Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

2023.05.19| Android Police

Navigációs gesztusokkal mozgathatunk szöveget és fájlokat az egyik appból a másikba

Az Android hagyományosan erősebb multitasking funkciókkal rendelkezett, mint az iOS, de az Apple az elmúlt években behozta a lemaradást, sőt egyes területeken még a Google mobil operációs rendszerét is felülmúlta. 

Az Android 13 például csak akkor teszi lehetővé a fájlok áthúzását az alkalmazások között, amikor azok osztott képernyős módban vannak, az iOS 16 viszont lehetővé teszi, hogy felvegyünk egy elemet egy teljes képernyős alkalmazásban, majd navigációs gesztusokkal átvigyük egy másik alkalmazásba - sőt, még a kutyát is áthúzhatjuk. 

Szerencsére az Android 14 egy új multitasking trükköt tartogat a tarsolyában.

Nail Sadykov, a Google News Telegram-csatorna szerkesztője vette észre az új funkciót az Android 14 legújabb béta verziójában. Mostantól egy ujjal hosszan megnyomhatsz szöveget, képeket vagy más fájlokat, majd egy másik ujjaddal a rendszernavigációs gesztusokat használhatod, miközben továbbra is a kiválasztott médiát tartod. 

Ez azt jelenti, hogy az egyik alkalmazásból áthúzhatsz valamit, és egy másikba dobhatod anélkül, hogy előbb osztott képernyő módba kellene helyezned az alkalmazásokat.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

Korábban a rendszer figyelmen kívül hagyta a gesztusokat, amíg egy fájlon tartottad a kezed, és ez akkor is igaz volt, ha háromgombos navigációt használtál. Mostantól nemcsak a megnyitott alkalmazások között lapozhatsz az Android többfeladatos gesztusával, hanem felfelé lapozva a kezdőképernyőre is léphetsz, vagy a kijelző széléről lapozhatsz vissza.

A vissza gesztus kompatibilitás azt jelenti, hogy mostantól egy alkalmazáson belül, például a Google Keep alkalmazáson belül egy jegyzetből áthúzhat egy elemet, és ugyanabban az alkalmazásban egy másik dokumentumba helyezheti azt. Eközben a home gesztus elérhetősége egy elem húzása közben azt jelenti, hogy az elemet az app lista bármelyik alkalmazásába ejtheti.

Egyszerű változásnak tűnhet, de sokkal hasznosabbá teszi az Android drag and drop funkcióját. Miután az I/O 2023-on debütált a Pixel Fold és a Pixel Tablet, úgy tűnik, a Google extra figyelmet fordít a multitasking funkciókra az operációs rendszer legújabb verziójában. Már kiszúrtuk az új App Pairs rendszert, és a megújult vissza gesztus sokkal intuitívabbá teszi a rendszernavigációt.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEzt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

Ezt a 38 alkalmazást törölje mobiljáról azonnal!

2023.04.29
| Phone Arena
Két héttel ezelőtt derült ki 60 alkalmazásról, amelyek összesen több mint 100 millió Google Play letöltéssel rendelkeznek, és amelyekről kiderült, hogy a felhasználó engedélye nélkül tolnak invazív hirdetéseket, és rengeteg érzékeny információt gyűjtenek. Itt van újabb 38.
Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12
| Android Police
Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.
A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

A fiatalok buta flipes mobilokra cserélik okostelefonjaikat

2023.05.05
| Phone Arena
A legújabb trend az okostelefonok terén az összecsukható telefonok. Ezek két képernyővel rendelkeznek, és lehetővé teszik, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk, így jobb multitaskerek lehetünk.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön milyen fülhallgatót használ a telefonjához?


nem használok headsetet
vezetékes fülhallgatót használok
Apple Airpods
Samsung bluetoothos
Samsung vezetékes
Xiaomi bluetoothos
Xiaomi vezetékes
boAt bluetoothos
boAt vezetékes
egyéb bluetoothos
egyéb vezetékesKorábbi szavazások eredményei