Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

2024.03.18| Phone Arena

Van egy Apple Watch-szabadalom, amelyet az AppleInsider fedezett fel, és megmutatja, mit hoz a Cupertino időmérőinek jövője és működésük módja.

Ahogy elmerülünk a mesterséges intelligencia korszakában, az ígéretek szerint az emberek és az okoseszközök közötti interakció még intuitívabb és problémamentesebb lesz. A jövőbeli okosórák esetében egy csomó kézi trükköt és kézmozdulatot kell megtanulni, hogy könnyebben kezeljük az órát. 

Az új szabadalmi megállapítások számos módot mutatnak be a jövőbeni Apple Watch vezérlésére egy új mozdulatsorral. A szabadalomban kiemelt figyelemreméltó gesztus az, hogy lapos tenyérrel és kinyújtott ujjakkal kezdjük, majd vízszintes oldalról oldalra mozgatjuk az ujjakat.

Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

A szabadalomban bemutatott „oldalról oldalra” mozgás olyan funkciókat is elláthat, mint például a szöveges üzenetek megválaszolása vagy a hívások fogadása, és további gesztusokkal is integrálható. Az innovatív felhasználói felület számos funkciója az ökölbe szorított kéz használata körül forog.

Ahogyan a pinch gesztus, úgy az ököl összeszorítása is használható egy gomb megnyomására vagy gyors szövegválasz kiválasztására. Az ököl összeszorításával és csuklójának megforgatásával végigpörgetheti a szövegjavaslatokat, vagy eldöntheti, hogy felveszi-e a hívást, vagy továbbítja a hangpostafiókba.

Számos gesztus tartalmaz biztonsági funkciókat, például visszaszámláló időzítőt a nem kívánt hívások véletlen elfogadásának elkerülése érdekében. Egy hívás fogadásához ökölbe szorítja a kezét, megfordítja a csuklóját, és néhány másodpercig ott tartja.

Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

Az Apple Watch-on a pinch gesztus inkább egy kezdeti lépésnek tűnt egy felhasználói felületrendszer felé, mint egy teljes UI-megoldásnak. Ezek a további gesztusok javítják az Apple Watch irányítását, beépítve még intuitívabb műveleteket.

Az Apple jövőbeli gesztusaihoz nincs hivatalos bevezetési dátum; lehet, hogy évek múlva kerülnek bevezetésre. Azonban, miután ezeket az új funkciókat implementálják, nagyban gazdagíthatják az Apple Watch-csal való interakcióját. 2023. október végén érkeztek a dupla érintéses gesztusok az Apple Watch 9 és a Watch Ultra 2 modellekre. 

Összesen 10 főbb watchOS felületi műveletet tudunk végrehajtani a Watch 9 vagy a Watch Ultra 2 készüléken egy egyszerű dupla érintéssel, és az Apple a következőként sorolja fel őket:

  • Hívások fogadása és befejezése.
  • Ébresztés elhalasztása.
  • Zenék, podcastok és hangoskönyvek lejátszása vagy szüneteltetése.
  • Elsődleges értesítési művelet (üzenetválasz, emlékeztetők elhalasztása) kezdeményezése harmadik féltől származó alkalmazásokból is.
  • Fényképet készít iPhone-nal a Camera Remote segítségével a Kamera alkalmazásban.
  • Megmutatja az értesítésből származó üzenetet, egy extra dupla koppintással görget a hosszabbak között, diktálhat a válaszadáshoz, és elküldheti.
  • Megnyitja a Smart Stack-et bármelyik óralapról, és görget a kötegben lévő widgetek között.
  • Az időzítő vagy a stopper szüneteltetése, folytatása vagy leállítása.
  • Válts az új magassági nézetre az Iránytű alkalmazásban.
  • Elindítja vagy szünetelteti az automatikus edzésemlékeztetőket.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei