Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

2023.05.19| Android Police

Navigációs gesztusokkal mozgathatunk szöveget és fájlokat az egyik appból a másikba

Az Android hagyományosan erősebb multitasking funkciókkal rendelkezett, mint az iOS, de az Apple az elmúlt években behozta a lemaradást, sőt egyes területeken még a Google mobil operációs rendszerét is felülmúlta. 

Az Android 13 például csak akkor teszi lehetővé a fájlok áthúzását az alkalmazások között, amikor azok osztott képernyős módban vannak, az iOS 16 viszont lehetővé teszi, hogy felvegyünk egy elemet egy teljes képernyős alkalmazásban, majd navigációs gesztusokkal átvigyük egy másik alkalmazásba - sőt, még a kutyát is áthúzhatjuk. 

Szerencsére az Android 14 egy új multitasking trükköt tartogat a tarsolyában.

Nail Sadykov, a Google News Telegram-csatorna szerkesztője vette észre az új funkciót az Android 14 legújabb béta verziójában. Mostantól egy ujjal hosszan megnyomhatsz szöveget, képeket vagy más fájlokat, majd egy másik ujjaddal a rendszernavigációs gesztusokat használhatod, miközben továbbra is a kiválasztott médiát tartod. 

Ez azt jelenti, hogy az egyik alkalmazásból áthúzhatsz valamit, és egy másikba dobhatod anélkül, hogy előbb osztott képernyő módba kellene helyezned az alkalmazásokat.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Most az Android másolta az iOS egy hasznos funkcióját

Korábban a rendszer figyelmen kívül hagyta a gesztusokat, amíg egy fájlon tartottad a kezed, és ez akkor is igaz volt, ha háromgombos navigációt használtál. Mostantól nemcsak a megnyitott alkalmazások között lapozhatsz az Android többfeladatos gesztusával, hanem felfelé lapozva a kezdőképernyőre is léphetsz, vagy a kijelző széléről lapozhatsz vissza.

A vissza gesztus kompatibilitás azt jelenti, hogy mostantól egy alkalmazáson belül, például a Google Keep alkalmazáson belül egy jegyzetből áthúzhat egy elemet, és ugyanabban az alkalmazásban egy másik dokumentumba helyezheti azt. Eközben a home gesztus elérhetősége egy elem húzása közben azt jelenti, hogy az elemet az app lista bármelyik alkalmazásába ejtheti.

Egyszerű változásnak tűnhet, de sokkal hasznosabbá teszi az Android drag and drop funkcióját. Miután az I/O 2023-on debütált a Pixel Fold és a Pixel Tablet, úgy tűnik, a Google extra figyelmet fordít a multitasking funkciókra az operációs rendszer legújabb verziójában. Már kiszúrtuk az új App Pairs rendszert, és a megújult vissza gesztus sokkal intuitívabbá teszi a rendszernavigációt.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei