Naponta közel 1000 új alkalmazás jelenik meg az Apple App Store-ban

2021.09.08| Burga

Az App Store világszerte a legkeresettebb mobilalkalmazás piac a fejlesztők számára.

Ebből adódóan minden nap rengeteg app regisztrációt tart nyilván a vállalat. A Burga által bemutatott adatok szerint 2021. szeptember 5-én az Apple App Store-ban naponta közzétett alkalmazások átlagos száma 988. Az ábra 41 alkalmazást mutat óránként, heti 6.916-ot és havi 29.640-et. A becslések továbbá azt mutatják, hogy a fejlesztők évente körülbelül 355 680 alkalmazást tesznek közzé az App Store-ban.

Az App Store összes alkalmazásának kategóriáit tekintve a játékok állnak az első helyen 247.589 alkalmazással, ezt követi az üzleti kategória 183.658-cal. Az oktatás a harmadik helyet foglalja el 179.070 számmal. A szórakoztató appok a tizedik helyen állnak, 76.593 darabszámmal. Az App Store alkalmazásainak számáról a 42matters app szolgáltat adatokat.

Általánosságban elmondható, hogy az App Store pozíciója az alkalmazás ökoszisztémájában potenciálisan a platform dinamikus lehetőségeiből fakad a fogyasztók számára a növekvő fejlesztői közösség közepette. Nevezetesen az Apple bizonyos mértékig támogatta a fejlesztőket oktatási és alkalmazásépítő erőforrásokkal.

A járvány közepette a változó fogyasztói magatartás arra kényszerítette a fejlesztőket, hogy dolgozzák ki a szükséges alkalmazásokat, amelyek segítenek az embereknek eligazodni a válságban. Például a szállítási, oktatási, játékok és szórakoztató alkalmazások jelentős érdeklődést mutattak, mivel segítettek az embereknek kezelni az egészségügyi válságot. A kiadvány ugyanakkor korrelál az okostelefonok növekvő térhódításával.

Emellett a közzétett alkalmazások száma továbbra is jelentős, annak ellenére, hogy az Apple új előírásokat vezetett be a szabványok és a minőség javítása érdekében. Például a platform nemrég eltávolította a régi alkalmazásokat, amelyek már nem kompatibilisek az iOS új verzióival, más alkalmazásokat másoló programokat, valamint azokat, amelyek olyan eszközöket biztosítanak, amelyekre nincs szükség az iPhone-on, például a víruskeresőket. Ezzel a szabályozással az újonnan közzétett alkalmazások száma lelassulhat, de a minőség javul.

Érdekes módon az App Store publikálásai annak ellenére érkeznek, hogy az Apple folyamatosan vitatkozik a fejlesztőkkel a vitatott 30%-os jutalékért. A vállalat nemrégiben bevezette az App Store kisvállalkozási programját. Az új terv értelmében a jutalékot 15%-ra csökkentették azoknak a fejlesztőknek, akik évente kevesebb mint 1 millió dollárt keresnek.

A játék kategória egyértelműen az App Store felső kategóriáját erősíti és egyezést mutat a virágzó mobiljáték szektorral. A növekedés arra késztette a fejlesztőket, hogy több erőforrást fektessenek be új játékok és mobil változatok készítéséhez a jól ismert játékokból.

Naponta közel 1000 új alkalmazás jelenik meg az Apple App Store-ban

Ugyanakkor a járvány után az in-game alkalmazások növekedése is megjelent, a fejlesztők pedig az otthon maradást használták ki, hogy alternatív szórakozási formát nyújtsanak a fogyasztóknak.

Tehát a játékok is tartják a pole pozíciót. Az elmúlt években a játékfejlesztők az alkalmi játékosokat célozták meg, nagy részük ugyanis nem hajlandó pénzt költeni játékokra, mivel a jövőben nem kívánja őket játszani.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei