabadidős vagy élsportról, vagy az általános egészséges létezésről. A YouCare észrevételnül segíti a biztonságot.

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei