Nem néz ki jól: rosszabbul teljesít a titán iPhone 15 Pro

2023.09.23| WCCFTech

Az AppleTrack nevű YouTube oldal elvégezte az első Apple iPhone 15 Pro ejtési tesztet.

Ahogy sorra kerülnek a készülékek a vásárlókhoz, egyre többen készítenek esés teszteket. Ez megmutatja a titán használatának hátrányait a rozsdamentes acélhoz képest, az ívelt élek is gyenge pontok. 

Egy YouTuber egészen Ausztráliáig utazott, hogy megvásárolja az iPhone 15 Pro-t, hogy a videostreamelő weboldal első ejtőtesztjét a közönségének nyújthassa. Bár az Apple állítja, hogy a legújabb zászlóshajó Grade 5 titánötvözetből készült váza könnyebb, mint az iPhone 14 Pro rozsdamentes acélja - és ez igaz is - annak tartóssága megkérdőjelezhető, ahogy az hamarosan kiderül.

Nem néz ki jól: rosszabbul teljesít a titán iPhone 15 Pro

Az iPhone 15 Pro az ejtési teszt után két darabban maradt, a kameraház különvált a testről. A titániumhoz párosulnak az iPhone 15 Pro új, lekerekített élei, amelyek az első benyomások alapján sokkal ergonomikusabbak az eddigi iPhone-okhoz képest, és az AppleTrack munkatársa, Sam Kohl bemutatja, miért nem ez a legtartósabb anyag vagy kialakítás egy készüléken. Amellett, hogy a titán hajlamos a karcolódásra, Kohl megmutatja, hogy nem bírja jól a leejtéseket. Az iPhone 14 Pro lényegesen jobban teljesít, mivel a rozsdamentes anyag ütéscsillapítóként működhet, de a prémium váz egészén repedéseket is elvisel.

Végül az iPhone 15 Pro-n végzett több ejtési teszt teljes kijelzőhibát eredményezett, míg az iPhone 14 Pro panelje még működött. Ahhoz, hogy megértsük, miért történik ez, meg kell néznünk a két anyag tulajdonságait. A rozsdamentes acél képes arra, hogy a leejtések hatását az okostelefon teljes keretén szétterítse, míg a titán merevebb, így az ütközési pont nem oszlik szét olyan jól, mint a rozsdamentes acélnál. Ezt elolvasva a fogyasztóknak nagyobb ösztönzést kell kapniuk arra, hogy tartós tokot válasszanak.

Az ejtési teszt végén az iPhone 15 Pro teljes hátsó kameraháza nem csak megrepedt, hanem el is vált a test többi részétől, míg az iPhone 14 Pro kamerája megfelelően működött, és a kijelző tökéletesen reagált az érintéses bevitelre is. Kohl úgy véli, hogy a legújabb zászlóshajó ívelt élei komoly gyenge pontot jelentenek az iPhone 15 Pro szerkezeti integritása szempontjából, így némi finomítás mindenképpen az Apple prioritása lesz a jövő évi megjelenéskor.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Szerencsére, ha tévedésből elejtjük a készüléket kijelzővel lefele, az Apple lényegesen kevesebbet számol fel az ügyfeleknek a kijelző és a hátsó üveg javításáért. Míg az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max hátlapi üvegjavításáért 499, illetve 549 dollárt számítana fel a vállalat, addig az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max esetében ugyanezek a javítások csak 169, illetve 199 dollárba kerülnek.

Bár az iPhone 15 Pro talán nem annyira ellenálló a repedésekkel szemben, mint a 14 Pro, mégis jól bírta. Többszöri betonra esés kellett ahhoz, hogy az üveg megrepedjen, és a Ceramic Shield elülső üvegborítás miatt még tovább tartott, amíg a kijelző üvege láthatóan eltörött.

Remélhetőleg az Apple jövőre, az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max hivatalos bejelentésekor a titánium egy tartósabb változatát mutatja be. Már ha lehet a titánból ennél strapabíróbbat.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei