Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

2023.05.19| Android Police

Navigációs gesztusokkal mozgathatunk szöveget és fájlokat az egyik appból a másikba

Az Android hagyományosan erősebb multitasking funkciókkal rendelkezett, mint az iOS, de az Apple az elmúlt években behozta a lemaradást, sőt egyes területeken még a Google mobil operációs rendszerét is felülmúlta. 

Az Android 13 például csak akkor teszi lehetővé a fájlok áthúzását az alkalmazások között, amikor azok osztott képernyős módban vannak, az iOS 16 viszont lehetővé teszi, hogy felvegyünk egy elemet egy teljes képernyős alkalmazásban, majd navigációs gesztusokkal átvigyük egy másik alkalmazásba - sőt, még a kutyát is áthúzhatjuk. 

Szerencsére az Android 14 egy új multitasking trükköt tartogat a tarsolyában.

Nail Sadykov, a Google News Telegram-csatorna szerkesztője vette észre az új funkciót az Android 14 legújabb béta verziójában. Mostantól egy ujjal hosszan megnyomhatsz szöveget, képeket vagy más fájlokat, majd egy másik ujjaddal a rendszernavigációs gesztusokat használhatod, miközben továbbra is a kiválasztott médiát tartod. 

Ez azt jelenti, hogy az egyik alkalmazásból áthúzhatsz valamit, és egy másikba dobhatod anélkül, hogy előbb osztott képernyő módba kellene helyezned az alkalmazásokat.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

Korábban a rendszer figyelmen kívül hagyta a gesztusokat, amíg egy fájlon tartottad a kezed, és ez akkor is igaz volt, ha háromgombos navigációt használtál. Mostantól nemcsak a megnyitott alkalmazások között lapozhatsz az Android többfeladatos gesztusával, hanem felfelé lapozva a kezdőképernyőre is léphetsz, vagy a kijelző széléről lapozhatsz vissza.

A vissza gesztus kompatibilitás azt jelenti, hogy mostantól egy alkalmazáson belül, például a Google Keep alkalmazáson belül egy jegyzetből áthúzhat egy elemet, és ugyanabban az alkalmazásban egy másik dokumentumba helyezheti azt. Eközben a home gesztus elérhetősége egy elem húzása közben azt jelenti, hogy az elemet az app lista bármelyik alkalmazásába ejtheti.

Egyszerű változásnak tűnhet, de sokkal hasznosabbá teszi az Android drag and drop funkcióját. Miután az I/O 2023-on debütált a Pixel Fold és a Pixel Tablet, úgy tűnik, a Google extra figyelmet fordít a multitasking funkciókra az operációs rendszer legújabb verziójában. Már kiszúrtuk az új App Pairs rendszert, és a megújult vissza gesztus sokkal intuitívabbá teszi a rendszernavigációt.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei