Nem fogy jól az Apple AirPods (sem)

2023.03.09| Phone Arena
Címkék:

TWS

,

AirPods

,

eladás


A valódi vezeték nélküli (TWS) fülhallgatók 2022-ben borzasztóan rossz aránnyal fejezték be az évet.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Nem nagy titok, hogy 2022 rossz év volt a fogyasztói kiadások szempontjából az elektronikai ipar szinte minden kategóriájában, az okostelefonoktól kezdve a táblagépeken át az okosórákig. Valahogy a valódi vezeték nélküli fülhallgatóknak sikerült dacolniuk ezzel a csökkenő tendenciával a tavalyi év nagy részében, bár a piac teljesen összeomlott a negyedik negyedévben.

A Canalys által összegyűjtött és közzétett legfrissebb globális adatok szerint a TWS (true wireless stereo) szállítások világszerte 79,5 millió darabot tettek ki a 2022 október-decemberi időszakban, ami első pillantásra bizonyára nem tűnik túl alacsony számnak.

Nem fogy jól az Apple AirPods (sem)

De 2021 utolsó három hónapjához képest, amikor közel 104 millió pár valódi vezeték nélküli fülhallgatót adtak el világszerte, ez egy rendkívül gyenge eredmény, amely masszív, 23 százalékos visszaesést jelent az előző évhez képest.

A 2022-es év egészében a piacnak sikerült mindössze 2 százalékosra csökkentenie a zsugorodást, bár ha a negyedik negyedévi tendencia folytatódna 2023-ban is, akkor ez a csökkenés az év végére egészen új magasságokba “emelkedhetne”.

Nem fogy jól az Apple AirPods (sem)

(Majdnem) mindenkinek rossz volt a negyedik negyedév

Ha kíváncsi, hogy pontosan mi romlott el a TWS termékeknél 2022 utolsó 90 napja alatt, a válasz alapvetően... minden. Az Apple, a Samsung, a Xiaomi és a boAt eladási számai mind nagyot estek, ahogy a "makrogazdasági körülmények" egyre nehezebbé váltak, és ugyanez igaz az első öt helyezett alatti "egyéb" gyártókra is.

Az említett első öt vállalat közül egyedül az Oppo (beleértve a OnePlus-t is) volt az egyetlen, amelynek a negyedik negyedéves számai emelkedtek, bár ez a 11 százalékos globális keresletnövekedés végül nem volt elég ahhoz, hogy a márka az egész évet tekintve is az első ötbe kerüljön.

Nem fogy jól az Apple AirPods (sem)

Az Apple (beleértve a Beats-et is) nem meglepő módon mind az utolsó negyedévben, mind az év egészében uralta a listákat, ismét könnyedén megelőzve a fő rivális Samsungot. A cupertinóiak saját szállítási eredményei azonban jelentősen alacsonyabbak voltak ebben az ünnepi szezonban az előző ünnepi szezonhoz képest, és ez nagyrészt a harmadik generációs AirPods "gyengébb piaci teljesítményének" volt köszönhető.

A nem-Pro AirPods 3 még 2021 negyedik negyedévében lendületesen indult, ám nem sikerült azonban megtartani a tömeges vonzerejét, miután az AirPods Pro 2 belépett a színre a legmodernebb aktív zajszűréssel és egyéb szuperprémium funkciókkal.

Valószínűleg az sem segített, hogy a nem zajszűrős harmadik generációs AirPods nagyon szerény árengedményt kapott az ünnepi szezon során, míg a második generációs Pro a 250 dolláros listaárról meglepően gyorsan 200 dollárra esett vissza a kereskedelmi debütálásuk után.

Mi várható?

Végső soron, vitathatatlanul nem rossz az Apple-nek, hogy a drágább fülhallgatói sokkal jobban teljesítenek, mint egy olcsóbb modell, amely feltehetően kisebb haszonkulccsal rendelkezik. Persze a techóriás valószínűleg szeretne visszatérni a bővülő eladási volumenek világába is, de egyelőre "be kell érnie" azzal, hogy a negyedik negyedévben 35,8 százalékos szeletet kapott a tortából, és 31,8 százalékos teljes piaci részesedéssel rendelkezik a tavalyi év egészét tekintve.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei