Nincs PS4 emulátor Androidra, ne hagyd magad átverni!

2021.04.30| Android Authority

Ne keress a Google Play Áruházban PS4 vagy PS3 emulátort, mind kamu, csalódni fogsz!

A Google Play Áruházban számos olyan alkalmazás található, amelyek azt állítják, hogy PS4 / PS3 emulátorok az Android számára. Ezen alkalmazások közül azonban egyik sem valódi. Nincs igazi emulációs megoldás a PS3, PS4 vagy PS5 Androidra. Rendelkezésre áll PS3 emulátor Windows és Linux rendszerhez, de nincs hivatalos Android portja.

A konzol emulátor téma Androidon az utóbbi időben egyre népszerűbb. Ennek oka valószínűleg az, hogy még a középkategóriás androidos telefonok és táblagépek is elég erősek ahhoz, hogy az  ötödik generációs vagy korábbi konzolt utánozzanak.

A legális emulátorokat azonban néha nehéz megkülönböztetni a hamisaktól. Fokozottan igaz ez a Google Play Áruházra és az ott található számos appra, amely azt állítja, PS4/PS3 emulátorként használható.

Nincs PS4 emulátor Androidra, ne hagyd magad átverni!

Valóban létezik egy legitim PlayStation 3 emulátor Windows és Linux rendszerhez, RPCS3 néven. Bár ez az emulátor hosszú utat tett meg, és a PS3 könyvtár nagy részét gond nélkül képes lejátszani, a szoftverhez nincs Android port.

Arra kérünk, légy óvatos a letöltésekkel kapcsolatban, és tudd: a Play Store-ban jelenleg nincs legitim PS4 vagy PS3 emulátor az Android számára.

Az Android hamis PS4 / PS3 emulátor veszélyes lehet

A Play Áruház egyes alkalmazásai nem igyekeznek elrejteni, hogy valójában nem emulátorok. Néhányan kicserélik az „emulátor” szót, és ehelyett a „szimulátor”, azaz a „PlayStation 3 szimulátor” szót használják. Letöltéskor ezek az alkalmazások olyan PS3-szerű felületet mutatnak be, amely valójában nem csinál semmit. Ez egy szimulátor!

Mások sokkal problémásabbak. Az egyik egyértelműen emulátorként jelöli meg magát, és leírja, hogyan kell telepíteni, majd hogyan lehet elkezdeni a PS3 és PS4 játékok lejátszását. Azonban a leírás legalsó részén található egy „felelősség kizárása”, amely szerint az alkalmazáslista „nem igazi emulátor”, és „csak azért van, hogy viccelődjön a barátaival”. Az alkalmazás telepítéskor lényegében haszontalan.

Ez a forgatókönyv azonban veszélyes lehet. Ehhez csak egy fejlesztőnek kell létrehoznia egy olyan alkalmazást, amely valamilyen rosszindulatú programot is telepít. Természetesen a Google valószínűleg ezt megtalálja és eltávolítja az alkalmazást, de sokszor addigra nagy letöltéssszámot generál egy-egy app és adatlopást vagy egyéb kártékony dolgot elszenvedhetünk.

A lényeg az, hogy az Android számára nem létezik legitim PS4 / PS3 emulátor. Ne tölts le egyet sem!

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Egyre több cég dob piacra összehajtható telefonokat. Ön venne?


Igen
Nem
TalánKorábbi szavazások eredményei