Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

2024.03.18| Phone Arena

Van egy Apple Watch-szabadalom, amelyet az AppleInsider fedezett fel, és megmutatja, mit hoz a Cupertino időmérőinek jövője és működésük módja.

Ahogy elmerülünk a mesterséges intelligencia korszakában, az ígéretek szerint az emberek és az okoseszközök közötti interakció még intuitívabb és problémamentesebb lesz. A jövőbeli okosórák esetében egy csomó kézi trükköt és kézmozdulatot kell megtanulni, hogy könnyebben kezeljük az órát. 

Az új szabadalmi megállapítások számos módot mutatnak be a jövőbeni Apple Watch vezérlésére egy új mozdulatsorral. A szabadalomban kiemelt figyelemreméltó gesztus az, hogy lapos tenyérrel és kinyújtott ujjakkal kezdjük, majd vízszintes oldalról oldalra mozgatjuk az ujjakat.

Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

A szabadalomban bemutatott „oldalról oldalra” mozgás olyan funkciókat is elláthat, mint például a szöveges üzenetek megválaszolása vagy a hívások fogadása, és további gesztusokkal is integrálható. Az innovatív felhasználói felület számos funkciója az ökölbe szorított kéz használata körül forog.

Ahogyan a pinch gesztus, úgy az ököl összeszorítása is használható egy gomb megnyomására vagy gyors szövegválasz kiválasztására. Az ököl összeszorításával és csuklójának megforgatásával végigpörgetheti a szövegjavaslatokat, vagy eldöntheti, hogy felveszi-e a hívást, vagy továbbítja a hangpostafiókba.

Számos gesztus tartalmaz biztonsági funkciókat, például visszaszámláló időzítőt a nem kívánt hívások véletlen elfogadásának elkerülése érdekében. Egy hívás fogadásához ökölbe szorítja a kezét, megfordítja a csuklóját, és néhány másodpercig ott tartja.

Az új Apple Watch friss gesztusokkal érkezik

Az Apple Watch-on a pinch gesztus inkább egy kezdeti lépésnek tűnt egy felhasználói felületrendszer felé, mint egy teljes UI-megoldásnak. Ezek a további gesztusok javítják az Apple Watch irányítását, beépítve még intuitívabb műveleteket.

Az Apple jövőbeli gesztusaihoz nincs hivatalos bevezetési dátum; lehet, hogy évek múlva kerülnek bevezetésre. Azonban, miután ezeket az új funkciókat implementálják, nagyban gazdagíthatják az Apple Watch-csal való interakcióját. 2023. október végén érkeztek a dupla érintéses gesztusok az Apple Watch 9 és a Watch Ultra 2 modellekre. 

Összesen 10 főbb watchOS felületi műveletet tudunk végrehajtani a Watch 9 vagy a Watch Ultra 2 készüléken egy egyszerű dupla érintéssel, és az Apple a következőként sorolja fel őket:

  • Hívások fogadása és befejezése.
  • Ébresztés elhalasztása.
  • Zenék, podcastok és hangoskönyvek lejátszása vagy szüneteltetése.
  • Elsődleges értesítési művelet (üzenetválasz, emlékeztetők elhalasztása) kezdeményezése harmadik féltől származó alkalmazásokból is.
  • Fényképet készít iPhone-nal a Camera Remote segítségével a Kamera alkalmazásban.
  • Megmutatja az értesítésből származó üzenetet, egy extra dupla koppintással görget a hosszabbak között, diktálhat a válaszadáshoz, és elküldheti.
  • Megnyitja a Smart Stack-et bármelyik óralapról, és görget a kötegben lévő widgetek között.
  • Az időzítő vagy a stopper szüneteltetése, folytatása vagy leállítása.
  • Válts az új magassági nézetre az Iránytű alkalmazásban.
  • Elindítja vagy szünetelteti az automatikus edzésemlékeztetőket.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei