Nem néz ki jól: rosszabbul teljesít a titán iPhone 15 Pro

2023.09.23| WCCFTech

Az AppleTrack nevű YouTube oldal elvégezte az első Apple iPhone 15 Pro ejtési tesztet.

Ahogy sorra kerülnek a készülékek a vásárlókhoz, egyre többen készítenek esés teszteket. Ez megmutatja a titán használatának hátrányait a rozsdamentes acélhoz képest, az ívelt élek is gyenge pontok. 

Egy YouTuber egészen Ausztráliáig utazott, hogy megvásárolja az iPhone 15 Pro-t, hogy a videostreamelő weboldal első ejtőtesztjét a közönségének nyújthassa. Bár az Apple állítja, hogy a legújabb zászlóshajó Grade 5 titánötvözetből készült váza könnyebb, mint az iPhone 14 Pro rozsdamentes acélja - és ez igaz is - annak tartóssága megkérdőjelezhető, ahogy az hamarosan kiderül.

Nem néz ki jól: rosszabbul teljesít a titán iPhone 15 Pro

Az iPhone 15 Pro az ejtési teszt után két darabban maradt, a kameraház különvált a testről. A titániumhoz párosulnak az iPhone 15 Pro új, lekerekített élei, amelyek az első benyomások alapján sokkal ergonomikusabbak az eddigi iPhone-okhoz képest, és az AppleTrack munkatársa, Sam Kohl bemutatja, miért nem ez a legtartósabb anyag vagy kialakítás egy készüléken. Amellett, hogy a titán hajlamos a karcolódásra, Kohl megmutatja, hogy nem bírja jól a leejtéseket. Az iPhone 14 Pro lényegesen jobban teljesít, mivel a rozsdamentes anyag ütéscsillapítóként működhet, de a prémium váz egészén repedéseket is elvisel.

Végül az iPhone 15 Pro-n végzett több ejtési teszt teljes kijelzőhibát eredményezett, míg az iPhone 14 Pro panelje még működött. Ahhoz, hogy megértsük, miért történik ez, meg kell néznünk a két anyag tulajdonságait. A rozsdamentes acél képes arra, hogy a leejtések hatását az okostelefon teljes keretén szétterítse, míg a titán merevebb, így az ütközési pont nem oszlik szét olyan jól, mint a rozsdamentes acélnál. Ezt elolvasva a fogyasztóknak nagyobb ösztönzést kell kapniuk arra, hogy tartós tokot válasszanak.

Az ejtési teszt végén az iPhone 15 Pro teljes hátsó kameraháza nem csak megrepedt, hanem el is vált a test többi részétől, míg az iPhone 14 Pro kamerája megfelelően működött, és a kijelző tökéletesen reagált az érintéses bevitelre is. Kohl úgy véli, hogy a legújabb zászlóshajó ívelt élei komoly gyenge pontot jelentenek az iPhone 15 Pro szerkezeti integritása szempontjából, így némi finomítás mindenképpen az Apple prioritása lesz a jövő évi megjelenéskor.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Szerencsére, ha tévedésből elejtjük a készüléket kijelzővel lefele, az Apple lényegesen kevesebbet számol fel az ügyfeleknek a kijelző és a hátsó üveg javításáért. Míg az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max hátlapi üvegjavításáért 499, illetve 549 dollárt számítana fel a vállalat, addig az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max esetében ugyanezek a javítások csak 169, illetve 199 dollárba kerülnek.

Bár az iPhone 15 Pro talán nem annyira ellenálló a repedésekkel szemben, mint a 14 Pro, mégis jól bírta. Többszöri betonra esés kellett ahhoz, hogy az üveg megrepedjen, és a Ceramic Shield elülső üvegborítás miatt még tovább tartott, amíg a kijelző üvege láthatóan eltörött.

Remélhetőleg az Apple jövőre, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max hivatalos bejelentésekor a titánium egy tartósabb változatát mutatja be. Már ha lehet a titánból ennél strapabíróbbat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokVége a MIUI-nak?

Vége a MIUI-nak?

2023.10.10
| GSM Arena
Azt pletykálják, hogy a Xiaomi véget vet a MIUI androidos szoftvercsomagnak és más lesz helyette.
Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

Tényleg hatalmas Black Friday akciók a OnePlusnál

2023.11.18
| OnePlus
A OnePlus sem maradt ki a Black Friday akciókból, több telefonját és számos kiegészítőt akciózik éppen.
Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

Apple iPhone 16 Pro: minden, amit eddig tudunk

2023.11.30
| 9to5 Mac
Jön az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max. Annak ellenére, hogy még mindig hónapok választják el a hivatalos bejelentéstől, a pletykák már elkezdtek képet alkotni arról, hogy mire számíthatunk.
Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Rohamosan terjed a mobilos fizetés? Ön már az okoseszközével fizet?


Nem
Igen Apple Pay-jel
Igen Google Pay-jel
Igen banki alkalmazássalKorábbi szavazások eredményei